• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

klopa

Novi član
Tu od
26 Svi 2011
Poruka
23
Re: HONDA f 620

hvala na informacijama,kupio sam ga poodavno ali nisam mijenjao ulje,malo sam dosipao,jako je nezgodno dosuti,pogotovu u getribu,neznam ni kako da izmjerim,pa ako znate sto jos, bio bih zahvalan.jel se sipa i u filter ulje i koje.pozzz

Posljednje uređivanje:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: HONDA f 620

Na getribi imaš bočno Čep crni ili zuti pokraj izlaza za remenicu ili lančanik za frezer u ide ulje do tog čepa.
U filter ide bilo koje motorno ulje pazi da ga ne usipas previše.

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
Pozdrav svima tu Imam jedan problem imam frezu hondu f 600 i trosimi dosta ulja i jako puši bijeli dim sta da radim

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Prvi provjeri filter zraka da nema prevec ulja u njemu.
Drugo probaj mu stavit novo ulje SAE 40 ako nebu bolje vjerojatno ti je uljna karika otišla,pa bi moglo biti rješenje nove karike.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
U mjenjač ide 3.5 litara, a kod mene je do čepa 3.8l. Možeš slobodno 3.8, pogotovo ako je malo brdovito kod vas, radi boljeg podmazivanja.Trebalo bi ga mjenjat svake godine ili svakih 300 sati,ja godišnje napravim 50-60 sati, i mjenjo sam ga svake druge godine, i bude u njemu sitnih opiljaka.

klopa

Novi član
Tu od
26 Svi 2011
Poruka
23
pozdrav i puno hvala,bas sam danas zamijenio ulje i bilo je 3 litre tacno u njemu,usuo sam nove 3 ali cu onda dokupiti jos jedan litar.pozzz

uradjeno.hvala mnogo.pozzz

kad sam vec poceo cackati da pitam i ovo,danas sam kao malo nesto sredjivao oko Honde,primjetio sam da mi remen ustvari stalno okrece i otezava mi ubaciti u brzinu,tj.krci,sta bi to moglo biti.pozdrav.

Ajde koristi opciju izmjena, umjesto da pišeš post za postom, mtd001

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
što se tiče ulja u motoru, uvijek sam sipao svima ulje u HONDA ambalaži, mislim da dođe oko 60-70kn za litru, i još ostane za zračni filter i nadoljevanje....i gradacija ako se dobro sječam 15W-30....

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
ja nadoljavam u njega ulje svaki 3 dana troši mnogo jedno frezanje ostanem 2 sata i mjerać jedva dokuci ulje.dali je tesko promjeniti karike posto bi to sam htjeo
napraviti

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@klopa najvjerojatnije ti je remen prenapet pa se vrti kad je otpušten ili su klizači ili ti stoperi krivo podešeni,to su komadi Širine 2cm jedan je ispod jedan iznad remenice na motoru.

@ivanz ja sam kupoval takvo ulje u bijeloj boci i od 1l Pise Honda al je 10w40 mlade in Belgija.

@marijanm ovisi koliko se Kužiš i imaš alata u principu nije komplicirano.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
@klopa treba provjerit graničnike remena jel su dobro naštimani, bilo je govora o tome mislim u ovoj temi, kad je kvačilo uključeno treba biti 6-8 mm od graničnika remena do gornjeg ruba remena, ako je to uredu onda če trebat primicat motor prema mjenjaču da se olabavi remen, to hoče tako se desit možda ako mjenjo remen sa novim ako je drugi proizvođač pa je dimenzija malo drugačija nego prije. Sa podešavanjem na sajli mislim da nemožeš, jer na sajli samo možeš ako proklizava remen, odvrtanjem smanjit prazni hod.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
grubo podesavanje je na pomeranju motora i granicnicima a fino na burziru sajle kod rucice.kad je nastelovano dobro nesme proklizavati u radu ali i mora se zaustaviti kad je izbaceno kvacilo. ovi remeni sad imaju cak i razlike u duzini iako je dimenzija napisana ista. muke mucim i ja ponekad zbog toga.Marijanm vodi racuna o ulju jer mora biti uvek na mah. ako toliko trosi radi odmah motor da nenapravis zlo. njen motor jedino ulje na mah cuva.cim padne izmedju min i mah dolivaj. moja je trosila 0,,1L za pola sata frezovanja i sacuvao je tako vise od 5 god. ali pola sata radim ili 1ar i ugasim i dospem. za sipanje ulja u menjac ili motor sam napravio od lonceta sprica za farbanje i parce creva sa krivinom. poslikacu pa vidite. jako zgodno

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Marijan pogotovo ako frezaš sa vučnom frezom i punom širinom hoče ona pojest ulja dosta, i meni je trošila dosta dok nisam suzio frezu, nemoraš možda odmah mjenjat karike.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja isto mislim da još pricekas i probaj stavit (gušće) monogradno(ljetno) ulje SAE 30.
Možda ti se smanji potrošnja i bilo bi ga dobro malo Češće mjenjat jel mala je to količina ulja.
Karike bus promjeni ako bu i dalje puno trosila.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Sad vidim da piše da mu dimi bjelo, možda filter zraka da je prljav ili da je raštelan karburator, dali dobro pali vruča i hladna, dali mirno radi na leru.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
po dimu kaze da je beo sto sigurno znaci da ga trosi prilicno. ali dal ce samo karike pomoci to je pitanje. mora se sve pregledati jer samim karikama nekad i nepomogne mnogo. vecinom uspe osveziti motor ali najbitnije je radio ga ili ne cesce kontrolisi ulje i dolivaj.malo veceg viskoziteta i manje ce trositi. najbolje ako ga trosi a neces ga raditi sipaj 20w 50 ili 20w60. to je predvidjeno za motore koji troskare ulje a kvalitetnije od sae 30-40.najbolje ga otvoriti i srediti ali i posle toga verovatno ce po malkice trositi. u teskim uslovima to je normalno

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
Kad je u radu probaj skinuti gumu od oduška koja dolazi na filter, da li dimi ?:icon_question:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
@klopa najvjerojatnije ti je remen prenapet pa se vrti kad je otpušten ili su klizači ili ti stoperi krivo podešeni,to su komadi Širine 2cm jedan je ispod jedan iznad remenice na motoru.

@ivanz ja sam kupoval takvo ulje u bijeloj boci i od 1l Pise Honda al je 10w40 mlade in Belgija.

@marijanm ovisi koliko se Kužiš i imaš alata u principu nije komplicirano.

da, to je to ulje, iako sam sipao i ina delta 5, i nije bilo problema, nije neka velika količina, pa onda bolje uzeti što tvornica preporučava....ina delta dođe oko 40kn, a ovo je 60-70, nema neke razlike....

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh