• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Standard 350

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da to je graničnik dubine kopanja i ne vuče se po tlu, nego mora biti u tlu onoliko koliku dubinu se kopa (još malo niže) da zadržava mtk na radnoj dubini.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Evo jedan slikovni prikaz pravilno složenih noževa.

IMG_20180402_110352_1.jpg

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Prelijepo vrijeme danas, pa nisam mogao odoliti i odraditi premijeru sa MIO-om [emoji4]

Zemlja je doduse bila vlaznija nego sto sam planirao, al 4 motike i UMO 6-ica uredno su nosili sa situacijom na terenu. Kak nikad prije nisam frezao, trebalo je vremena dok nismo sporazumjeli, pa je u pocetku bilo cupanja, poskakivanja i ukopvanja, al ne za dugo...

Bilo je i pocetnih gluposti poput prolaza s spustenom prednjom nogom

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Koliko sam vidio okrece se glatko i bez problema, te mi se cini da nema lufta.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Hm, nisam znao da se može tak' ponašati - kaj se dogodi s motorom u toj situaciji da prestane raditi?

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
uglavnom je problem u svječici , zapravo u tebi (xd) ako si ga sat i pol držao u zemlji

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
He, he, ja sam to po sistemu peri-deri :icon_eyes: Inače, kad je lego prvo kaj sam išao je izvaditi svječicu, probal sam jel baca i činilo se da radi (Bosna F-80, friška).

E kad smo već kod problema, jedan koji sam zaboravio napisati - auspuh. Stavio sam malo rabljeni, cijeli, koji nije bio hrđav i sl. - nakon sat vremena napuknuo lonac tamo blizu gdje je zavarena izlazna cijev (1/2 cm pukotina). Isti vrag k'o i na starom hrđavom auspuhu, kojeg sam zbog toga maknuo.

Jel to normalna na tim auspusima od umića? Čudno mi je kak je u tak malo vremena metal uspjel tak spucat...:icon_e_confused: Mislio sam da je priašnji vlasnik negdje zapeo s njima pa se zato otvorio...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nije uobičajeno da cijev škariga puca (na ulazu u lonac). Da li ti funkcionira regulator gasa ?:smile:

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Misliš na onaj leptir koji preko L poluge skida broj obrtaja na fergazeru? Vidio sam da radi, doduše da li radi ispravno, ne mogu sa sigurnošću zaključiti...

Btw. nije pukla cijev na ulazu u lonac, već na izlazu, tamo gdje je onih 10 cm tanke cijevi.

Kak sam auspuh farbao, temeljno sam ga počistio i još sam ga uspoređivao sa starim napuklim i bio sretan kak imam novi, cijeli auspuh, al' jedan sat kasnije i ono ...

Mislim, nije da mi smeta, samo mi je čudno.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ništa on ne skida, nego regulira (valjda se ne uzalud tako naziva ?).
A škarigo na izlazu, zanemarivo.

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Uspio sam poslikat auspuh, pa evo. Probat cu vidjeti da to negdje zavarim, nema smisla svako malo kupovat...

4bcd32070fc46ad4dd3590b2cbd8e608.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Jedno pitanje vezano za honda klonove (gx160/200) i njihove osovine: kad se motor montira na nosac mia 350 i pogonska remenica pricvrsti, da li je ona u istoj ravnini sa pogonjenom?

Naime, pozicija i duljina osovine na umou je takva da su remenice u istoj ravnini. Ne znam da li ovi klonovi zatjevaju prerade osovina i sl.?

Znam da je promjer istih 3/4 “, odnosno 19.05, pa treba remenica odgovarajuceg otvora, te je preporuka da se uzme remenica 17 umjesto 13.

Ajmo reci da znam koji motor bih uzeo (Loncin g160), pa sad gledam sto mi treba doraditi oko prijenosa. Po onome sto sam citao, preporuka je da se ide na 80/125 remenice za te motore.

Sent from my iPad using Tapatalk

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Najprije nabaviš remenicu od F400 Za remen 17 promjera 120 - 125 mm, ili postojeću remenicu pretokariš za remen 17 ( u tom slučaju ćeš imati nešto manji promjer cca 110 mm). Montiraš jednu od ponuđenih opcija na mjenjač. Novi motor staviš na svoju poziciju i onda u ravnini sa remenicom (na mjenjaču) treba istokariti pogonsku remenicu.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Moraš nabaviti ili napraviti međuploču na koju se postavlja motor, jer motor fizički nemože stat na postoječe rupe, (duži je motor pa mu smeta mjenjač).
Ja sam to radio na f- 620 ali iz razloga da bi mi remenice bile paralelne.
Imaš i na njuškalu gotove međuploče za kupit.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ovaj motor je nešto manji od tvog dlesa 18, zato kad nabavi motor i stavi ga na poziciju će znati da li treba međuploča.:)

ikorman

Član
Tu od
5 Velj 2014
Poruka
60
Najprije nabaviš remenicu od F400 Za remen 17 promjera 120 - 125 mm, ili postojeću remenicu pretokariš za remen 17 ( u tom slučaju ćeš imati nešto manji promjer cca 110 mm). Montiraš jednu od ponuđenih opcija na mjenjač. Novi motor staviš na svoju poziciju i onda u ravnini sa remenicom (na mjenjaču) treba istokariti pogonsku remenicu.

Kužim, thx. Remenice na F400 su by default 17mm?

Moraš nabaviti ili napraviti međuploču na koju se postavlja motor, jer motor fizički nemože stat na postoječe rupe, (duži je motor pa mu smeta mjenjač).
Ja sam to radio na f- 620 ali iz razloga da bi mi remenice bile paralelne.
Imaš i na njuškalu gotove međuploče za kupit.

Hm, uopće nisam razmišljao o međuploči. Možda nije loše i da generalno pojača malo postojeći nosač (čak i ako motor paše).

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh