podravec :)
Član
- Tu od
- 18 Ruj 2011
- Poruka
- 492
Neznam za male ali mi veči proizvođači nemremo do keša na ruke jer se novci svaki dan moraju polagati u banku.. znam to na primjeru Brličevih kraj virovitice
Reklamiranje proizvoda. Platio reklamu na Radio Ludbregu, postavio plakate po Ludbregu i okolnim mjestima. Rezultat- litra i pol u Ludbreg, dvije litre u susjedno selo. Svaki drugi dan. Efekat za popizdit. Da samo znate kak su me neki zajebavali. Za mjesec dana opet platio reklamu na radiju, puštali cijeli tjedan. Danas imam mušterije na čekanju, nemam dosta mlijeka za sve. Lani sam na proljeće morao kupiti dvije stelne krave jer nisam mogao pokriti redovne naruđbe. Ništa ne ide na silu, za sve treba vremena. Prošli tjedan velim jednoj bakici da mi je dosta te jebade s razvažanjem po tako lošem vremenu i da budem prodal krave. Veli bakica, sinek, daj drži kravice bar tak dugo dok ne hmernem, kaj bum jela? Nebrem bez domačega mleka.
Plaća učitelja sa faxom mjesečna cca. 5000 kuna...plaća profesora sa faxom cca.6-6,500 kuna....plaća policajca 5-6000....plaća onog iz HEP-a što popravlja struju po snijegu i ledenoj kiši 4,5-5000 kuna...plaća blagajnice na kasi 2500kn u boljim centrima do 3500....itd itd...izvucite sami zaključak koji se neumoljivo nameće.....
Mlijeko 3,5% mliječne masti Lidl 5,69 kuna napominjem više stvari oko tog mlijeka 1. Njemačko mlijeko besprijekornog uzgojnog i provjerenog porijekla kao i tehnologije obrade,čuvanja itd. 2. dobiveno od besprijekorno zdravih životinja koje nisu hranjene nikakvim lošim i zabranjenim sastojcima niti lošom hranom 3. ja osobno kupujem ako kupujem u prodavnici na policama uglavnom baš to mlijeko.
skoro svi hranite krave sa sojom da postignete veliku mliječnost a koja je genetski modificirana biljka i ne postoji soja koja nije takva,a genetski modificirano je i ............(prešutit ću), također i nije prirodna hrana krava i takvu ishranu ne moš u EU prikazati kao ekološku i prirodnu....ako hoćete postići solidnu količinu mlijeka i da je kvalitetno morate krave izvoditi na pašu i čuvati a ne držati ih u smrdljivim štalama gdje se krave pretvaraju u debile koje je ružno i gledati.
Jel ti stvarno vjeruješ u sve ovo što si napisao?
1. Tipična priča: "sve uvozno je bolje nego domaće, pogotovo ako je iz Njemačke"
2. Možeš li mi samo reći gdje se ono svojevremeno pojavio BSE (bolest ludih krava)?
Jel' ono bi u Hrvatskoj, Srbiji, BiH... ili je možda bila neka od zapadnih EU zemalja, koje ne hrane životinje nikakvim lošom i zabranjenim sastojcima!?
3. Kupuj i dalje to mlijeko, jer tako inače pored toga što uzimaš kvalitetniji i zdraviji proizvod, podstičeš i razvoj domaće poljoprivrede...
Pripazi malo šta pišeš jer ovo čitaju i ostali članovi i gosti foruma!
Po tebi je onda vjerovatno i sav kukuruz, šećerna repa, suncokret itd. GMO...!?
Što se tiče izvođenja krava na pašu, to si vjerovatno vidio na nekoj od reklama za mlijeko!?
Moram ti priznati vidio sam i ja sličnu reklamu: debele krave, sjajne dlake i velikih vimena, pasu na zelenim obroncima Alpa, potočić žubori, ptičice cvrkuću, pčele zuje... Idila.
