• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
zavisi koliko se ugreje. prvo obicno pocne gubiti snagu i to je prvi pokazatelj i treba je ostaviti da radi na malo vecem leru dok se nerashladi i nema problema. ako se nastavi sa radom verovatno ce se ugasiti . vecinom to nema veze sa svecicom nego ventilima. pocne cudno da radi a to je znak gubljenja kompresije na ventilima. zato ja ostavljam malo veci zazor ventila jer benzin kod nas je dosta loseg kvaliteta pa i to cesto hoce izazvati pregrevanje. zemlja izrazito teska vecinom za frezovanje tako da se bas mora voditi racuna ako se misli ocuvati duzi period. moja honda je jedina u okolini koja jos radi zahvaljujuci tome .iako sam promenuo motor sad je dizel a to je zbog ekonomskih razloga najvise. moj motor je sad na F400 hondi kod tasta i jos uvek radi savrseno. samo karburator zamenjen i platine

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Moja f 600 je 85god.i još nisam ništa mjenjal osiim nekih ležaja i semeringa,jednom mi se jedan ventil zapekel zbog dužeg stajanja bez
paljenja,al platine i fergazer još nisam diral i radi ko vurica i ima snage i prima gas na dodir.
Ako je svječica orginal koja bi trebala biti ona bi prva trebala da se ugasi kod pregrijavanja kaj ne?Ipak bi ventili trebali izdržat puno torture?

Tvoja je sigurno puno više odradila o moje.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kakva originalna svecica. kod mene za 17 god je promenjeno bar 3. radila je dosta usluzno a i dan danas.karburator se pojeo toliko da nijedan remont mu nepomaze.osovinica za gas i kuciste karburatora gde naleze se toliko pojelo da se nesmalo moze izvaditi leptir rukom.morao sam dodatnu oprugicu staviti na osovinicu leptira da se gas moze smanjiti .plovak i iglicu menjao i nije pomoglo jer se i leziste za iglicu razjelo. onda mozes pretpostaviti koliko je odradila. pecurka ventila se pojela da je ivica ko zilet ostra bila i 3 pakovanja karika promenuto .a stublina i klipnjaca i radilica kao novi bez ijedne parnice ili zajeda. ko staklo glatko.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma nisam mislil na prvu ugrađenu svječicu nego da se dtavi kad se mjenja broj svječice kak je proizvođač preporučio radi same toplinske vrijednosti.

Uuuuu tvoja se stvarno naradila i dobro je izdržala do sad.
To je kvaliteta!

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
neznam koja je tacno toplinska vrednost otprilike sam stavio i trazio na bazi bosne F70 .ta toplotna vrednost mi se najbolje pokazala u radu. imao sam i sampion i ngk vecinom samo se nesecam oznake .

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
za g 200 motor imam podatak NGK BR 4 HS, a za motor g150 još NGK BR 6 HS,BOSNA F 75, BOSCH W 175 TI ,CHAMPION L7, L85, L86

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
pitanje:kada se freza sa motičicama koje idu umesto točkova, da li se pomera kaiš na sporiju varijantu?

Kaiš mijenjaš na sporu ili bržu varijantu, već kako je potrebno. A to kada je to potrebno valjda možeš sam zaključiti !:(:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kad se radi sa moticicama umesto tockova radi se u brzohodnim brzinama uvek.znaci motor velika remenica menjac manja. 1 brzinu jako retko koristim tada jer je prespora i to samo ako je jako sumnjiv teren gde bude korenja ili sl. uvek 2 radim brzom. sporohodne brzine se koriste samo kad se radi sa vucnim frezerom. znaci na tockovima napred a freza se montira pozadi. tad mora sto sporije da ide jer se tako da kazem koci brzina frezera i omogucava kvalitetno frezovanje. u brzim brzinama je nemoguce frezovati sa vucnim frezerom osim ako nije pesak u pitanju

