Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,928
A da odete na lokalne sajmove?
Ja idem... Meni je to ugodno s korisnim.A da odete na lokalne sajmove?
Nisi Ti na ruke "gulio" hrastovinu - ne možeš ni shvatiti "božanstvo" motorke. Neka je takve zaribane, skuplja je od tih novih.Nisam imao nikakvu namjeru ikad o tome pisati, ali hajde, samo riječ dvije, o zaribanoj motornoj pili mojeg oca.
Služila ih je (njega i mamu, oni su bili pravi rušitelji u šumi, od drva do velikih hrastova, za krovište kuće itd.) Hrastove su pilili na ruke, tad motorku nisu imali, ni novac nisu imali, samo mladost i želju za nešto si izgraditi.
Otac je imao benzin za B&S kosilicu i Honda frezu, u jednom kanisteru, mješavinu za motorku u drugom, sličnom, dvotaktol u jednoj flaši, lancol u drugoj, sve u šupi ispod cerade, skriveno od pogleda. I jednoga je dana mladić od cca 80 ljeta natočio čistog umjesto mešunga. Pila je zaribala i stala.
Ja sam nju rastavio na proste faktore dok su ga odbili iz 2 servisa, da poprave. Cilindar je bio izgreban kao od češlja, klip isto tako.
Još i danas tata neda zahititi sve to u smeće, možda se jednog dana to bude popravilo, a kupio je drugu novu motorku. Ta nova je bila cca 4-5 put upaljena i stoji, stoji, stoji, besposlene dane broji.
Neki dan je gledao moju motorku dok sam rezao "švarkline" i glasno komentirao, a zakaj sam ja kupil novu pilu, ti imaš svoju novu???
Svejedno, ne staru zaribanu, neda zahititi... Ne želi ni platiti popravak u protuvrijednosti 1200 kuna i tako to nama prolaze dani.
Jesam, shvatio sam, ok, svejedno Na sjeveru bilo neke oluje prošlih dana, cijelu sedmicu motorka u rukama, sanira se šteta. Vrti se okolo, bosanski seljak glumi speciajalistu u parkovima, fontane, žbunje, bilje, velebilje, ponekad ispadne i kakav hrast ili breza pa se i to riješi i tako to. Mi Bosanci imamo običaj reći; Dobro je, jebi ga!Nisi ti niti malo shvatio poantu što sam natipkao, svejedno. Kako je gore, na sjeveru, što radiš tamo gore???