• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MF serije 61xx

  • Temu pokrenuo mirsadbih
  • Datum prvog posta
M

mirsadbih

Guest
pozdrav dali neko zna nesto o seriji mf 6100 odnosno traktoru mf 6140 i kakwi su to traktori?godina proizvodnje od 95-99god.hvala
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: mf 6140

poz,frend ima mf 6160 i kaže da ima velikih problema sa njim,elektronika ga jebe!!! Traktor mu je bio več 3 puta polovljen i potrošio je več 20 000 kn a ništa nije napravio. Jebe ga mjenjač!!! Valjda sve to ide preko neke hdraulike i pritiska ulja... Jednostavno hidraulika gubi pritisak,traktor se skroz izgubi i nezna kud bi,neče se ušaltat a nemožeš ga natjerat da se on sam ušalta kak bi trebo... Jednostavno da čovjek klenkne i moli ga da krene,a on baš neče!!!
Sad su mu rekli da bi trebao novi kompjuter koji košta 12 000kn,on je nekako skeptičan oko toga i za sad ga neče stavljat...Več je mjenjao svakojake senzore i svega...Jednostavno se neusudi još 12 000 kn bacit u vjetar!!!
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
Re: mf 6140

o da znam kak je čovjeku. a nije neki veliki kvar neka sitnica ga zeza. ček jer ima priska ulja iz getribe ili nema opče? nemora biti do elektronike, ona uvjek zadnja ode. samo kaj svi odma skoče na nju da je ona glavni krivac, što nemora značiti.
moj 3080 me stalno zezao i zezao i prošao neznam ni sam kolko elktričara i mehaničara i ništa. i kad ja sjeo ispod njega dok sam završio struku mehanike, logikom čistog razuma razmislajo par dana i odgonetnuo. pritisak mi odlazio u kočnice.
a kad sam ih rastavio imao sam kaj i viditi klip je skočio iz gumice i ulje nije moglo sabiti pritisak nego je kružilo bezveze po sistemu bez pritisak i to složio i vezao sve ostale kvarove koji poslje otklonjeni i radi sad odlično a elektronika nikad nije pipnuta.
otišao mi samo prekidač brzih sporih i njega promjenio 250kn+pdv i vozim dalje. i to je bio mojom krivnjom potrgan jer sam u šumi zakačio za trnje koje mi je otgnulo utičnicu s prekidača a složiti se nije dalo pa sam kupio novog. to je cijeli kvar elktronike kod mene a i nebi bio da nije mojom krivnjom.
slagao sam jednog seriju 61xx al ne sječam se broja al je bio 61xx isti kao starija serija 30xx samo ima malo novijih dodataka i drukčiju getribu al sistem je gotovo isti.
pa traktor kao traktor je dobar samo zavisi na kakvog se namjeriš. može biti s 20000rh a da je bolji od onog sa 5000-6000rh.
zavisi male sitnice npr. špena sjebe cijeli sistem, a vjeruij mi onda i košta i to dosta. govorim iz iskustva. al ako je sve dobro kolko tolko održavan nema strahova da su loši.
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: mf 6140

ček jer ima priska ulja iz getribe ili nema opče?

Kada se traktor upali i on ga nekako mukom uspije ušaltat(kako,kad),onda radi cijeli dan bez greške,ali ga nesmije nikako ugasit,čim ga ugasi,sistem gubi pritisak i sve opet ispočetka!!!

Dali netko zna što bi bio uzrok?
Jer me je prijatelj zamolio da pitam,a on je malo stariji od mene :mrgreen: i nekuži se baš u comp.!!!
Kaže ako neotkloni kvar da če ga dat,pošto poto u kupit si čistu mehaniku!!!!

kikic
još jedan kolega je imao 3080 i kaže stalno zajebavo kompjutor,i kaže da mu je žao što ga je moro prodat. Onda je kupio JD 3350!!! Čista mehanika!!!
 
