baranjac747
Član
- Tu od
- 20 Lis 2011
- Poruka
- 290
Meni je u planu kupnja traktora, jel bi trebo odmah znat kojega bi uzeo i tražit ponudu ili to mogu odlučit i kasnije, mozda i promjenit marku
Ponude se ne prilažu na ovom natječaju. Morate napisat tehničke karakteristike i njih se morate poslije držati, a do sada je mogao i novi i rabljeni. U nacrtu nisu napisali kako će sada biti, nema popisa prihvatljivih troškova. Bit će kad natječaj izađeMeni je u planu kupnja traktora, jel bi trebo odmah znat kojega bi uzeo i tražit ponudu ili to mogu odlučit i kasnije, mozda i promjenit marku
Kao što sam rekla, vani je samo nacrt. Osobno sam tražila da se taj uvjet ukine ili smanji. Sada je povećanje od 4.000 € SO za stočarstvo, a 2.000 € SO za ostale sektore, što je za male poljoprivrednike besmislica. Za polovan traktor nema informacija jer nisu stavili popis prihvatljivih troškova i u tekstu natječaja nema popisa neprihvatljivih troškova. Na starom natječaju je mogao polovan i nije bilo ograničenja u starosti. Zato kažem da treba čekat otvaranje natječaja za pripremu. Ovo što vam konzultanti sada traže dokumente tobože za pripremu samo love klijente, nema još ni obrazaca vani ni ništa. Ja svoje potencijalne ne zovem dok ne znam sve uvjete, jedino ako samo traže informacije to im dam ali ovako kao i vama, za biti siguran treba čekati konačnu objavu natječajaKliko se mora povećat vrijednost gospodarstva? I dalise može uzeti polovan traktor i koliko star?
Nakon 5 godina od zadnje isplate mogu prodati traktore i sve ostalo što su nabavili. Prije ne. Ako znate za nepravilnosti, prijavite Agenciji. Zato nam i je tako kako je, svi znaju sve i svi šute. A pitanje je da li znaju ili su samo zavidni drugima koji su dobili poticaje pa pričaju bezveze. Moji klijenti svi redom rade sa nabavljenim strojevima, i ili žive od poljoprivrede ili obrađuju za svoje potrebe + prodaju višak i mijenjaju mehanizaciju iz kamenog doba koja radi svake prestupne godine nakon višestrukih popravaka. Za te o kojima vi pričate ne znam i ne zanimaju me.Kontrolira li itko što se radi, očito da ne... Neki prodaju te traktore. Iz prošlog natječaja način dodjelivanja bodova je bio kriminalan. Grad Ploče kojem pripadam je svrstan među bogate, nebi da poljoprivednici imaju od toga ikakve koristi. Dokle fantomske općine poput Pojezerja,Zažablja itd. su svrstani u sirotinju, da ne spominjem paćenike iz brdsko planinske gdje bi kolege sa mojeg bivšeg radnog mjesta unutar Ina dd dobili natrag sav porez a mene lupalo ko budalu. Ovo je država apsurda ,stvorena za uhljebe i lopove
Odakle ste? Pratite si LAG-ove, možda oni neće mijenjati toliko bodovanje, a isto su dobili dodatna sredstva. Mi sada čekamo ove naše da vidimo kako će njihovi izgledati. Usmeno su nam rekli da neće biti značajnijih promjena, ali još uvijek čekaju odobrenje strategije od Agencije tako da dok ne vidim, ne vjerujem.I ja sam imao u planu kupnju novog traktora ali bojim se ako ovako ostane kao nacrt da ništa od toga. Ovakav natječaj stvarno nema smisla
Zbog čega misliš da nema smislaI ja sam imao u planu kupnju novog traktora ali bojim se ako ovako ostane kao nacrt da ništa od toga. Ovakav natječaj stvarno nema smisla
Kriminalno je kako prolaze ti natječaji. Sve treba eu prijavit