Da vidio sam u katalogu djelova da karike idu pod 120 stupnjeva, inače gareži nema na stublini nego u kompresijskom prostoru, još ću onda vidit kanale i karike izvadit pa ih stavljat, sumnjivo mi je i ulje da se nije skroz izcjedilo sa karika pošto je stojala skoro mjesec dana, stavio sam 10/30 po preporuci o održavanju motora, to sam prvi put sad stavio, neko ulje rs 2000 porjeklo iz grčke, probat ću to popodne sad sam još u firmi, jedino nemam vodo brusnog šmirgla, imam onog finog za kontakte da ga jošostružem da bude finiji jel bi valjalo?
da i to je jedna od sumnji sad sam prebacio djelove sa starog karburatora na ovaj novi -stari karburator jer mi se sad u mjesec dana napravilo gareži ko prije u pet godina odkad je zadnji put bila na servisu u mio osijek.
mozes i sitniji papir obican.ja obicno vodobrusnim i uljem jel lakse se skine garez. pazi na karike kako ih okreces ako ih mislis vracati ponovo da neokrenes naopako. ako medju karikama ima ulja onda su gotove sigurno. male su tu tolerancije sto bi rekli okom je dobro ali u stvari nevalja. stavi kariku kad izvadis u stublinu na vrhu gde ocistis jer tu nije potrosena. onda se vidi koliko su lose. a kompresiona i uljna sigurno su lose. druga cisteca je obicno najbolja.a verovatno su se istanjile i sa strane , u onom delu gde su u kanalu u klipu. grcka ulja su vecinom reciklirana koliko sam cuo i nikad ih nisam koristioDa vidio sam u katalogu djelova da karike idu pod 120 stupnjeva, inače gareži nema na stublini nego u kompresijskom prostoru, još ću onda vidit kanale i karike izvadit pa ih stavljat, sumnjivo mi je i ulje da se nije skroz izcjedilo sa karika pošto je stojala skoro mjesec dana, stavio sam 10/30 po preporuci o održavanju motora, to sam prvi put sad stavio, neko ulje rs 2000 porjeklo iz grčke, probat ću to popodne sad sam još u firmi, jedino nemam vodo brusnog šmirgla, imam onog finog za kontakte da ga jošostružem da bude finiji jel bi valjalo?
da sic ventila, a uzrok bi trebala biti vođica ventila, jer kad ventil ima dosta lufta u njoj onda prilikom sjedanja u sic nesjedneodmah cjelom površinom pečurke na sic i onda se na sic talosmjesa goriva i zraka, moja pretpostavka.