• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Karburator je očišćen i ispuhan kompresorom,ventili su vađeni van sve očišćeno i ponovno sastavljeno.
Sve mi nešto vuče na struju (ovo šta kažete da platine znaju probiti).Ali iskru baci svaki put, da platine probije ne bi bilo ni iskre, pretpostavljam.(zazor ventila oko 0,20-0,25 ).
Na koji se način šteluju ventili?ja ne vidim kako?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
mora se skinuti osigurac i opruga i malo se vrh brusne da bude taj zazor otprilike. cesto sam sretao taj problem posle remonta motora jer novi ventili nisu kvalitetom kao original..e sad ako je skinuta glava pratis ventile. kad klip je gore i okreces radilicu malo levo desno i naizmenicno se oba ventila otvaraju zatvaraju .kad to nadjes okrenes jos jedan krug radilicu da je klip opet gore i premeris zazor. izmedju ventila i pogona ventila.ako nema zazora ili jako mali moras dovesti na meru .ujedno kad su zatvoreni ventili naspi odozgo na njih malo benzina i vidi dal dihtuju. ako curi moraju se ventili oslajfati. nadam se da ste bregastu osovinu dobro uzupcili kad je rasklapan. [na lancu] jos jedna stvar mi je pala na pamet a to je proveri dihtunge izmedju motora i karburatora dal su dobro namesteni i dal nije napukao neki. ako vuce fals vazduh jako tesko pali

Posljednje uređivanje:

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Ma sve bi trebalo biti ok. samo neće upaliti .Sutra ću tražiti druge platine pa ću vidjeti.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako ima iskre, i kažeš da je čist karburator, može biti problem u ventilu.......skini glavu, i stavi palac na ventil i pokušaj ga zakrenuti lijevo-desno i onda mi javi jel se ventil giba, ako je onda napraviš kako je vica napisao, da podesiš zazor, al pazi kod zazora......ima jedna stvar, da oni podizači ventila, na koje djeluje bregasta, budu malo upušteni od ventila, pa kada mjeriš zazor, to uzmi u obzir koliko je ventil upao u njega, jer ako je upao 0,1mm, a staviš zazor 0.25mm, onda ćeš dobiti 0,35mm zazor, a tada već postoji opasnost da ti se taj zazor i čuje kao lupkanje........jer ako mjernim listićima mjeriš, ti ćeš dobiti taj zazor, al će on nakraju biti veći, zbog razloga koji sam prije naveo......

a kako ti starter ide, lagano ili teško????

to sa ventilom se dogodi kod njih, a nije nikakav problem.....radio sam to dosta puta......jedan je nekoliko puta nosio hondu u servis, nisu našli kvar, novu bobinu i karburator su stavili.......i nisu više znali što napraviti, ja sam rekao da doveze, i napravio sam za pola sata sve, za nula kuna......samo ventil malo prislonio na brusilicu......

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
a kako ti starter ide, lagano ili teško????
Starter ide lagano.
Evo nije mi se dalo mira dok nisam provjerio ovo sa ventilima.
Usisni ventil ima zazor 0.30,a ispušni 0,50, e sad kako to smanjiti?koliko sam shvatio da se ventili malo pobruse ako je zazor mali a ako je veliki šta onda?
Kad sipam malo benzina, ispušni ventil drži dosta dugo dok usisni možda 5-6 sec.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako ide lagano, onda vjerujem da pušta......probaj za probu staviti drugi ventil......sada vidim odakle si, imam jedan polovan ventil, mogao sam ti povesti, jer sam prolazio blizu tebe.....da probaš, pa ako valja sa tim ventilom, kupiš novi.......u MIO standardu su skupi, oko 190kn sam vidio da dođu, 1 komad, kada sam uzimao djelove od par postova prije........

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pastu za poliranje ventila i izpolirat, sa time če se i smanjit zazor i ventili če dihtat.

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Nisam mislio na lagano kao bez svijećice,starter ide normalno mislio sam da nema zapinjanja niti nekih zvukova,ide možda čak malo teže nego na Motokultivatoru.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nekad pasta nepomaže, jer se ventil savije od temperature i nesjeda dobro, a to se dogodi najčešće pri opterečenju u frezanju, ako zazor nije dobar........i takvi budu simptomi, da se samo ugasi i nemože se upaliti......par puta sam imao takav slučaj........