M

mirsadbih

Guest
Re: mf 6140

pozdrav,znam da je 61xx serija nadogradnja na 30xx seriju. problem sa strujom najcesce imaju oba.mozda je ipak prikladniji neki iz serije 30xx,jer je i cjena kupovine i uzdrzavanja jeftinija,neznam mozda i gresim. cujem da mf3070 nije los,ja se nikako odluciti a i neznam puno o njima.vase misljenje dobro dode.
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
Re: mf 6140

serija 30xx su sve više manje iste bil on 3050 il 3090. jasnije da su traktori veči i da su se naradili više nak ovi manji 4 cilindra. uz ta manje nastajo je veči od 100 ks koji su gotovo dotrajali traktori pogotovo iz francuske. a manji su služili više za lakše poslove. rijetko koji su manji baš jako izmučen ali se i takvih jako puno nađe.

do problema kod elektronike dolazi, kad se krznate životinjice pozabave njima, ili je u slučaju nečeg nešto pregorjelo pa onda tu nastaju razno razne kemije i tu dolazi do ne dobrog funkcioniranja traktora. sve se da složiti i to sve tak dobro radi, tko se i malo razumije u tu strruju i menaiku, na principu poluautomatske getribe i prisku ulja. to je tolko jednostavno da jednostavnije namože biti.
po meni je kompliciranije složiti starog deutz-a ili zetora ili nekog, jer je to čista mehanika i uglavno ga ljudi doma slože po kojekavim štagljima, jer se vidi na oko problem.
nisam složio jednog i 2 mf,a bilo ih je jako puno i to samo kaj sam dao jedan dobar, savjet i vrijedio je jako puno i radilo je za onog ko to zna.
a ako je mf-a mjenjao za john deera onda si je kupio itekako dobar traktor. nek mu sretno dok nešto ne ode, a onda čeju živci pucat kad lupi cifra po đepu, a potrošnja da i ne govorim. mehanika je mehanika i svi se nje drže, ali da je elektronika loša nije. ja sam to mislio dok nisam se poslom sve više ulazio u to, i vidio da je to puno puno jednostavnije od mehanike i 3 put bržije se da složiti.

da se varimo na temu 61xx. kao što @mirsadbih@ kaže nadomjestak je seriji 30xx. a što si rekao da je odžavanje jeftinije jako puno bi se prevario.
praktički je jednako isto kao kod 30xx, samo što su 30xx radi svojih godina dosta potrošeni traktori. nekažem da se i 61 seriuja nađe dobra, ali ima ih. po meni prednost je 61xx i noviji, i komfortniji,i motori su štedljiviji po pričama vlasnika, tak da + dajem njima. a sad kako kome paše. jest da su s cijenom 61xx i 30xx nebo i zemlja razlika ali sve kažem kakv je koji traktor može biti da će biti 61xx gorji od 30xx a može i obratno nikad se nezna. svaki rabljeni stroj je riskiranje novaca jer se nikad nezna što si kupio i kaj tak da... je sve upitno?
 
M

mirsadbih

Guest
Re: mf 6140

pzdarav,kikic mf to je bio samo komentar na odgovor dine sta je njegovog frenda kostao 20000 kn i jos mora 12000 kn dati.pa sam mislio da oni imaju jos vise elektronike jer sam stvarno vidi da oni imaju jednu rucicu za saltanje pa je tu veca mogucnost kvarova i vise elektronike.
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
Re: mf 6140

razgovaral sam s dinom i to je upitno dali je elektronika. dapače ima više elektronike, ali i bolji traktor po meni.
nisam ja ništa rekao samo sam navađao činjenice jer se u svemu tome ja nalazim pa znam neke kako stvari stoje.
dapače 30xx ima klasične mjenjače ali opet ima elektronike i power tak da na isto dođe.
sklop je isti i princip samo birači brzina i mjenjanje ugetribi je isto kao i na 30xx samo što on ima mjenjače a 61xx prebaciva senzori i hidraulični pritisak po meni bolje rješenje. jer s ručkom si ti jači i lako možeš presiliti sinhron i strgat vilicu ili nešto napraviti getribi dok u ovom slučaju to može biti 1:1000% ako me shvačaš.
da bolje je čim manje elektronike ako to ne štima ali ako je i ima to napraviti kako treba i dalje si miran opet.

