• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
možda je moraš samo podesit kako treba.pravilno podešavanje pile nije uopće tako komplicirano kako izgleda.zategni oba vijka L i H lagano do kraja i vrati po jedan krug u nazad kad upališ pilu L vijak dodaj ili oduzmi tako da pila radi normalno na ler gasu ali da ne vrti lanac a onda kad se pila vec malo ugrije nabi gas do kraja i drži ga i dotegni H vijak tako da dobiješ maxsimalan broj okretaja kad dobiješ max broj okretaja onda vrati H vijak još jednu trećinu kruga i to je to a ler gas još podesi na T vijak ako treba.ako onda neće vjerojatno ti je semering na radilici.a membrana mora bit jako mekana na dodir ako je otvrdnula onda nevalja.to ti je uglavnom to.ako još nešto treba pitaj,inače se bavim pilama pa znam ponešto.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
crijevo ne možeš vidjeti da je OK , ako je porozno za to treba mikroskop , ako nemaš iskustva a očito nemaš dijagnozu moraš obaviti sistemom eliminacije ..ne rade ni servisi drugačije ,samo oni imaju police pune djelova .
.
Promjeni filter , crijeva , mebrane , bilo bi ok testirati karburator , ako ne znaš kak to napraviti pitaj tu ili googlaj ...

usput isperi rezervar , ako ima naslaga ubaci šaku matica i mučkaj ...nitko nije vidovit , ti kažeš da paziš na gorivo a u rezervaru možda imaš naslage sasušenog ulja i piljevina

spoj karburator - cilindar testiraj tak da u radu pošpricaš nekim sprejem , wd 40 , start sprej , može i jeftin dezodorans , ako imalo promjeni zvuk spoj ne valja , tak možeš testirati i semeringe , pa i puknuto kučište ili lošu brtvu ..Samo pazi , ako povuče sprej preko usisa ništa od testa .
motorku stisni u škripac pa je optereti kao da piliš , možda su loši amortizeri pa se pukotina na spoju karburatora i cilindra otvori tek kad se guma defomira

struja je očito OK , promjeni svječicu da si siguran ...
filter ispuši ili isčetkaj nekom mekšom četkom , kao za četkanje cipela

ovo na slici je sito u karburatoru moje motorke , ruku bi dao u vatru da dobro baratam gorivom , uvjek krpa briše oko čepa prije uljevanja , ali koga lažem , stanje govori sve , ovo je sve prošlo kroz filter goriva u rezervaru ..ovo je toliko sitna piljevina da ni u oku ne bi smetala ...ali dovoljna količina da je napravila čep na situ , dio je na membrani , odvojilo se kad sam odljepio membranu ...

ostaje još podešavanje , toga isto ima na jutubu , a i objašnjeno je tu sto put ...da je katastrofalno podešena ne bi smejla tak raditi kak opisuješ
ako sumnjaš na odušak kad stane otvori čep na sekundu , ako iza toga radi OK , odušak je problem

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Imam problem as karburatorom Stihl 064,promjenjene membrane i iglica dobro zatvara ,provjereno vakum pumpicom sa membranom i bez membrane ali i dalje zaljeva svjećicu dizne su obje otvorene za jedan krug. Jel moguće da je karburator gotov ,dali je netko već imao ovakav problem?

Sent from my iPhone using Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kjarburator se ne testira na vakum nego na tlak ..znači tam gdje ulazi benzin u karburator nadrukaj ..i to bez menbrane ( mebrane na strani iglice )..kasnije probaj s tom mebranom , možda ti ona drži iglicu otvorenom ..mada ne bi smjela osim ako nisi kaj deformirao unutra

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Puknuti testirao sam naravno sa zrakom sa vakum pumpicom koja može upuhivati zrak unuta i van . Pri upućivanju zraka sa i bez membrane iglica drži zrak. To mi je motorna pila od frenda dugo je stajala mjenjali smo klip i cilindar ali svaki puta zalije svjećicu . Možda sam napravio grešku što sam ga našpricao sa wd-om čuo sam da se sa njime nebi smjelo špricati.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Sretan Uskrs svim članovima!! Dali je netko od članova ultrazvučno čistio karburator , zanima me koje je sredstvo stavljao u kadicu da ne nagriza materijal a da otapa masnoće.

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Ranije dok sam popravljao mobilne telefone u kadicu sam stavljao nekakav deterdzent tecni namenski bas za to . Posle sam sipao vim za sudove i nije bilo razlike .

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Kakav je vim dali je agresivan mislim dali nagriza?

telnett

Član
Tu od
16 Lis 2010
Poruka
81
Obican deterdzent za pranje sudova/posudja tecni . On ne nagriza al odmascuje . Mozes uzet i bilo koji drugi npr likvi saponijin ...

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Hvala telnett, ovo mi je puno pomoglo da ne kupujem neke skupe tekućine ..

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ok naravno budem u utorak obavio ultrazvučno čišćenje, pokušao sam sa samom destiliranom vodom ,ali nisam bio zadovoljan.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Najcesce su naslage anoganskog porijekla, a za njih ja koristim razrjedjeni alkoholni ocat, za ostatke ulja i goriva dobar je alkohol ili nekakav slabiji odmascivac(IVASOL npr.). Ako koristis jeftilen kadice kao ja onda znaj da je najduzi programirani tretman zapravo nista ili jako malo. Proces moze trajati vise sati.
Najbitnije je da je rasplinjac maksimalno rastavljen i da se dobro ispuse. Bilo bi zgodno prvo koristiti nesto na bazi neke kiseline, a zatim na bazi alkohola. U supritnom se moze dogoditi sranje da ti rasplinac "zahrdja" iznutra.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Hodor jel bi bilo dobro našpricati ivasolom prije pranja ,a zatim kao što je napisao telnett oprati u kadici sa vodom pomješano sa likvijem i zatim nakon pranja dobro ispuhati i našpricati sa ivasolom da nebi došlo do hrđanja.

Najnoviji postovi

Na vrh