• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Pa da, jedino s uključenim kumplugom se daju štimat oni limići koji drže remen kad se kumplug isključi.
Remen da pravi smijer.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Kad je kvačilo uključeno gornji graničnik može biti tik do remena (toliko da ne struže po graničniku), dok donji graničnik treba biti od remena od 5 - 7 mm. :(emo):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ok, hvala, naštima sam.Bar zasad.:(wasntme):
Kad sam olabavija remen lakše je bilo, malo sam donji limić maka dalje od remena, i sad je ok.
Uspija sam u malo dosta tih sitnica sredit.Najbitnije su mi bile rupa u rezervoaru, di je ono go_no od mjerača goriva bilo, pa sam i otpila ručicu od mjenjača brusilicom, i zavarija odma iza kolina dugu maticu od 12mm, i sad imam cjev od inoxa 16mm, i na kraj nje zavarena vida koja se vida u tu zavarenu maticu.
Nebu ona meni orala tapete po autu više..Sad ju odvidam za transport.:cool2:

Moram ju probat pa ću čekat da bura odradi svoje i osuši ovu gnjilu oko moje kuće.Jer na kolima i po garaži, lipo radi, ali dojma sam da ću ju bar još malo morat dirnit..:(devil):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Evo par slika.

jxDpobD.jpg

yT02Ccs.jpg

ldpbtRA.jpg

FV8HNp9.jpg

HexG8qH.jpg

VbICx6c.jpg

Šta mislite jel bi se isplatilo pokušat stavit ovaj filter zraka na ovaj motor?
Nije mu original ali nemam velike preinake, niti išta triba kidat ili oštetit.
Jedino me brine bi li ona plastika na karburatoru podnila masu ovog filtera koja je veća od one spužvice šta je sad na njemu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Stavio si slike na kojima se gotovo ništa ne vidi ("bitno") ?
Ono što sam uspio vidjeti (zaključiti) je da gornji graničnik previše struže po remenu, a donjeg uopće nema.

Bez da su obadva graničnika namontirana i pravilno podešena, ne bude dobro odvajalo ! :icon_hang:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Kriv sam prznajem, mal displej na ovom mobitelu, nisam ni pogleda kakve su slike samo sam ih par nabrzaka štroknija...:(nod):

Kad stignem još ću koju slkat pa ću stavit.
Teško prije nego šta malo zasuši, tad ću ju probat oćeli proklizavat.
Donji lim isto ima al se ne vidi.Remen je dlaku oćutja odozgar, u ovm štelovanjima, neće više po toj strani grebat.
Djava će mu bit!

Moram još izvadit onaj botun za gasit motor s onog lima na motoru, i montirat ga nekud, di ga mogu dobavit od iza ručki
Najbolje još tamo di je staja onaj originalni.neznam kako će sist ili ću i tu šta morat napravit.:icon_scratch:

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Nedavno naleteh za sitne novce na mio osijek g42(naizgled ista620),iako mi uopse nije trebala uzeh je,dobio sam uz nju tockove,tegove prednje i one sto idu u tockove i frezu,mtk je veoma malo koriscen,nekada davno covek koristio u vikendici,a zadnjih 15 god je drzao u stanu

Nedavno na vaseru slucajno naletoh na rotacionu kosacicu za moj mtk,takodje za neku bagatelu i naravno uzeh i to:icon_fU: Valjace za kosenje vocnjaka,da neteglim trimer na ledjima :icon_thumright:

Blize se hladni dani pa napravih i raonik za sneg,valjace za ciscenje trotoara oko kuce

Na istom mestu de uzeh i kosacicu pre neki dan naletoh na velike tockove i neki manji ogrtac za krompir,sledeca na redu je neka manja prikolica za djir po selu:eek::

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Imaš tu četiri različita priključka (za kopanje iliti ferzanje, pravljenje redova - zagrtanje, košnju i čišćenje snijega). Odlično! Za sitnije poslove u vrtu i oko kuće (komunalni radovi).:(wasntme):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
https://vid.me/3YVB