Mlijeko dobiveno ispašom i bez nekakvih dodataka hrani, možeš naći jedino još kod nekih bakica koje imaju po jednu ili dvije kravice.
mislim da tebi nije ovdje mjesto jer poljoprivredni forum služi za izmjenu znanja i iskustva ljudi koji se bave poljoprivredom, a ti si očito turist koji je pobrkao (web) adresu i sad tu širiš nebuloze, bedastoće i gluposti kao da ih se ne načitamo i ne nagledamo dosta po novinama, televiziji i ostalim medijima
8 krava sa rodovnikom ~ 16000eura
-mehanizacija (rabljena)
~~~~~~
+silos za silažu ~ 6000eura
+pomoćni objekt za pospremanje mehanizacije ~15000eura
+zemlja koju sam kupovao ja i svi moji prije mene ~150000eura
to ti je po računici uloženo ~ 330 000 eura da mogu raditi
-proizvodnja mlijeka ~50 000litara/godinu ako je sve u redu ~18 000eura godišnje (i to jedobra otkupna cijena)
Priča se svašta samo zavisi koga slušaš:Cowboy... .......priča se da se ukida nečija republika uskoro...šta se priča u vas?
Osobno imam proizvodnju mlijeka gdje se stoka hrani samo ispašom i sijenom a takva postoji i u Bosni i ja poznam više ljudi koji uopće ne hrane krave ni žitaricama ni kukuruzom a kamoli sojom i sojinim pripravcima.
EU ne priznaje EKO proizvodnju ako hraniš bilo kojom žitaricom ili kukuruzom a da ne govorim sojom
Nemojte bezveze šupljirati sa svoji neznanjem pretežno stečenim predanjima s koljena na koljeno jer ono što su bila pravila prije 100 godina ili 50 danas su često mane.
Zašto bi pripazio? Možda trebam i ja lagati i time pokušavati manipulirati javnost a radi profita kravara ha? Soja je GMO i to zna svako imalo upućen.
Što se tiče stranog i domaćeg pa naravno u EU postoje kontrole POSEBNO U NJEMAČKOJ gdje se sve mjeri u gram i kao zezneš dobiješ kaznu takvu da ti se zavrti u glavi dok na domaćim prostorima seljak "odokativno" sve mjeri a kontrolira ga nitko...
koštanim brašnom su se hranile krave posvuda samo se negdje otkrilo da takvo hranjenje izaziva "kravlje ludilo" a da se tamo nije otkrilo na mnogim mjestima bi se i dan danas i ko zna dokle hranile krave koštanim brašnom......
Ajmee znači moja malenkost,novinari,televizija i ostali mediji pričamo nebuloze,bedastoće i gluposti a SAMO vi uzgajivači krava na štalski način znate istinu......zanimiljivo....zanimljivo razmišljanje....mora se priznati
Ja sam pokušao kupiti na tome dva puta ali nisam razumio dobro upute pa sam odustao....U pravu si stvarno je bezveze 6 kuna za cijenu mlijeka,kad im mljekara plaća ispod 2 kune...5 kuna bi bilo ok(zajedno sa bocom) ali sve više od toga je previsoka cijena loših trgovaca.
ti se nauči citirat, naznačit na koga se odnosi i slično, tvoj post je ispao uvreda za drugog forumaša, šta je netko i prijavio. post ti je vračen.Nažalost ne želim više da odgovaram na vaše postove jer mi je moderator izbrisao post gdje sam odgovarao na uvredu sa narodnom poslovicom ,što je svakako prihvatljivo po svakom pravnom,običajnom ili moralnom sistemu svijeta sem možda Sjeverne Koreje.....tako da smatram da sam u neravnopravnom položaju i da se na ovoj temi ruši moje civilizacijsko,demokratsko i ljudsko pravo na iznošenje mišljenja,kao i na repliku,i na verbalnu samoobranu itd...zato mislite šta god hoćete,radite kako vas god volja,omalovažavajte rad učitelja,policajaca,trgovaca i svih ostalih(čitaj gore) a svoj rad jedini cijenite....Usput bi iz zajedničke kese(državnog proračuna)da vam se isplaćuju pomoći i poticaji a da se svi ostali kao slože sa tim....opet jako zanimljivo razmišljanje i to kolektivno . Samo tužna je istina da će uskoro proizvodnja mlijeka(štalska) na ovim prostorima dosta zamrijeti jer se ne može nositi sa razvijenijim i tržišno umješnijim stranim korporacijama a tko opstane morat će se zadovoljiti sa npr. 50% plaće jednog profesora....Inače ne mislim ja da ste vi zli ili loši nego samo slabo informirani i puno razmaženi.