• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
DANE pogonska remenica na hondi je jedna celina.znaci u sklopu su i manja i veca remenica u zajednickom odlivku.pogon dobija preko jedne kajle na osovini. na remenici imaju dva nuta tako ako je jedan ostecen verovatno nije i drugi. to nisam nikad vidio da se pojede.. mogu naci remenicu samo smo verovatno prilicno daleko da ti posaljem.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
druga slika izgled rupe za osovinu na remenici motora ,treća slika izgled rupe za osovinu remenice od getribe ,sad reci koja je URL=http://imageshack.us/photo/my-images/708/vgyh.jpg/]
vgyh.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
na ovoj zadnjoj slici,ovi zubci,toga kod mene nema,sve se pojelo,oštećeni su i zubci na osovini na koju ide ta remenica,neznam kako je to nekome uspjelo,ja sam ju kupio prije dvije godine.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Ako izgleda kao remenica na zadnjoj slici i ima one tri rupe za prićvstiti trokut onda je to remenica getribe a ne remenica motora kako si prvi put naveo,nažalost takove nemam viška jer mi treba ali ti se mogu raspitat pa ti ovdje javim,opet s druge strane ako je osovina jako oštećena sama remenca ti neće riješit problem ,ajde probaj poslikat osovinu s čela pa nakelji sliku ovdje da vidimo

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
poslikam pa postavim sutra. koja je cijena ako ih nađem negdje? prvo sam mislio da je ova na motoru pa sam dobio broj na pp od forumaša i nazvao sam čovjeka koji me tražio 250kuna za novu s time da mu pošaljem svoju staru inače je cijena veća za 100kuna,ova je sigurno skuplja?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ako su ti pojedeni nutovi na spojnickoj osovini gine ti i rasklapanje menjaca. a spojnicku je vec teze naci .najbolje ako neko ima u kompletu menjac da uzmes. cesto poluosovine zapeknu i nedaju se skinuti pa je nemoguce rastaviti menjac zbog toga a mora na pola da bi se spojnicka osovina zamenula. ja treba semering na jednoj da zamenim i isti problem samo sto sam uspeo da je rasklimam pa ce se sad posle dve godine uspeti da skinem

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
evo kako o izgleda,drugačije nego na slikama od tebe Zagorje. na prvoj i drugoj slici se vidi kako je pojedeno sve,samo tragovi zubaca.

evo kako trokut izgleda kod mene

evo osovine,nije toliko potrošena ali malo je.

niti španer ne izgleda najbolje,oštećen je na nekoliko mjesta,možda mi on i trga remen

evo kako pojede remen nakon malo frezanjacijelog ga raskomada. sad kad nema zubaca na remenici i ona malo šeta pa i to sigurno utječe na remen. treba sve izmjenjati pa ću vidjeti.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Tako isto se kod mog ujaka na hondi pojeli zubci , nisam mogo vjerovat da se to pojede, a radila samo sa kopačicama čitavo vrijeme. Španer je malo oštećen sa unutrašnje strane ali to nije uzrok trošenja remena , vjerovatno zbog oštečenih zuba na remenici. Dali ti se i prije remen brzo trošio, jesu li remenice u pravcu.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ove godine se počeo trošiti,najvjerovatnije zbog toga što sad remenica šeta jer ima lufta zbog nedostatka zubaca.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Kad nabaviš remenicu, prije postavljanja podmaži osovinu sa tovatnom masti, da spriječiš trošenje osovine, i kad budeš stezao remenicu stavi širu podlošku 8mm pod vijak, biće jače.Sa druge strane osovine ako nemaš remenicu uvrni krači vijak 8mm i stavi ključ tako da možeš kontrirati.

Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Jel mi može netko reči koji je unutarnji i vanjski promjer klinastog vratila(kronera) na mjenjaču?. Hvala.

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
dane001,što se tiće remenice našao sam jednu ali je previše skupa (471kn) imao sam jednog lika kod kojeg sam povoljno nabavljao djelove ali mi se taj ne javlja,sutra nazovem još jedno mjesto pa ču vidjet što tamo kažu,španer remena zamjeniš zajedno sa ležajem(mislim da je 6202 2z) jer kako kaže dlesa18 oštećen ti je s unutarnje strane

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ok,vidi pa javi ako ti nije problem. skupe su i ljudi puno traže jer se više ne proizvode pa dilaju. koliko bi bio taj španer sa ležajem ako znaš cijenu?

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
španer oko 50 i ležaj neki jeftiniji 15, i da ne pišem dupli post

hodor,nutarnji promjer je 13.5 a vanjski17

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
kod mene je promjer sa druge strane na izlazu kardanskom 20mm vanjski a 16mm unutarnji, mislim da bi trebalo i na strani remenice biti tako , ali provjerit ću još i to.evo provjerio sam i kolega @zagorje je u pravu 17 mm je vanjski promjer a 13.5 je unutarnji na osovini. Malo nelogično da je tanja na ulazu, ali tako je

Posljednje uređivanje:

sickohn

Član
Tu od
2 Ruj 2013
Poruka
40
pitanje:kada se freza sa motičicama koje idu umesto točkova, da li se pomera kaiš na sporiju varijantu?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne ostaje kak je i za vožnju,ako je zemlja mekša 3.brzina i gas,ako je tvrđa 2. i gas.
Remen pomičeš na na drugu remenicu ako imaš frezu s kučištem iza pa kad s njom frezaš.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
3 brzina nije dobra za frezanje. nije dobro po motor jer se pregreva. ako je izrazito bas mekano i sa manjim brojem moticica i nekako. kod nas ko god je frezovao 3 brzinom vrlo brzo je radio motor. 2brzina i pola gasa i nemislis. moze danima frezovati da se motor nezamori. i nema veze sa opterecenjem i dubinom .sve trpi bez problema. sto god je tvrdje samo manji gas

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da sve ovisi o nabijenosti zemlje i vrsti zemlje.
Ja frezam redove u kukuruzu u 3. po 1.5h bez prednjeg utega i super ide bez muke,kad frezam di je trava malo ukorjenila i malo tvrđe onda 2.

@vica kaj se ona ne ugasi kad se motor pregrije?
mislim na toplinsku vrijednost svjećice.

Na vrh