Evo Brgude, kako sam obećao kad sam uspja testirat frezu snimija sam mal videoklip.
Onako, frežući.
S početka je grebala nekim grubim zvukom, koji se i čuje al je nakon po sata zvuk postao normalan i više ne grebe.
Sićam se i da sam na getribi onaj lim oko remence "u letu" oblikovao, i nisam više siguran jel on strugao.
Čini se da je kumplug ok jedino šta mi na živce ide to šta se remen neda skinit, nego moram odvidat vide sa onih krilaca i ponovo ih stegnit kad remen prebacim.

Imam još jednan problemčić.gasa triba davat sve više da bi radija motor kako triba.
Tu nešto nisam kako triba napravija.Sad frežem s po ćoka jer drugačije se neće motor da stabilzira.
Na samom mnimumu nemrno radi i baca crn dim, smiri se s malo ćoka i malo gasa, i ne dimi vše crno i radi mirno.dodavanjem još gasa prima ga uredno.
Morat ću proučt taj sustav gasa da vidim jel mi se šta razvidalo...

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Taj video nešto trokira kao i Honda, koliko sam na momenat uspio čuti, nešto poprilično struže !:(devil):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Je, video ima "stanku",dvi,:(devil):, zvuk je ispočetka bija jeziv, nije dolazija iz motora nego "iz getribe", i to samo na bržim brzinama.
Malo sam freza, nebi li detektira odakle dolazi, malo čačka oko remenica i kotačića kumpluga, sad je zvuk puno-puno, pristojniji.Skoro idealan.
Na drugom paru remenica ga nikad nje bilo, uvik je bija "idealan".

Bio je na bržim remenicama, jednako grez zvuk i na kolima dok sam ju voza po dvorištu, do vrta, nije samo pod opterećenjem.

Valjda je sad ožuljala šta joj je smetalo...:icon_rofl:

To me i nije zabrinjavalo, koliko gas, jer znam da je do kumpluga, i da su i getrba i motor,- ok.

Gas ovisi o onim federćićima, centrifugalnom mehanizmu za stabilizaciju broja okretaja, itd,itd..
Kako znat šta me zaye_ava...

Ili čekat proliće pa vidit, možda čok neće tribat kad bude toplije..
Iako bi čok po meni trbalo skroz vratit nakon 5 minuta rada motora...:frown:

edit;
Sumnjam na dlaku lošiji držač sajle, mrvu klimav, i mislim se još i ubacit čvrstu žicu umisto sajle jer je tako kod originalnih gx motora.

Gas se nije minja na dnevnoj bazi, nego mic po mic.Na tek montiran motor tribalo je dat "cenat gasa", i vraća se je ćok nakon 5-10 minuta.Tad bi ima trećinu gasa.

Sad dajem 60% gasa na ručki za tu trećinu, okretaja, i ćok smim vratit tek nakon po sata frezanja, i kad dam tih 60% gasa i dignem ga na trećinu djiri.Za gas je mogla proklizat sajla, al me buni ćok.
Neradi mi ni slovo i na laptopu, a desk komp mi je crka skroz...
Tehnika me ulagano je_ucka...:icon_fU:

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Sad se video odvrtio cijeli, taj zvuk pošto nije konstantan (nego povremeno ga se čuje jače, povremeno slabije, u različitim tonalitetima).
Nekako mi se čini da taj zvuk proizvodi remen (previše dodiruje graničnike ili onaj lim oko remenice mjenjača) ili remenica struže po zaštitnomm limu.
Bolje da je nešto od toga, nego ležajevi mjenjača.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Meni je bivši remen spadao s valjčića, bio je puno duži, kakav je bivši vlasnik uspio naći, i ja sam ga "rješio" grifom, mrvu motajući, nosač valjka kumpluga, da bi valjak bio 100% okomit na remen.Tad više nije spadao, ali taj smjer mi odoka, nekako, još nije baš idealan.
Jbga, a kad frezam, nisam blizu grifu...:(devil):
Malo se sve to nekako i klima, a klimat se i mora, malo, pa je to nekako, još u fazi prilagodbe....
Sve skupa ipak šljaka relativno ok, ovo su finese..:eek::