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Evo svjecice za g 200 motor:NGK BR 4HS
BOSNA F 80
BOSCH W 225 TI,W 240 TI
CHAMPION L5,L81
zazor elektrode 06-07 mm.

sickohn

Član
Tu od
2 Ruj 2013
Poruka
40
hvala na odgovorima.imam motičice i za na mesto točkova, a i onu vučnu, a kako još nisam ništa frezao rekoh bolje da se malo raspitam.Hvala još jednom

R

radivana

Guest
zdravo, ko mi moze dati savjet, imam problem sa frezom honda f600 kada mi stoji na mjestu i ugasena svo mi gorivo iz rezervara salije se u karter motora.dali to ne zatvara plovak u karburatoru ili su ventili u pitanju a i cesmica na rezervaru slabo drzi. motor ima snage dobro pali i vuce.i dali neko zna posto je nov karburator sa ravnim nalijeganjem na stublinu .u naprijed hvala svima na savjetu i informacijama:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Slavina ti dovoljno ne zatvori. Zatvori slavinu, izvuci gumeno crijevo di dođe na krburator i stavi čep, nemoj previše veliki da ti ne previše proširi gum. crijevo. tek toliko da ne ide benzin ili isprazni rezervoar.:)

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ali trebala bi iglica u karbu blokirati gorivo, ne vezano jel pipica zatvara ili ne..:icon_e_smile:

sickohn

Član
Tu od
2 Ruj 2013
Poruka
40
to je izgleda mana karburatora na hondama.i kod mene ako ugasim motor, zaboravim da zatvorim slavinu on presisa pa neće da upali,zato čim ugasim motor obavezno zatvaram slavinu
Ali trebala bi iglica u karbu blokirati gorivo, ne vezano jel pipica zatvara ili ne..:icon_e_smile:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nije im to mana nego godine cine svoje.iglica na karburatoru ima na vrhu silikonsku gumicu koja treba da dihtuje gorivo ali se to vremenom zajede i propusta a isto tako se hoce i rupa u koju iglica okolo naleze da se prosiri nepravilno i onda iglica landara i nema pravac . cak i tokom rada motora se desava da proliva gorivo kao sto je kod mene bio slucaj. moze se naci i zamenuti iglica za pocetak pa videti kako se pokaze da nebi ceo karburator menjali. original je prilicno skup. a imaju i zamenski dal kineski ili tajvan proizvodnje koji je nekoliko puta jeftiniji ali pitanje kvaliteta. slavinicu bi trebalo osposobiti ili promenuti i to je najpotrebnije da nemesa gorivo i ulje. cim prelije karburator gorivo prolazi na vodjicama ventila pravo u karter.za cenu karburatora neznam trenutno ali pre dve godine kod nas japanski karburator za hondu je bio 160 eur a zamenski oko 40-50

R

radivana

Guest
hvala svima na odgovoru a dali je iko probao da ocisti ili otkuha u necemu karburator ja mislim da bi se trebo necim moci ocistiti jer je dobro oksidiro /koroziro i mislim da zato i ne zatvara plovak.i koliko su ti kopirani karburatori dobri dali je iko postavljo sebi na frezu.lijep pozdrav svima:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
otkuvavati nemoj ni slucajno. jedino ciscenje je ultrazvucna kada za karburatore. mada licno posle toga ako se neuradi remont svega cesto se desi da trosi ko djavo .po meni je najbolji nov ili polovan dobro ocuvan ali to je tesko naci. neznam zasto i zamenski nebi dobro radio jer novo je novo ipak. povoljniji su mnogo samo za tacan tip motora se mora uzeti.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
napravljen servis na motoru, pregledani vijci glave i klipnjače jer je bio rastavljan, sve je u redu, spreman za sezonu nek spava zimski san.
49t6ee31ddyku8lpod0i.jpg
[/URL][/IMG]
7ijynzzpz6l664g0rw4.jpg
[/URL][/IMG]

Najnoviji postovi

Na vrh