Re: mf 6140
serija 30xx su sve više manje iste bil on 3050 il 3090. jasnije da su traktori veči i da su se naradili više nak ovi manji 4 cilindra. uz ta manje nastajo je veči od 100 ks koji su gotovo dotrajali traktori pogotovo iz francuske. a manji su služili više za lakše poslove. rijetko koji su manji baš jako izmučen ali se i takvih jako puno nađe.
do problema kod elektronike dolazi, kad se krznate životinjice pozabave njima, ili je u slučaju nečeg nešto pregorjelo pa onda tu nastaju razno razne kemije i tu dolazi do ne dobrog funkcioniranja traktora. sve se da složiti i to sve tak dobro radi, tko se i malo razumije u tu strruju i menaiku, na principu poluautomatske getribe i prisku ulja. to je tolko jednostavno da jednostavnije namože biti.
po meni je kompliciranije složiti starog deutz-a ili zetora ili nekog, jer je to čista mehanika i uglavno ga ljudi doma slože po kojekavim štagljima, jer se vidi na oko problem.
nisam složio jednog i 2 mf,a bilo ih je jako puno i to samo kaj sam dao jedan dobar, savjet i vrijedio je jako puno i radilo je za onog ko to zna.
a ako je mf-a mjenjao za john deera onda si je kupio itekako dobar traktor. nek mu sretno dok nešto ne ode, a onda čeju živci pucat kad lupi cifra po đepu, a potrošnja da i ne govorim. mehanika je mehanika i svi se nje drže, ali da je elektronika loša nije. ja sam to mislio dok nisam se poslom sve više ulazio u to, i vidio da je to puno puno jednostavnije od mehanike i 3 put bržije se da složiti.
da se varimo na temu 61xx. kao što @mirsadbih@ kaže nadomjestak je seriji 30xx. a što si rekao da je odžavanje jeftinije jako puno bi se prevario.
praktički je jednako isto kao kod 30xx, samo što su 30xx radi svojih godina dosta potrošeni traktori. nekažem da se i 61 seriuja nađe dobra, ali ima ih. po meni prednost je 61xx i noviji, i komfortniji,i motori su štedljiviji po pričama vlasnika, tak da + dajem njima. a sad kako kome paše. jest da su s cijenom 61xx i 30xx nebo i zemlja razlika ali sve kažem kakv je koji traktor može biti da će biti 61xx gorji od 30xx a može i obratno nikad se nezna. svaki rabljeni stroj je riskiranje novaca jer se nikad nezna što si kupio i kaj tak da... je sve upitno?