to što njega košta 20 000 i 12 000 još mora dati i opet s tih 20 000 kaj je dal traktor nejde. kaj bi rekao ja sam svojeg mf-a kupio za 8500 eura i kad sam ga sredio i sve račune priložio bez majstora košta me 18 000. ali sad mi sve funkcionira i ne košta me posao jer sam si sam sve slagao iako ne računam one novce koje sam dao majstorim kad mi nisu ništa složili.
samo kažem mf kao mf je odličan traktor kad sve funkcionira ali ima nekad nekakvih mana i poteškoča koje zezaju i to se da riješiti.
samo kažem kod kupovine ili30xx ili 61xx dobro porvjeri sporbaj traktor i dobro ga zagrija da vidiš kako funkcionira jer niti jedan rabljeni nije bajan.
može biti da se traktor pordaje radi velikog kvara koji ga muči ili pak neka mučka postoji ili je na redu bio neki noviji pa se stari prodaje što nekad stvarno zna biti rijetkost.
evo to ti je moj savjet
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Re: mf 6140

eyy...evo cidim da se prica o mfu 3080..i ja imam takog...i hvala bbogu nema nikih vecih problema....jedino mi je osla elektronika od prednje vuce....al sad sam ga dao na obican prekidac i opet radi...jedino se nepali sama kad te nesto pogura ili tak nest....a zvao sam majstora i vec nam 1 i pol godiinu mulja.....zvali smo ga da nam slozi novi computer al on nikak da slozi....kreten..jbt....mogo nam je rec da nema vremena osli bi kod durgog majstora a ne vak.....al inace sto se motora tice...hvala bogu nista .....
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: mf 6140

A što se tiče mjenjača?
Jel bilo kakvih problema?
Ti samo guraš polugicu naprijed ili???
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Re: mf 6140

mjenjac nista....jedino malo kvar kosto me 50 kn...trebalo piksirat nest na mjenjacu...imam onak 2 mjenjaca....na jednom su 4 brzine i sam ga lupis u stranu i onda su spore...a drugi je napred nazad...i jos na svaku brzinu power.....i to je to ...jednostavno da nemoze jednostavnije bit......:)
 

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,302
Re: mf 6140

ti imaš 16x16 mjenjač ili 24x24. to si piksirao dolje na onoj osovinici koja ulazi u getribu. to sam i ja radio to im je boljka svima. ja imam 32x32 brzine getribu i elektronika nikad pipnuta. sve reagira a zezala je ispočetka al našom krivnjom. palio sam drugi traktor i stavili smo na žicu kablove od drugogo traktora i malo je žica oštečena bila pa je zezao kontakt bio. i ja sam žicu odrezao stavio nove spojnice spojio i idemo dalje. sreča što sam vidio gdi je problem jer inače bi nekolkiko dan mozgao i isprobavao što je dok nebi otkrio ;) al na sreču sad ide ko bombon. i trebao bi kolko je novih djelova na njemu. sad barem znam da mi je 100% i da imam praktički skoro "novi" traktor
 

Zlatko123

Član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
202
Re: mf 6140

hehe....dobro da si naiso na lvar..hehe...a moj ti ima 16x16 i na svaku pover......a da piksiro sam to na ulazu u getribu...i sad je super....al i inace treaktor je super....jbg to je 6 klipova a 105 ks...sad ovi svi novi imaju 4 klipa....
 

markano1

Novi član
Tu od
2 Ožu 2010
Poruka
12
Re: MF 6140

pozdrav ja sam novi ovo je moj MF 6150 2200 rh KOD MENE JE POLA GODINE za sada nemam problema imali tko kakve seme od hidraulike ,mjenjaca ,eleektrike i dr :!: :?: za nedaj boze :( :D
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: MF 6140

markano
super ti je MF
imaš na njemu neke fuul široke gume,vidim imaš i utovarivač,daj nabaci koju sliku iz rada...
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Re: MF 6140

Prekrasan traktor :D , koliko je to ks??

EDIT:
Našao na konedati.....pa zar je moguće da je to samo 95 ks?????
Prevelik mi izgleda za tu snagu, al je zvjer!!!
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Re: MF 6140

Dada,veliki su,a malo konja,tako se bar meni čine...
Evo ovo je MF 6160 od frenda!!!
On kaže da je 105 ks,a po konedati je on 100ks!!!
Ali ovaj od markana je 4 cil,a od frenda 6 ;) Tako bar kaže konedata...
p5300228.jpg

p5300227.jpg
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Re: MF 6140

To je ubiti ono glavno, on je velik, odnosno i težak i on mora iskoristiti tih svojih 95, odnosno 100 ks, a ne ko ovi današnji traktori, kaj su pre lagani za svoju snagu i onda je malo u banani dok treba povući i zapeti negdje ;)
 

Najnoviji postovi

Na vrh