Huawei P30 Pro, kupljen par mjeseci nakon što je došao na tržište, dakle preko 5 godina kod mene. Prvo mi nije bilo dobro kada sam izvalio pare, pa nakon početnog entuzijazma, umalo da ga nisam vrnio u trgovinu, no međutim bližnji su me odgovorili jer stvarno mobiteli kod mene duraju jako dugo vremena.
Prije njega imao Honor 7, bio mi je dobar za moj pojam, ali sam ga ostavio na radnom stolu, nabijao neku cijev i gospodin ni manje ni više upadne u kantu s pregorenim uljem koju sam bio lijen maknuti. Radio je još kojih 2 mjeseca, ali onda su zvučnik i mikrofon dali svoje jer je potrajalo dok ja nisam skontao da je upao. Čuo sam "bljuć", ali nisam znao što je točno upalo, tek kada sam tražio gdje je, pomislio sam, "Nemoj me je*at da je to on upao u kantu", kad ono... Ugl. da se vrnem na P30 pro...
Znači mobitel je bomba, i nakon pet godina eksploatacije, baterija bez beda odere 2 dana kod ekscesivne uporabe od 3 - 4 sata. 4 godine mobile gaminga sa up timeom od preko 6 sati dnevno, nekada i više, ali to je prosjek. Općenito Leica kamera, top za 2019. I dan danas odlična kamera, općenito mobitelček odličan, sa svim svojim mogućnostima, nisam požalio što sam ga uzeo jer nikakav problem nisam s njim imao.
Dok sam se sa Samsunzima napatio, te zvučnik, te mikrofon, te iznenadni reset, pa se gasi sam od sebe, kod drugih ukućana isto sranje, a svi samo "Samsung, Samsung", ne znam za top modele ali ovi koje moji imaju u nekom mid i hi-mid rangeu, ok, ali za te novce, neisplativo.
Baterije ne traju, jedna skoro roknila, odnio na popravak A50 2020 jer je prestao raditi display, proje toga se znao gasiti na punjaču, a i općenito grijati i gasiti kad mu dođe pdjednom primjetim da je iskrivljen, ja mislio to gospođa bila besna pa ga savila, kad ono, kaže dasa u servizu, dobro da si ga donio. Baterija se napirila, savila kućište i sjebala display, još kaže, čudi ga da nije eksplodirala, obično znaju roknit bez najave, reko top.
Pitao ga malo za moj P30 Pro kaže jel mi vjeruješ da nisam imao prilike držati ga u ruci, nikada mi nitko nije došao sa P30 Pro, Lite da, ali Pro serija nikada.
I to na Lite-u kaže samo ekrani kad nerko razbije, ovako da je nešto, ne.