• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MF serije 30xx

• Temu pokrenuo lovrenčić
  • Datum prvog posta

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Ista stvar i kod mene s kocnicom. Ne sekira nas to previse. Nakon kraceg rada se podigne i sve je ok..

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Decki trebam HITNO savjet, na susjedovom 3080 su procurile gumice cilindra kočnica. Zamjenili su ih i sada ne mogu ozračit kočnice.
Znade li tko kako se to radi i gdje je to na MF3080?
Krenuo čovjek na tehnički...

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
Mjenjac mi zakrci kada prebacujem iz A grupe u B grupu. Sve ostalo radi ok.
Imao tko taj problem?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Na većini traktora se grupe ne smiju šaltati u vožnji.
Neznam kak je na MF-u, jer ga ne poznam dovoljno.

Za početak, stani i onda mijenjaj grupe.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Vec sam zaboravio, A su transportne a B radne? Ako je tako, to je normalno. Dok smo imali 3050 s tim mjenjacem, u brdu je morao jako usporiti da bi iz transportne u radnu prebacio bez kvacila.
U obratnom slucaju, iz radnih u transportne mora ici bez krcanja.

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
Mjenjac zakrci iz radnih u transportne. tj iz A u B ( A su radne a B su transportne brzine).
Uglavnom on promjeni grupu ali ima onaj zvuk kao da zbrije vrhove zuba....

Posljednje uređivanje:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Hm, tu bas nebi trebao krcati osim ako se ne siluje mjenjac. Barem na nasem nije krcao..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Odva li kuplung dovoljno dobro?
Koliko su grupe udaljene (koliko ide recimo prva u A grupi, a koliko u B grupi)?

Kak to nije novi traktor, moguće je da su se sinkroni malo poderali. Ja bi zato ipak stal za šaltanje grupa.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Nemoj voziti dalje moj savjet ,,,sada ti je otišao samo sinhron i to ti je oko 500 eur popravak a sljedeci korak se sve raspadne pa bude i5000 popravak..
Tako isto sam ja prošao.
Moj mjenjac je sada sređen i mogu šaltati što hoču i nikada ne krči

kduh

Novi član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
13
Da li tko zna ili se može promijeniti konačna brzina od 30 do 40? Gledali smo jedan 3065 model i to mu je jedina mana...

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Da ima ljudi koji su to radili.:)
Neki su i na forumu samo cekaj dok vide post
Ja neznam tocno kak se to radi ali kolko sam shvatio da se kod powera nesto mijenja....

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Te serije nemaju el. ili neke druge blokade. Ako je 30km getriba, nemozes ga ubrzati.

kduh

Novi član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
13
Pogledali smo jos jednog 3095 datatronic, getriba 32/32, klima, 45 km/h... Vlastnik kaze da se 540 i 1000 obrtaja kardana mijenja sa drugom osovinom? Molim nekog sa ovim modelom i mjenjacem da mi kaze koje so mu mane, ili sta moramo gledati?

Posljednje uređivanje:

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Ste sigurni da ide 45???
Cek to je dynashift ili ima na onom mjenjacu de je rikverc jos i grupe?

kduh

Novi član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
13
Da, malo vise od 40, na mjenjacu so grupe, nije dynashift

Poslano z mojega HTC Desire 820 z uporabo Tapatalk

kduh

Novi član
Tu od
18 Ruj 2013
Poruka
13
Kako bi bilo najbolje da se testira mjenjač? Znači mjenjač je 32/32, na jedni ručici sta grupi A i B, na drugom brzine od 1 do 4 i spore/brze, kalanje na zelenom gumbiču kraj mjenjača.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Nema nikakvog posebnog nacina.. Nesmije krcati ili se tesko saltati. Ako je neprecizan i dugacak hod, popustio se saraf na polugi - 5min posla.
Nesmiju se paliti lampice na kontrolnoj ploci.
Brze spore obicno nece prebaciti od prvi put.

Najnoviji postovi

Na vrh