Konačno je došao i taj trenutak da krenem sa zamjenom Tomosovog Umića sa Hondinim klonom
Inicijalno sam mislio uzeti Loncinov GX160, no na kraj sam završio na GX200, jer nisam imao srca platiti 300 Kn više za slabiji motor (ovaj me koštao 1100 Kn). Osovina na ovom modelu je 20mm (za razliku od modela koji ima 19.05)
Kao što sam i očekivao, ima nešto posla oko pripasavanja motora. Motor je relativno dugačak, te kućište ventila nasjeda na getribu. Prvo sam mislio kupiti jednu od onih gotovih adapter ploča koje motor pomaknu prema naprijed, al sam skužio da mogu doskočiti tome tako da podignem motor prema gore, jer u tom slučaju poklopac ventila ide iznad getribe i ima dovoljno mjesta. U tu svrhu sam uzeo dvije cijevi 25x25 i preko njih pričvrstio motor na postolje.
Na taj način paše na postojeće rupe na postolju, te ima par cm mjesta za pomicanje naprijed i nazad, što je bitno za pravilno zatezanje remena.
Ono kaj mi je sljedeće na tapeti je složiti remenice. Uzeo sam SPB (17mm), 125mm za getribu, te 80 mm za motor. Ova za getribu već dolazi sa 15mm rupom, treba samo utor za kajlu, dok na ovoj od motora treba provrtati rupu. Remenice su masivne i zapravo trebam vidjeti kako ih je najbolje pripasati na osovine. Trenutno razmišljam u smjeru da na užem dijelu remenice izbušim rupe s navojem, tako da mogu pomicat remenicu po osovini ovisno o potrebi (kako bi obje bile u ravnini) te je fiksirati na željenoj poziciji inbus vijkom. A možda ih stokarim na širinu tako ih fiksiram vijkom na osovinu - vijdjet ću još koju varijantu ću probati
Na slici gore remenica je gurnuta skroz koliko ide (do zaštitnog lima), al' osovina nije ni provirila - zato razmišljam da je montiram obrnuto...
Za sad toliko, ima tu još par stvari koje me muće, no da sad ne duljim previše ...:icon_kidra: