• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mehanička radionica za pile

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,928
Mozes li iscitati kataloski broj? Inace zastupnik za OM je Hongoldonia

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Nema na zvonu nikakve oznake, a nekakav servisni priručnik nisam uspio naći.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Danas mi se dogodil da mi se moja Jonsa 2159 dva puta ugasila kad sam otpustil gas. Oba puta je bila okrenuta na desnu stranu. Inače vruča upali samo potezanjem špage, ali ovaj put sam moral dati polugas (čok van i unutra). To je bilo pri kraju posla u šumi. Kad sam nakon cca 1,5 sat došel doma, upalila je normalno pod čokom i kasnije normalno radila. Vrtel sam je u rukama u različite položaje i samo je malo promijenila zvuk kad je gornja strana bila ispod.
Do sad, nije na njoj mijenjano ništa osim vodilice i lanaca.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
@DGimt meni su za oleo mac flaksericu sve bez problema riješili u MVV Bedekovčina, oni imaju i servis i mogu svašta naručiti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,928
Možda je samo smet došla pa ju je kasnije progutala....
Ja to nebi diral ništ pošto dalje radi ko i prije.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Fala svima na odgovorima. :ppozdrav:
Iz odgovora zaključujem da more biti više toga.
Dok se ne bu ponovilo kak veli @vlč.puknuti, posluhnul bum @MUHA i ne bum niš diral. Svječicu bih si vjerojatno već mogel kupiti rezervnu. Makar pila ne dela godišnje puno drv, ipak je stara prek 10 godina.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
200
Po meni je iglica pušta i tada je ostala otvorena, kada je otpušten gas nacurilo je previše goriva i ugušilo je. Dok je bila ugašena pritisak iz rezervoara natiskao goriva pa je trebalo polu-gas, odnosno više zraka da upali.
Promjeniti membrane, iglicu, svjecicu..

Odnosno, vjerojatno je otvrdnula membrana i nije otpustila iglicu, tako može i ostati zatvorena pa će se pila zalijetati, tj. ne dobivati dovoljno goriva.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Po meni je iglica pušta i tada je ostala otvorena, kada je otpušten gas nacurilo je previše goriva i ugušilo je. Dok je bila ugašena pritisak iz rezervoara natiskao goriva pa je trebalo polu-gas, odnosno više zraka da upali.
Promjeniti membrane, iglicu, svjecicu..

Odnosno, vjerojatno je otvrdnula membrana i nije otpustila iglicu, tako može i ostati zatvorena pa će se pila zalijetati, tj. ne dobivati dovoljno goriva.
Hvala na pokušaju da mi se pomogne. :ppozdrav:
Slabo se razumijem u pile, ali pokušavam neke stvari shvatiti logičnim razmišljanjem.
Zakaj se to dogodilo isključivo kad je pila bila u desnom bočnom položaju kad sam otpustil gas, a kad sam je normalno držal, nije se gasila?

Kad je pila hladna palim uz povučeni čok. Kad je topla samo povlačenjem špage, a kad je napol topla, moram čop potegnuti van i vratiti pa tek onda potegnuti špagu. Kaj se potezanjem i vraćanjem čoka događa u pili, ne znam, ali kad upali radi na višim okretajima nego kad je upalim toplu bez ikakvih radnji prije povlačenja špage.

Nemoj ti sad tu nekaj kad je muha reko..

I tebi zahvaljujem, ali ne na ovom postu. Muha je rekel svoje mišljenje i na njemu mu hvala.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovo je pravi primjer kad uzmeš lakse rješenje jer ti tak više odgovara..da je netko rekao da ju pehneš nogom ti bi je pehnuo nogom..To sve skupa ništa ne znači..može ovak još godinama.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Ne vidim razlog da nekaj prčkam ili trošim peneze na servisera dok dela. A kaj da sad potrošim npr. 50-ak eura i onda mi se to isto dogodi. Cijenim da su svi savjeti dobronamjerni, ali da nitko nije 100% siguran o čemu se dela. Ak se bu još to isto pojavljivalo, bum reagiral.
Pitanje sam postavil jer me zanimalo ima li tko slično iskustvo. Da je imal, njegov savjet bi bil na prvom mjestu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Je u pravi si ..
Večina nas bi isto tak ali nerado to priznamo.

Imao sam i ja takvu junačku popišanku..vjerjjem da je svatko od nas koji malo razumijemo tematiku imao taj slučaj.
Pogledaj filmove basar servis svaki put kad testira pilu okrene je "na rušenje" da vidi da li mjenja zvuk..to je osnova..samo ne govori o tome..vjerojatno nakon toliko vremena to radi nesvjesno..ali takvi smo mi majstori.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,029
Hvala na potvrdi mojeg razmišljanja. :ppozdrav: Doduše mislil sam da se možda još nekaj događa, ali izgleda da je samo to.

Najnoviji postovi

Na vrh