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Nešto me vuće da zvuk dolazi sa remenice mjenjača , ja bi rekao da su se otpustili vijci koji drže zaštitni lim iza remeice i da sada remenica vozi tj struže po vijku. Za početak skini remenicu sa mjenjača bit če nam svima jasnije.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Cist metalni zvuk skripanja sto je najverovatnije remenica da kaci za neki vijak granicnik ili lim. Skini remenicu menjaca pa vidi gde se sija na limu ili vijku tu i struze. Slican zvuk je meni pravio lezaj spanera ali je ipak to bilo drugacije od ovog. Ovo cisto cvili sto bi bilo gvozdje o gvozdje.Pogledaj i napred kad je napet remen dal neki granicnih nehvata remenicu. Za gas je najbolja celicna zica jer raditi pod sauhom duze nije dobro po motor. Jos jedna stvar tu moze zezati a to je malo zastopana dizna od goriva pa nema protok dovoljan goriva. Najlakse to uocis ako rukom direktno dodajes gas na karburatoru i kako ga prima po obrtajima. Ako dobro prihvata gas i dobija turazu mehanizam sajle je u pitanju.Nadjes celicnu zicu sa pancirom od auta za otvaranje prednje haube pa prepravi

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Što se tiče gasa treba malo presložiti poluge za dodavanje gasa i one opruge malo modificirati. Sajla bi trebala biti čelična (koja omogućuje guranje - potezanje), koju su spomenula prethodna dva iskusnija hondaša.
Ručicu sajle namjestiš tako da je zategneš i onda na motoru spojiš (da bude na min.), i onda tu treba staviti jednu oprugu na polugu gdje je spojena sajla.

Znači da sa polugom ideš suprotno od uobičajeno, znači za dodavanje gasa polugu na ručkama otpuštaš.
Tako sam ja to riješio na jednom Briggsu "Bulit Power".:cool2:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ajd da sam bar auspuh sredija kako triba, ne osjetim više smrad dima koji mi je puva u facu, dok ono kolino nisam zavarija.:icon_lol:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Meni se čini da je meni onaj valjak koji gura remen malo izmota remen.
Vidija sam na remenici getribe, skroz malo di je dirala remen.
Kad se uključi pogon, u mirovanju, stoji uredno.
Na letvu su obe remenice 100% ok.

Ništa nije oštećeno, samo kako je ona do getribe, veća, vrti se pokraj remena, i dlaku dirne o remen,samo neznam jel to samo dok se kumplug ne zategne, ili stalno.

Morat će radit grif opet.:icon_fU:
Izgleda da nosač valjka nisam najsritnije ispravija prvi put.
Jel vama "igra" valjak, na onom federu, ili miruje zategnut?:icon_scratch:

Gas nisam dira, sumnjam da je samo luster spojnica kliznila po sajli...:icon_weed:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Spaner valjak tokom rada hoce da radi malo na opruzi i to je normalno pogotovu sad sa duplo vecim obrtajima takoreci. Pregledaj dal nema lufta nosac spanera gde naleze na osovinu koja se montira na menjac. Tu obicno dobije lufta vremenom i dobro se odrazi na duzinu poluge pa se lezaj sa valjkom hoce da iskezeci i pomera remen u stranu

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Točno, mu se to i dogodilo pa je tako remen žulja o remenicu getribe, donjom stranom di je teže vidit. Samo se na rečenici vidi sjajni krug. Rješeno privremeno, ali nogom, u letu. Gas je ok samo sklizak luster spojnica, moram stavit žicu, kad uhvatim vremena.

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

Na vrh