• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,842
Nakon močenja u tekućini preko noći ne dobija uopće gorivo na karburator. Jasno membrane sam skinuo😁
Jedino još impuls da nije začepljen idem ga odpojit pa probati.
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,838
Džim se naslova! :p I evo mašina za štancanje zubi.
IMG_20211123_151630.jpg
A ovo je pribor za šrenganje, skraćivanje zuba na amerikanki onih koji izbacuju piljevine.
IMG_20211123_151648.jpg
 

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
149
Pozdrav !
Pitanje oko jedne japanske motorne pile koja je do sada dobro radila.
Sad ne pali i kod potezanja špage ima kompresiju , ali događa se da "puca" iz auspuha .
Ima tu kakve pomoći ili što bi trebalo mijenjati ?

Lp,
 

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
149
Za provjeru paljenja ne znam kako napraviti . Spojio sam izvađenu svječicu i ima iskru.
Na toj motorki je malo prije tog problema bio je zamjenjen onaj kotač ( magnet ) kod bobine , kod špage za pokretanje motorke . Da li je možda nešto tu krivo , da sviječica dobiva struju u krivo vrijeme ? Ali opet taj magnet možeš staviti samo na jedan način , jer ima kajlu i zarez koji samo ide na jedan način ?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,906
Sigurno ima kajlu ali to ne mora značiti da je magnet dobro stavljen, a moguče i da nije bilo dobro stegnuto pa se zamaknulo na kajli.
 

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
149
Vjerovatno je bila to greška . Matica je bila odpuštena , a ta mala kajlica skoro pa potrošena .
Stavio sam taj magnet na drugu , istu motorku. Ta motorka mi sad radi , ali kako da to čvrsto pritegnem da mi se ne dogodi isto ? Staviti Loktite ljepilo na navoj ili maticu sa plastikom na kraju ili neka podloška ?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,906
Ta kajlica i mora malo virjeti van osovine radilice.
Ona služi samo za centriranje magneta a konus ( ako je ispravan) drži da se magnet ne okrene.
Možeš na sve skupa (konus i navoj) staviti ljepilo za vijke, pocentrirati magnet i dobro stegnuti.
Pazi da ne izvučeš navoj
 

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
159
Zašto serviseri općenito izbjegavaju prodaju polovnih/rashodovanih dijelova?
Pitao sam nekoliko servisa i uglavnom je odmah odgovor "ne, ne nemamo polovnih dijelova, možemo samo naručiti" iako sam poprilično siguran da ih ima na bacanje.
Samo se mogu kod jednog servisera dogovorit za polovni dio, izvadi čovjek iz kutije i dobije 100kn, sretan ja sretan on.

Ima netko servis ili pozna servisere pa zna odgovor? 🙃
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,334
Vjerojatno zbog toga da ih ljudi poslije ne zafrkavaju ako taj rabljeni dio brzo ode u bananu, a i ne žele si lager sa starim dijelovima stvarati.
 

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
159
To s maržom je potpuna istina, tražio mi cca 320kn za klip, a kasnije sam naručio iz jedne trgovine za 100kn.. isti proizvođač isto sve
Sad za zaradu ovisi o dijelu i količini, no ne znam kako bi bilo brže i lakše zaradit tipa 100kn nego turit ruku u kutiju i izvadit dio.

Razumio bih za tipa radilice, cilindre, elektroniku i takve stvari što je teško predvidjeti kad će riknut, no tipa kućište, poklopac, dekli i slično...
Pitam jer mi upravo to i palo napamet s lagerom, s obzirom da već "imaju" na lageru, odnosno u servisu ne bi li bilo bolje toga se riješit i unovčit nego držati.. odnosno što oni već rade s tim? Bacaju?

Iskreno, kad tako odgovore, kao da se boje da ne zove netko iz porezne pa provjerava prodaju li nešto bez poreza 😁
 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,578
Dobar njih i baca staro. Znam jednog koji jednom godisnje napuni kontenker za spinot krsa i teraj. Neda im se zahebavat stime. I opet vise zarade na novom nego polovnom. Pa uzmi samo daje cjena za 261 cca 440-460 eur. Ostalo marze i pdv.
 

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,581
Mislim da je to vezano za pravilno zbrinjavanje otpada, znam da pred 2-3 godine lik e tražio od mehaničara prerađeno ulje, radio je neki valjak pa mu je to valjda bolje natočiti nego vodu, na što mu je rekao da sve ulje koje promjeni preko računa mora uskladištiti i razdužiti i da tako sa svim djelovima. Da li je tako ili nije ne znam, tako je ovaj rekao...ako jest udni su zakoni, moguće da je tako i za djelove za pile
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,697
Jednom sam več opisao naše, meni lokalne servisere. Donio sam uzorak dijela pogonskog kotača skupe kosilice. Pokažem serviseru, on meni odgovara "nikad vidio". Poludio sam i hladnokrvno mu rekao "ovdje oko vas je parkirano cca 30 kosilica, od kojih bar 10 ima taj dio", blijedo me pogledao. Ja sam tada napravio SSM varenje plastike, a več mjesecima imam u rezervi kompletan i tuto kopletno servisiran ispravan set, komplet. Dok vidim, kupim, sredim i imam, neka čeka, nemam straha.
Ocu je zaribala motorna pila, tražili mu 1200 kuna za klip i cilinder, pile stare preko 20 god. Otišao je u Bauhaus kupio novu s 5 god garancije.

Istina je da bi mogli biti korisni svima i rabljeni dijelovi - ali i ne baš svima. Nekima je u šoldima sve, neki su nestvarno oholi i bahati, a mnogi trgovci i neki serviseri o mnogo čemu još pojma nemaju.
 

Najnoviji postovi

Na vrh