• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako je krburator dobar i ako si dobro složio 3 opruge koje koje moraju biti. Moguće je da nisi dobro podesio regulator gasa ? To ćeš napraviti na sljedeći način. Otpustiti vijak kojim stežeš polugu na osovinicu regulatora gasa da se može lagano okretati malo lijevo - desno, memoriraš koliko se ukupno okreće, okreneš skroz lijevo, onda za cca jednu trećinu u desno i tu je držiš onda polugu koja ide na krburator potegneš da leptir zatvori (na min.) i onda u tom položaju stegneš vijak. Onda proba ako ne bude dobro ponovno micati dok ne postigneš mirni rad. Sve to lakše je napraviti dok je motor na stolu. :(nerd):

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Uspio sam namjestiti da radi bez zaletanja ali nikako da radi u leru i nema max. turažu.
Oprugice nisu originalne vidi se da su pravljene.
Kod mene ima samo dvije opruge, ona na onoj žici šta ide na karburator i jedna dolje za namještanje gasa pomoću ručice gasa sa sajlom

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
vijak za ler ima na karburatoru, a za max je tamo gdje se kači sajla, malo ispod ima jedan vijak.......

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
polozaj regulatora odredjuje turazu. to sve mora mic po mic se stelovati. ali prvenstveno dal ti preko sajle i donjeg mehanizma poluga i operuga i daje dovoljno pomeranje za mah. ler stelujes na vijku karburatora i malo na vijku za vazduh[ smesu lera]. mada kad je hladan je jedno a kad se ugreje sasvim drugacije

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Namjestim ja ler da bude malo jači na vijku ali kad smanjim gas on se svejedno ugasi.
Ok, hvala na savjetima sutra ću se pozabaviti sa regulatorom, mic po mic pa valjda pogodim.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
regulator dejstvuje u obe strane zato se mora naci skoro tacno mesto . hoce ako je u drugu stranu pomeren da se gasi .ako mozes sve za zeru da zakrenes osovinicu i polako pritegnes . jeste nezgodno jer se hoce pomeriti ali nemoj ni previse otpustati vijak samo koliko da mozes zakrenuti pa pritegni i probaj.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Trebale bi biti sve tri opruge, one dvije donje na polugama možeš krpati, ali ona gornja na žici koja ide na krburator mora biti original.:(clap):

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
danas malo sredjivao hondu pred sezonu. zamena ulja i prestelovao ventile, filter vazduha oprao i novo ulje.kad malo bolje pogledam poluosovina sto je curilo ulje na njoj sama krenula van polako.e onda lepo iscupam van i skinuo i zastitne limove da sredim posto ih zemlja pojela trenjem sa donje i prednje strane. namotanih kanapa unutra koliko volis. narucio sam semering nov iz Novog sada ,7 eur kom. sad je vec prihvatljiva cena. nadjem danas u oglasima nove karburatore za hondu 50 eur.koliko vidim keihin japanski .Lukoil polusinteticko ulje me bas iznenadilo kvalitetom. dekl ventila i unutrasnjost potpuno cisti a ulje preko 250cas rada.sad je ponovo Lukoil i najverovatnije cu preci u sve da sipam to ulje

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Pozdrav.
Trebao bih iskustva vlasnika f-600 sa vučnom frezom.Jučer sam išao probati kako će se ponašati moja F-600 sa frezom koju sam kupio prije par mjeseci,i malo sam zatečen sa viđenim,te mi nije jasno da li tako mora biti ili je nešta neispravno. Kod frezanja mi se konstanntno dešava da ona ručica za uključivanje počne iskakati i čuje se trrrrrrr. a ona ide unutra van. Kad isključim pogon motokultivatora na kvačilu, ručica uskoči i ponovno mogu frezati ali ne dugo, te se ponovi desi ista situacija. Da a pokraj te ručice(znači pokraj njene osovine mi počne curiti ulje i to podosta),što duže radim to jače curi.
Da li počne proklizavati zbog preopterećenja?
Kako zabrtviti da ne curi ulje?(pretpostavljam da su neke gumice ili semering)
Kod mene je teška zemlja i freza doslovno ubija motor.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nemam vucni frezer niti sam radio sa njim ali znam da ta rucica je za ukljucenje i iskljucenje pogona freze. znaci nebi smela iskakati. nesto se pojelo u pogonu ili veci luft cim iskoci. verovatno zbog lufta je i ulje krenulo van. razbucaj pa vidi sta je sa pogonom

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Na toj ručici ima matica koja ima osigurač. Kad ju stegnem onda još češće proklizava,a kad ju otpustim, mogu malo duže frezati,ali se svejedno dogodi da prokliže.
Molio bih da se javi neko ko ima vučnu frezu,i napiše svoja iskustva i mišljenje o ovom slučaju.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
tu je nesto unutar tog pogona zajedeno. trebalo bi neka viljuska i zupcanici da imaju.ako se tu zajede i plitko hvata iskace. rucica je samo komanda

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Remen mi je na sporoj brzini,(znači na motoru na maloj,a na getribi na velikoj remenici) to ne bi trebao biti problem i mislim da tako mora i biti.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da to je OK.
S tom frezom nejdi frezat ako zemlja nije uzorana a i nije neko rješenje dosta loši omjeri i kvaliteta te vučne freze.
Daj sliku tog ukapcanja.

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Evo par slikica:

Prilozi

• Fotografija-0016.jpg
    Fotografija-0016.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 688
  • Fotografija-0017.jpg
    Fotografija-0017.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 343
  • Fotografija-0018.jpg
    Fotografija-0018.jpg
    65.6 KB · Pregleda: 592
  • Fotografija-0019.jpg
    Fotografija-0019.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 842

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Kod mene je isti sistem uključivanja samo ja nemam čep za sipanje ulja, vjerovatno je kod mene podmazano sa masti. Nisam imao problema sa isključivanjem, kod svakog okretanja kad uključujem prvo samo malo sa kvačilom cimnem da uskoči skroz ručica, znači normalno uključim sa ručicom prema gore i ubacim u brzinu mtk. i uključim kvačilo na moment i vratim i onda krečem normalno.Sad sam kupio kopačice umjesto točkova što se montiraju, jer vučna freza je smrt za motor,može samo za skroz plitka freziranja i ravnanje terena poslje kopačica.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Njaveča smrt za motor je ako je star 30 godina a radi kao novi - znači da ga nisi koristio za namjenu koju je trebalo .

Vučna freza nije smrt za motor nego za korov ..i smrt je za onoga tko mora grabljama dotjerati gredicu poslje kopačice da bi bila spremna za sadnju .

Razlika između kopačice i freze se viša od par slova

vaš velečasni

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh