• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moja mehanička radionica

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Nije ništa od navedenog,to je prije dvije godine dok je još rus mljeo sa njim dobilo.Pred kraj prikolice je netko trknuo ručku za rinfuzno otvaranje zadnje stranice i sav kukuruz koji je bio na zadnjem kraju je izletio van i mlin se zapunio totalno.Traktor nije krepao ali je pukla vilica kardana i ovo se usukalo.Kardan je bio sa spojkom ali iz nekog razloga nije odradila svoj posao.Bilo je to i na stroju da se vidi jel u centru i to je sve u redu.Ne šamara nikuda pa smo ostavili tako.A ležaj je dosta izdržao budući da se nije mijenjao već barem 10 godina.Malo mi se učinilo da ima rotor lufta naprijed-nazad dok sam ga provjeravao prije početka sezone ali je to bilo skroz minimalno pa sam ignorirao.Izgleda da je ipak onda trebalo promijeniti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Mislil sam na to da je netko uključil kardan prebrzo na mlin koji nije bil prazan pri startu. Na isto se svodi.
Mora se priznati da je prilično zilav taj njegov prijenosnik, da kad se nije zdrobil.

Koliki je promjer osovine na rotoru?

Ako se ne varam bilo bi usukano na drugu stranu da je do naglog pustanja kvacila kardana.
Nemre se usukati na drugu stranu. Smjer momenta je uvijek isti.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ja isto nisam vjerovao da je u tak dobrom stanju sve,nema znakova trošenja ni na pogonskom ni na gonjenom zupčaniku.Mislim da kad nebi bilo konusno onda bi bila drugačija pjesma.Promjer je 45 mm,predložio sam majstoru da stavi dvoredni ležaj ali veli da ne treba.Tak da je stavljen isti kakav je bio ali marke KOYO,neki japanac.Drugog nisu imali u trgovini

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Dvoredni su obično širji, pa je pitanje bi li stal u kućište.
Kosi zupci su samo zbog buke.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
international tvoj ili?1255?,ali jedino vidim 4 znamenke prije xl :)

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Stao bi ako bi se otokarila 2mm od čahure koja dođe između dva ležaja.Ali dobro,ako opet izdrži koliko i onaj stari onda nema problema.A onaj drugi ležaj što je ispred ovoga je dvoredni i taj još nije dobio lufta,zato sam si mislio staviti i ovaj tako.

Komer,1455 xl je.Nije naš ali mi je ćaćin kolega posudio njega i prikolicu da si vozim kukuruze sa njim tak da on nemora čekati na polju sa kombajnom dok mi meljemo ove naše prikolice.Malo je problematičan,mislim da mu samo još od 5. i 6. brzine nisu otišli sinkroni.Ovo drugo se sve šalta uz zvuk "krrrrr".Da nije toga bio bi super traktor za voziti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Onda nebi bilo loše da si ga postavil, jer sam rotor i koso ozubljenje imaju velike aksijalne sile.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ma tjerat će to sad tako godinama sigurno.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Majstor je rekao da to ne treba i da bude prekomplicirano za napraviti.A jednostavno ko kruh.:(:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bez brige, već budeš imal prilike za popravak :(whew):

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Da,ove zime će se morati promijeniti brisači na rotoru i okrenuti čekiće na "zdravu" stranu

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ovaj stroj se može vući samo u rikverc i to sa kopčanjem na utovarivač koji ima dvoradne podizne cilindre jer ga treba stisnuti dolje da bi se zadnji kraj podigao od zemlje.E sad,to je tako namjerno napravljeno.Jel netko može pogoditi zašto?

I paše samo na moj utovarivač

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kratko rudo. A i kak da ga guraš kad bi digal prednji krak traktora?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne može nitko doći po njega i posuditi.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Baš tako Marko,da nemože ići po selu.Evo baš danas budem nekome uslužno mljeo 10 tona ali kod mene u dvorištu.Makar čovjek živi 100 metara od nas ali svejedno sam mu rekao da stroj nemože ići po cesti i ako hoće da mu meljem nek doveze kod mene u prikolici i odmah nek pripremi drugu praznu u koju će se mljeti.Odmah se našlo "prijatelja" koji bi htjeli da im posudim.
:icon_fU:

ZJ,zato i je tak.Nemože ga nitko ni posudit ni ukrast.Gurat ga mogu kak hoću,ne diže ništa jer ima malo više od 300 kila na zadnjem kraju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Da...
Na tvojim bi mestu ja jednostavno maknul kotače i postavil ga fiksno.
Imaju poznanici sličan agregat koji pogoni sušaru, a na kraju ima kutni reduktor.
Šasija je postavljena na palete :)

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Meni treba ovako sa kotačima da ga mogu micati oko dvaju silosa u dvorištu i gore-dolje kako se puni silos.Ali da,prvo je bila ideja da ga složim na gibnjeve od kamiona ali bi to bilo nepraktično_Ovak je malo lakše manipulirati sa njim a u selo opet nemože nikako

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Onda zapinje karter u zemlju...a i nemože se skretati jer je kratka ruda za tako.Baš mora Staljin to sa utovarivačem haha.Sad me baš pitao ćaćin rođak da zašto nisam napravio rudu tak da mogu nekad nekome ići mljeti.Ja reko da sam ga radio samo za sebe :drink:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Čuj, svaki stroj ima svoju cijenu. Postaviš cijenu uslužnog posla pa tko voli neka izvoli.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh