• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

hajduksplit11

Novi član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
6
pozdrav, imam hondu 620 i riknio mi je motor pa bi kupio novi i dali netko zna dali sa motorom moller 6,5 ks se može orati. lp.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Oranje sa hondom ti je mučenje, kakav god motor da staviš.
Ona je lagana za oranje, pod oranje smatram 20 cm i više.
Čak i da možeš orati 20 cm, nemaš brzinu i nemožeš dobro okrenuti brazdu.
Bolje platiti oranje, a onda frezanje obaviš sa hondom, kad tebi najbolje odgovara.

hajduksplit11

Novi član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
6
prijatelju ja sa hondom orem vec oko 10 godina bašče 20 cm sigurno ali i dublje, imam ručno pravljeni plug koji mogu spuštati pliće i dublje. ali da bi mogao orati imam na točkovima njegove utege na svakom točku po 20 kila i još sam na svaki napravio kalup i u svaki točak izlio 15 kila betona i ore kao da sir režeš i tako već godinama. međutim motor mi je već pri kraju pa sam gledao ima moller 6,5 ks a ne kužim se ekstra u jacinu motora jel ako su isti ja bi kupio taj moller ako mi netko zna reci. lp

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako si imao motor G200, on je snage 3,7 KW (5,032 KS), i ako si sa tim motorom orao 10 godina + čudo utega i to 20 cm dubine. Onda ako taj motor koji planiraš kupiti a ima 6,5 KS, onda ćeš moći orati naj minimalnije 25 cm dubine. :^):

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ako si sa onim motorom mogao orati, onda ćeš i sa ovim moći ako je podatak o snazi točan.
Trebaš vidjeti dali je izlaz za pogonsku remenicu sa bregaste osovine, ako nije ako je sa radilice, onda trebaš smanjivat pogonsku remenicu, da bi dobio optimalne okretaje.To će ti reći forumaši koji su to već radili.
kolika je cijena tog motora, i ako može slika tog motora.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Da vjerovatno je mislio na taj, ja osobno nemam povjerenje u te motore, ali to je samo moje mišljenje nemora biti da je loš.
Ja kada bih kupovao išao bi na sigurniju varijantu, gx motora, navodno su oko 2600 kuna, tu je neko čini mi se na forumu dao informaciju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Radil bu i kinez, jedino mu je potrošnja goriva veća.
Neko gledati samo ks, već gledaj i zapreminu motora.
Nek je bar 200ccm, jer kineski motori znaju imati deplasirano 6,5ks za motore manje zapremine.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Kad taj motor usporedimo sa G200 (197 cm3) snage 5 KS sa tim Molerom 196 cm 3 (deklariranom snagom 6,5 KS ?). Proizlazi da je taj motor manje zapremine od G200 ima 1,5 KS snage više ? I jedan i drugi se vrte na max. 3600 ok/min. Tako da je upitno da li taj motor ima 6,5 KS ?:(emo):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Za snagu nije ali je polazna osnova i ako je više kubika a manje snage duže će raditi .

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
To je samo jedna.Samo za snagu i dugotrajnost motora postoji još puno bitnih faktora od materiala,konstrukcije,hodova.......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Može se izvleči 6.5ks, no pitanje je kakva je krivulja momenta i s kolikom specifičnom potrošnjom goriva.

Ameri vele: There's no replacement for displacement.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nema snage bez benzina i nema momentaq bez kubikaže ..a ako motor ima malu crnu kutijicu iz koje izlaze tanke žice i nemreš izdaleka odrediti kaj je filter a kaj auspuh teorija se lako okrene .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
# hajduksplit11 je friški forumaš (svega 3 dana) i zamolio je za mišljenja o određenom motoru kojega planira ugraditi na svoju Hondu. Prema tome moja je predpostavka da ne zna puno o tome što je pitao. A pogotovo neće ništa pametno moći zaključiti od ova 3 zadnja posta. Autori tih postova mogli bi biti malo obzirniji prema novim članovima foruma (da ne nabrajaju suhoparne činjenice, izvan konteksta postavljenoga pitanja).
Moja je predpostavka da čovjeka ne zanima: koji su bitni faktori za reprodukciju snage, materijali, konstrukcija, konstruktori, hod pun, hod prazan, krivulja momenta, bijelo - žute žice iz crne kutije.
Pitao je za mišljenje o određenom motoru i njegovoj primjeni na Hondi !:drink:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pa zakaj mu ti ne kažeš nego prepričavaš suhoparne ( taj izraz moram zapamtiti) činjenice :lol:

U zadnjih par postova je rečeno jako puno , samo treba pažljivo čitati i na fino sito presijati i na finu gazu , najbolje žensku najlonku procjediti .

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Honda gx200(i klonovi) su jaci motori od starog g200, to nema sumnje. Jedino kaj je dupla razlika u broju okretaja te je o. Moment veci na starom motoru. A to vjerojatno neke zbunjuje.

Technology is replacement for displacement. Stari i neekonomicni L-head motori
zbog svojih konstrukcijskih ogranicenja nemogu parirati ohv motorima. Ohv-i su cak i termicki stabilniji. I tu je ta razlika da novi motori imaju manje kubika i manju potrosnju za istu snagu.
Nije to zapravo nista novo, u automobilskoj industriji je to standard od 30tih godina.

hajduksplit11

Novi član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
6
točno tako kako kaže brgud, mene zanima a ne razumijem se u motore osim sto upalim frezu i radim sa njom, dali mi netko od vas koji se razumijete može reci dali bi uzeo takav motor i stavio na frezu ili ne. sama potrošnja me toliko ne opterećiva samo me zanima dali taj motor moller 6,5 ks može odraditi kao onaj hondin, jel ja sa hondom orem i radim sve ostalo. da mi netko kaže tko se razumije onako iz rukava uzmi ili nemoj.lp

Najnoviji postovi

Na vrh