• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moja mehanička radionica

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Tak mi je izgledalo, no ak je na pravu stranu, onda još bolje :)

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Kak bi ja tu stavio neki kratki video gdje se vidi u radu?Sem youtube-a?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Na Forum direktno nikak.
Ak nećeš preko YT, onda Vimeo ili slični servisi :)

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570

Radi perfektno!Druga brzina i dvije trećine gasa i to je taman oko 500 o/min na kardanu.Mlin nemože progutati koliko motor može dati,morao sam staviti mokru krpu na getribu od mlina i polijevati vodom jer se grijala da bi se mogla jaja peći na njoj.Danas je samljeto oko 60-70 tona i to bez forsiranja.Jedino što je kukuruz malo previše suh pa se neda gaziti dobro

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Si probal u 3. i s manjim gasom?

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Jesam ali onda mu fali snage,nemože tak brzo mljeti i bojim se da će se pregrijati na tak malim okretajima.A ako mu dam više gasa onda prebrzo vrti mlin i bojim se da će napraviti neko sranje na mlinu.Budem se sutra malo poigrao sa reduktorom pa možda uspijem naći neki kompromis u stilu 4.ili 5. pomoćne.Možda bude malo brže od druge a sporije od treće.Iako je i ovako više nego odlično

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nahrani mašinjista i nikaj ne diraj :)
Dajcu je bolje da se malo više vrti, jer se bolje hladi.

Skidam ti kapu, zbilja si napravil spravu :(clap):

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Hvala :drink:.Sad čekam da dođu ovi što su govorili da to neće valjati i da je bolje da kupim još jedan traktor.I onda ću im to natrljati na nos.Možda sam ja lud ali za 700-800€ koliko je ovo koštalo se nemože kupiti traktor od 110 konja kojem motor radi kao sat i ne troši ulje.Za te novce nemogu kupiti ni trule felge sa ćelavim gumama od takvog traktora.No možda se i može samo ja to neznam

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Sve pohvale na poduhvatu, sa tim mlinom moreš samljeti brdo toga.:icon_thumright:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Samo, sad ti je najslabija karika mlin.

Pregrijavanje multiplikatora bi mogle riješiti dodavanjem hladnjaka ulja.
Na desnoj strani multiplikatora, u sisini gornjeg vratila (tam gdje okrugli dio prelazi u ravni) izbušiš rupu reda 5/4" i ušarafiš nipl. S njega odvedeš cijev u hladnjak, a povrat spojiš na čep za ispust.
Hladnjak napraviš od od cijevi 50x20 (nekoliko njih spojiš u lojtru).

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Hvala brgud.Ali da ne bude sve savršeno sad mi se čini da imam jedan problem.Na poklopcu ventila prvog cilindra mi se pojavila mala fleka ulja ispod šarafa.I idem ga pritegnuti i skužim da ga je prijašnji vlasnik pretegnuo i smrdao navoj jer se on neda više pritegnuti nego se samo okreće.Koje je rješenje u takvoj situaciji?Mislio sam izbušiti veću rupu i urezati navoj?Mislim ulje ne curi ali je gadno za vidjeti.Svuda suho a samo na tom mjestu masna fleka

ZJ,ima već rupu za mjerenje nivoa ulja na tom mjestu otprilike kak veliš.Razmišljao sam i o tome,vjerojatno će tako i biti za iduću godinu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Problem tog multiplikatora je veliki prijenosni omjer (61/10), tak da je gonjeni zupčanik jako (pre)mali. Ima mali zahvat zubaca i veliki specifični pritisak pa zato jako grije ulje.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Da,to sam vidio.Pogonski zupčanik je ogroman a gonjeni je nazubljena šipka.Čudi me kako se to nikada ne oruni.Nego,što ću sa tim poklopcem ventila?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Za početak probaj s ovim
th

a kad buš imal vremena, popravi stvar kak treba.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Znači može tak kak sam rekao?Izbušiti veću rupu i napraviti navoj?Ovo sa silikonom ću odmah sutra napraviti jer danas se nebo otvorilo i pada kao da sutra ne postoji

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kad budeš otvoril, buš videl na kojoj strani navoja je problem.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Navoj u bloku je otišao, izbušiti i urezati novi navoj u većoj mjeri.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Glava je aluminijska, baš kak i ventil dekli.
Neznam koliko ima mjesta za deblji šaraf, no možda nebi bilo loše to riješiti s heli coilom.
th

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Sve pohvale na izvedenom stroju. Sada kada imaš jak motor možeš uvijek nabaviti jači mlin ako bude potrebe za tim, na isti način je jedan poznanik riješio pumpu za navodnjavanje plastenika ali je mercedesov motor bio u pitanju.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Na vrh