Da nastavim jos malo sa ugradnjom GX200 na MIO 350. Ovaj put remen, stoperi i kuplung.
Remen koji sam na kraju našao da najbolje paše u ovoj kombinaciji je B33.75 (17 x 855 LI). Stopere sam napravio iz gotovih vinklova koje sam samo pobrusio za zaoblim rubove. Dva su ugrađena na prednju, a jedan na zadnju remenicu. Sasvim solidno da je remen zategnut kad je kuplung uključen, odnosno da ne hvata pogonsku remenicu kad je isključen.
Zategnutost remena i kuplunga su složeni tako da je udaljenost remena iznad kuplunga nešto manje od 80mm - više nego po manual-u, al čini se da ne stvara probleme.
U akciji to izgleda ovako. Malo remen poskakuje, ali ne čini se zbog toga ima nekih problema.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=WPiR554GKcM[/YT]
Inače, zadnja remenica je ipak original MIO 125/17, koju sam igrom slučaja zadnji put kupio na Hreliću za 60 Kn. Ono kaj me malo brine je kaj je prednja remenica SPB a ova MIO kao običan B. Remen naoko nasjeda jednako na obje, ali ima nekih 0.5 mm razlike u širini (16.5 vs 17), te par mm u dubini. Kako će to dugoročno utjecati na trajnost remena, ne znam. Volio bih da su obje istog tipa - imam zadnju 125 SPB ali je treba dosta potokariti jer mesnata, kao da je skinuta sa tenka
Btw. motor je zvjer :icon_pray: Sa Tomosom je bilo daš gas, uključiš kuplung i samo kaj se getriba okretala u leru, čuješ kako padne broj okretaja - s ovim baš ništa na osjetim.
Malo sam ga provozao na kotačima u 2. na full gasu i doslovno sam morao trčati za njom, dok sam za Tomićem samo brzo hodao, tako da pretpostavljam da će i puno brže, sitnije frezati s motikama
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk