Re: mehanička radionica za pile
Ovako, pogledo sam dali ima ista ispod magneta, ispod nema ništa niti platina niti ovoga crnog modula niti kondenzatora, nista osim the pločice na kaj se pripaše to sve mislim. nisam mogao skinut magnet jer sam negde pogubio izvlakac magneta.. no dobro glavno je da sam vidio da nema nista ispod, a sad, ja imam bobinu na koju nede nikakav kabel odozdola, ona ima samo izvod to jest onaj visoko naponski kabel i onu malu zicu za gasenje koju sam izoliro dobro.dali je to onda novija bobina? bez kondenzatora i tog modula, evo par lika od bobine, skinuo sam lulicu i onaj federic iz kabla i reko idem probat golu zicu prislonit na rezervar koji ovak i onak nema farbe na sebi i pocne iskrit ko ludo! ja zataknem federic nazad na kabel i opet baca jos bolje iskre, ja onda uzmem svijecicu i stavim i na trenutak sam vidio kako mi je bacilo malu iskru ali nisam bio siguran dali je to dosta.
onda maknem opet sve i probam golu zicu na drugom mjestu i onda nece, opet vratim na rezervar i onda oce.? dali je to onda kabel puknuo negde a ja kad sam ga rasklimo pa se mozda dobio malo? hvala svima na informacijama