• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Od ovih nabrojanih preparata niti jedan nije dobar za anorganske naslage tipa kristalici od reakcije legure i sveprisutne vode. Neznam kako ivasol stiti od hrdje, pametnije proprat rasplinjac sa wd40npr, ili jos bolje sto prije kresnut motornu pilu:biggrin:

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Negdje sam pročitao da wd-40 nije dobar za rasplinjače.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Sigurno steti manje nego zaostala voda u rasplinjacu:icon_rolleyes:
Osim rasplinjaca i paljenja nema djela kojeg nisam prao u perilici sudja sa vrlo agrsivnim tabletama za perilicu pa nikad nikakvih probleema, bitno je samo izbacit vlagu.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ok pokušat ću onda nakon pranja ispuhat dobro i našpricati sa wd-om.Već sam pisao imam problem sa karburatorom od 064 mjenjao sam membrane ali mi stalno zaljeva svjećicu . Provjeravao sam iglicu sa upuhivanjem zraka iglica drži sa i bez membrane pa mislim da ima smeća u karburatoru možda kada benzin dođe donese prljavštinu pod iglicu i u tom momentu možda ne zatvara.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Mislim da u kanalima ima smeća , pa eto iz tog razloga.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
promjeni tu iglicu ...i riješi problem ...
a kanaliče ispuši, tojest puši kroz njih da bi ispital jer sve prolazno .
Do iglice nema nekih usih grla ...iza iglice imaš 2-3 male rupice , ali kak opisuješ one ti za sad ne stvaraju problem

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Stavio sam novu iglicu osim ako i nova nevalja. Za štelanje jezička imam onu šablonu za walbro karburatore mislim da niti to nije problem osim onda ostaje možda onaj feder ispod jezička da nije on problem?

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Ljudi moji rješio problem. Stavio novi karburator Stihl 064 radi kao beba izgleda da je karburator dao svoje , sve moguće sam probao sa njime ali stalno zaljeva svjećicu.

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Danas me husqvarna 365 posla zezati :fiery:.
Upali normalno radi prima gas,u drvo ide odlicno ali kad se malo zagrije pocne trokirati na leru.
Promjenio sam membrane i svijecicu ali opet isto.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Vidi semeringe i ono crijevo između karburatora i cilindra.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Dali je netko sa foruma mehanicar za pile, podrucje zagreb, velika gorica,? Ili netko moze nekog preporuciti......

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Dali netko zna na Stihl ms 460 koji su original šarafi koje drže cilindar 5 ili 6 mm. Susjed mi je kupio navedenu motornu pilu ima šarafe debljine 6 mm i dužine 3 cm. Mislim da to nije original i da su navoji nareživani. Ima problem izrezbaren mu je klip sa prednje strane a sa zadnje strane nije niti oštećen . Mislim da ako se moje sumnje da ovi šarafi nisu original da nešto nije u centru. Do sada na svim Stihl motornim pilama šarafi na cilindru su bili 5 mm.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
izbrazdan je od strane auspuha ? , to je "normalno" ..od pregrijavnja , mrcvarenja , loše mješavine itd

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Puknuti dali postoji mogućnost na ovoj MS 460 da su serijski šarafi debljina 6mm i dužina 30 mm original tvornički , jer ovo što sam ja vidio svi šarafi koji drže cilindar su debljine 5mm?

Najnoviji postovi

Na vrh