trimble košta 20000,00 + pdv, a muller mu nije ni do koljena, ja sam imao trimble na probi i mogu reči da je ti odlična stvar, kupit ču ga čim se malo ta situacija u poljoprivredi popravi, a hektometar sam kupio od čike u osijeku, dođe doma i ugradi ti ga, ako te interesira broj, nađem ga pa ti javimvaltra_8550 kaže:hektametar ili kak ga ja zovem hektarzeler ili celer je prava stvar.barem za to..da nas nemogu lagat..e tu imas ma ni jutro..tu je hektar i pol..bla bla..
mi ga nemamo a isto mislim da kosta tu nekih do 500 eura,mozda cak i polovan neki.
pa sam ja malo razmisljao...(kao i inace) :lol: zasto nebi kupili navigaciju. onaj trimble ili muler svejedno sad koji proizvodac. i stim se moze izracunati povrsina. jest da je triput skuplji ali posluzi i za ostalo..prihranu..spricanje.sijanje..i taaako dalje.
a sad vi kak hocete. to je samo moje misljenje :arrow: :arrow:
:blackeye
Bobo kaže:Hektarmetar treba ponajvise kombajnerima koji dodju na tablu 22 hektara, a majstor kaze da ima 16, pa ti bajo misli jel ima il nema toliko, a o velikoj se pari radi i ovako i onako i nije za propustiti zaradu...
ocu da stavim sat od bicikla sto pokazuje po 10 metara predjenih, sto je poprilicno tacno, tj za moje potrebe dosta, i apsolutno mu je dobra cena od 15 evra molim vas da mi neko slika ko ima merac hektara, polozaj davaca sto je kod tocka, zato sto ne znam jos gde da postavim i kako.
Hvala
a onda neka kupi pravi hektarmetar ali on je više od 49kn:lol:Tu se javlja problem okretanja na uvratinama (naprijed nazad) tu se javlja problem sto covjek ni na koji nacin ne moze upisati radi zahvat stroja s kojim radi, samo prijedjeni put, tako da u heder kombajna hvata malo manje svaki prolaz i dobijes na njivi dva prolaza "gratis" i tu se javlja velika pogreska...
Pravi mjerac hektara na npr kombajnu se ukljucuje kad se heder spusti a iskuljcuje se kad je heder podignut, da se ne bi mjerilo okretanje na uvratinama. takodjer ima mogucnost unisa radnog zahvata radnog stroja i isto tako ako je njiva u spic obicno 4 tipke kojima se odredjuje je li pun zahvat 4/4 je li tri cetvrtine zahvata, pola zahvata ili cetvrtina, sto znaci puno ako je njiva nepravilnog oblika...
Ovaj sat od bicikla ti moze posluziti samo i jedino kao mjerac predjenog puta i nista vise.
ma ocu na traktor, cisto informativno, znam kako se stavja na motor i na biciklo, al na traktor gde? ze treba neki veliki tacnost prikaza, nego otprilike
moze da posluzi i kod setve i kod rasipaca dok se steluje, predjeni put mnozim sa zahvatom i eto mi koliko hektara obradjenih