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
"ivanz" Da li ste vi baš iz Osijeka? pitam za to šta u četvrtak idem u Osijek , pa ako ne riješim da možda vi pogledate.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Najvjerojatnije je do ventila ako ih nisi kontrolirao kad si sve raskopao. Trebalo je kod slaganja provjeriti ventile (da li dihtaju, ili imaju lufta u vođicama), isto tako trebalo je provjeriti na podizače ventila da nisu udubljeni (mada to nije čest slučaj). Kod slaganja moguće je da nisi dobro složio (radilica - bregasta). Kako se šteluju ventili već je rečeno. Kakav je to majstor?? Kod ovog drugog slučaja gdje se spominje preveliki zazor ventila, treba strojno obraditi sjedište ventila i sam ventil, onda ventil ide niže pa se nanovo šteluje na zadanu vrijednost. Može biti do krburatora da ne radi pravilno ili da čak preljeva? :icon_scratch:

Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ako drzi samo tih par sekundi benzin znaci da dobrano propusta. skini i probaj pastom oslajfati. ali ako je zazor toliki tu mi nesto nije jasno. verovatnoca velika da je deformisan od pregrevanja. uglavnom tu gubi kompresiju.ali da drzi kompresiju i sa tim zazorom i da je 1mm morala bi da upali i radi samo se cuje zveckanje ventila vise. ja sa na mojoj namerno veci zazor stavio jer se pregrevao ventil od loseg benzina.i godinama je tako radila pa i sad. smanjenje zazora jedino frezovanjem sica ventila se moze dovesti na meru. kad skines ventil pogledaj povrsinu kojom dihtuje. najverovatnije ima rupica malih na povrsini ako se pregrevao i ispustao kompresiju. postoji jos jedan nacin smanjivanja zazora ali to samo sebi radim

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Pozdrav. Evo danas kupljena nova bobina i platine lijepo ugrađene i motor upali na prvo povlačenje špage,dakle ipak je bila struja u pitanju.
Sada imam problem šta mi motor upali ode u turažu sam i ugasi se,vjerojatno nisam dobro podesio onu polugu na regulatoru . Sutra ću se pozabaviti sa tim.
Inače bobina je nabavljena po super cijeni (nova sa kondenzatorom) 180 KN,platine 40 Kn,par ventila 80 Kn, sve novo i mislim da jeftinije nema.
Ako neko treba kontakt nek se javi na Privatne poruke,da ne pišem javno.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako drzi samo tih par sekundi benzin znaci da dobrano propusta. skini i probaj pastom oslajfati. ali ako je zazor toliki tu mi nesto nije jasno. verovatnoca velika da je deformisan od pregrevanja. uglavnom tu gubi kompresiju.ali da drzi kompresiju i sa tim zazorom i da je 1mm morala bi da upali i radi samo se cuje zveckanje ventila vise. ja sa na mojoj namerno veci zazor stavio jer se pregrevao ventil od loseg benzina.i godinama je tako radila pa i sad. smanjenje zazora jedino frezovanjem sica ventila se moze dovesti na meru. kad skines ventil pogledaj povrsinu kojom dihtuje. najverovatnije ima rupica malih na povrsini ako se pregrevao i ispustao kompresiju. postoji jos jedan nacin smanjivanja zazora ali to samo sebi radim

navarivanjem????

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
imao sam i ja tu ideju, al nisam htio, jer var bude mekan, pa mislim da brzo dobije opet luft........ja bi radije uzeo novi ventil.......

danas htio sastaviti hondu, i problem.........nije dovoljno obrušena radilica, jer kada sam stegnuo klipnjaču, nije se mogla okrenuti.......sutra idem kod njih da pogledaju.......još kada sam krenuo kući, kada su mi odradili radilicu, razmišljam kako nisam probao da li je dobro, al ajd, vjerovao sam, i danas tek idem sastavljati, sve oprano i neide..........

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
co2 je mama. sluzi vec 7-8 god od navarivanja. uzmi tu radilicu pa majstoru napravi cvorugu na glavi kad je vec nosi ko komad slanine

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Pozdrav. Eto, opet ja trebam savjet, kako da naštelujem motor da radi jednolično?(sada mi radi na prekide tj zaleta se).Karburator sam čistio, šta bih još trebao napraviti?Vjerojatno postoji neka sitnica koju majstori čuvaju za sebe, jer se pojedinci sa kojima sam pričao samo nasmiješe i kaže: donesi motor.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
e sad to zaletanje je najvise do stelovanja regulatora. ima i mala oprugica koja ga povezuje sa osovinicom za gas. jos jedna stvar ako se osovinica leptira za gas pojela ili telo karburatora gde ide osovinica i to ima lufta pomoci nema sem zamene karburatora. kod mene je se to desilo posle 34 god rada a neznam zasto

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako je talijanski dellorto gore, onda je to skoro normalna pojava......dok kod japanskog karburatora mora mirno raditi........

ja jučer sastavio hondu, odlično radi.......zadovoljan sam

Najnoviji postovi

Na vrh