Ne znam simptome ranije, to sam dobio u zamjeni, rastavljenu. Znači upali radi 3 do 5 sek i ugasi se, gas ne prima. Gorivo curi samo, kad skinem dotok goriva.
Prašina bila na mrežici.Gornja membrana providna, sve novo.
Kada skidaš donju menbranu dali izeđe malo goriva, ili je suvo?.
Gledaj ova menbrana što je gornja svijetla ona nije dobra , ona ne obavlja dobro svoju funkciju, a treba da služi kao pumpa goriva, nije elastična, a ova dva zaliska ne zatvaraju dobro rupe te se gorivo vraća unazad odnosno traba da ga tjera u pravcu rada i drži pritisak. Namoj da te buni čini mi se da si rekao da menbrana drži, vjerobatno si mislio kada piriš na ulaz goriva u karburator, ne ona tada treba da propuštaa, nešto drugo drži . Pokušaj da pronadješ menbrane koje su obe iste kao i ova donja, crne gumene. Donja menbrana takođe mi se čini da nije dobra, Koliko mogu vidjeti da je oko kružnog prstena naborana nije ravna. Znači treba biti ravna a ne naborana, ali bolje ti vidiš. . Kada budeš montirao donju menbranu pogledaj dobro dli kad je staviš stoji na klackalici odignuta, odnosno pogledaj dobro dali može da izvrši pritisak na klackalicu i da otvori iglicu, čini mi se da je klackalica pokrivita i da ne otvara dobro gorivo. Pogledaj dli je klackalica oštećena na dijelu gdje podiže iglicu ili iglica, zna se desit mali luft i da menbrana nediže obro iglicu i hvali gorivo. Kako mogu zaključit, neprima gas zato što nedostaje gorivo. Sad sam ti dao smjernice otprilike gdje se jevljaju ti problemi da gorivo ne prolazi do dizne.
Da bi bili sigurniji, kad je upališ i ona crkne pokušaj špricom dodati goriva i vidi dali radi. Uzmi i drugu svjećicu pa probaj.
Postoji još jedna varijanta provjeri dobro spajanje karburatora ja cilindron , ako je na dihtung, kakav je, treba da ima jedna mala rupica , kroz koju prolazi zrak, ona reguliše rad karburataora, taj zrak nesmije da se gubi. Kolko možeš od ovoga pohvatat neznam, sve su to sitni detalji koji ozbiljno utiču, i rijetko da se ko sa njima bavi. Ovo nema veze sa tvojim karburatorom, bično svi kažu dvije dizne , zrak i gorivo,, e koji je to zrak to je zagonetka, vjerovatno nijedan serviser nezna koji je to zrak.