• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Hvala najljepša na trudu.
Čujemo se odnosno javiti ču Vam što sam odlučio.

jesi nešto rješio????

jučer me zove čovjek što sam mu radio mjenjač na f600, kako mu nevalja, a on od kako sam radio nije hondu upalio, znači nekoh 6mj, i kako mu honda nevalja......

došao pogledati, a kaže kako se nemože povući uže od startera......ja kažem da motor nisam taknuo, i još kada je bila kod mene, pregledao ulje u motoru, kojeg je bilo dosta......i kao nije radila 6mj, a onda je skužio i priznao što je radio, a prije toga sam mu rekao točno mjesto gdje mu je zaribala, jer je nagib velik, a ulja skoro nije bilo.....:icon_rofl:

slijedi generalka.......sve novo ide unutra :icon_jook:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
e sad ga osisaj bar nacelavo. uh sto se pojedini tako prave naivni a misle kad nesto sjeb.... da ce drugi popraviti

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
pokušao je......ja stojim iza svog posla, iako radim sve slabije i slabije, jer nestignem......al barem na hondi motor i mjenjač nemaju nikakve veze, samo ih remen spaja, sve je potpuno odvojeno........a prije toga je mjenjač otišao, jer je presilio kada je vukao drva iz šume, pa je 5 puta zapao i traktor ga izvlačio.......a da stvar bude bolja, motor je dosta dobro radio i palio, šteta stroja........

na hondama nisam doživio da se toliko zariba klip, da se radilica nemože okrenuti, uvjek malo uhvati i kasnije popusti, pa čak i radi poslije toga još par godina......a ovaj je dobro zaglavio

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
taj ga je sprzio bez ulja skroz i pod vecim gasom dok nije zalepio. ma fanatik kad nesto sjeb...to mozes komotno da bacis. ima i kod mene takvih koliko hoces samo sto necu da im popravljam namerno. vise posla ovako na uslugama zaradim a manje se nerviram zbog budala to su vecinom oni koji nemaju trunke osecaja , i kliker bi pokvarili

B

bope

Guest
Pozdrav svima. Posjedujem Hondu F 620 i imam idući problem. Pri povišenom broju obrtaja čitav kultivator se jako trese. Kada se broj obrtaja smanji, vibracije nestanu. Kultivator se prije nije tako ponašao. Da li je netko imao sličan problem? Unaprijed hvala!

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
pogledaj možda su se vijci koji drže motor popustili, i onaj peti vijak na ploči koja povezuje motor i mjenjač.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Moze vibrirat kad se odlomi komad pogonskog remena ili ako je otiso lezaj natezaca remena.

B

bope

Guest
Hvala svima na odgovorima. Provjerio sam vijke na getribi i motoru i svi su zategnuti. Pogonski remen je ispravan a na rolnici ne vidim nikakvu grešku. Može li biti još neki uzrok?

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
uteg ako je namontiran da li je stegnut sa dva vijka M10 i da li je stegnut nosač utega u nosać motora,ako nije do toga malo bolje provjeri sam nosaću motora s donje strane oko vijaka tu voli pucati pa isto vibrira

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
jel možda imaš nekakav priključak zakačen kad se te vibracije javljaju, možda ima neka greška na priključku pa se prenosi. Ili možda ležaji motora ili mjenjača, drugo mi ništa nepada napamet, i meni se nešta slično dešava ali kao neki lim da vibrira, ali ja sam pravio haubu pa moram vidit, izgleda da je do nje.

B

bope

Guest
Provjerio sam uteg i on je dobro učvršćen. Vibracije se javljaju i kada je prikolica prikačena i kada je plug prikačen. Ovdje čitava honda vibrira, od ručki do utega i to samo kada je gas recimo iznad jedne trećine a do tada se vibracije ne osjete.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
jel se cuje neki drugaciji zvuk u motoru.to je jako cudno jel debalans bilo cega bi trebao na manjem gasu vise da se oseti ali postoji mogucnost da je to pocetak veceg kvara.desavalo se da se magnet[zamajac ] otpusti pa vibrira i na kraju pocne lupkati i strugati.moguce je jos lezajevi radilice da su losi . kad je pod opterecenjem u radu jel se isto osecaju vidracije na istovetan nacin ili nestaju.

B

bope

Guest
Vibracije se osjećaju i u radu. Zvuk motora je ok, nikakve razlike u odnosu na prije nisam čuo.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pregledaj sve vijke i dotegni.mozes probati i skinuti mehanizam paljenja ona 3 srafica pa probaj za remenicu dal klima .ispod motora imaju dva vijka koji drze prednji nosac za tegove pogledaj i tu.pregledaj nosac motora oko vijaka dal nije napukao gde.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako se vibracije događaju kad je prikolica prikačena ili plug prikačen, gas preko dvije trećine. Možda je to malo preteško za taj stroj. Pa se vjerojatno stroj buni jer je možda preopterećen. Možda je popustila gornja veza motor mjenjač:(mm):.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ljudi pozdrav,jel možda netko ima ili zna gdje ima remenica za F620,ona na pogonskoj osovini,na motoru? pojeli se svi zubci na ovoj mojoj a nema je više za kupiti skoro pa nigdje.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Misliš na remenicu od getribe? Remenica od motora je na kajlu a od getribe je na nutove

jaje

Novi član
Tu od
15 Stu 2012
Poruka
21
Evo, ljudi da se napokon javim,Uspio sam nabaviti stroj.Svi vi ste bili u pravu
sto se tice onog cudnog dima ,nije bio kvar vec kondenzat.Sada kad je stroj u koristenju nema apsolutno nikakvog dima,ni sivog ni crnog cak i kad je pod opterecenjem.Freza je stara tek nekoliko godina(pogledaj sliku).Eto ja se polako ucim raditi s njom,a vama svima zahvaljujem na kvalitetnim savjetima!
Veliki pozdrav!

Prilozi

• DSCF1804.jpg
    DSCF1804.jpg
    77.7 KB · Pregleda: 1,839
Posljednje uređivanje:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Misliš na remenicu od getribe? Remenica od motora je na kajlu a od getribe je na nutove

e sad me ti pitaš,ne kužim se,pa ona remenica koja je na pogonskom djelu motora,ona veća odozada a ne ona manja naprijed.

Na vrh