:heart::heart:
kada traktor kupiš napraviš kupoprodajni ugovor, ovjeriš kod javnoga bilježnika, ideš na poreznu upravu po mjestu stanovanja da platiš porez po prijavljenoj vrijednosti traktora., po plaćanju poreza ideš sa traktorom na tehnički pregljed pa na policiju po knjižicu vozila, prometnu dozvolu, ovjeru registracije!!!...
ovo je moja teorija:kada traktor kupiš napraviš kupoprodajni ugovor,ovjeriš kod javnog bilježnika,ideš na policiju i na tehnički(traktor ti treba samo ako nije registriran) i nikako neideš na poreznu jer se na traktore ne plača porez,a znam iz vlastitog iskustva jer sam u 12 mjesecu kupil rabljeni traktor.Tebi je vjerojatno ova u poreznoj to naplatila pod fuš
., EVO JOŠ SAMO JEDNA PISANA CRTICA PO PITANJU POREZA NA POKRETNINE - u ovom slučaju rabljeni poljoprivredni traktor! ... :mrgreen: ...
., Napomena!., porez se mora platit ako neki iz poreznog lanca to ni platil ODMA dok je bil traktor NOV iz nekog razloga., e onda onome zadnjem u nizu ostaje plaćanje poreza!
., TOČNO! i PROVJERNO!, porez PDV-e na rabljene poljoprivredne strojeve - traktore NE PLAĆA SE!!!.-
., nema moje ili tvoje teorije po pitanju poreza na pokretnine!., već postoji porez na pokretnine po već predvidjenim propisima - zakonima!., pa samo da još malo pojasnim., ako se traktor nemisli - neće registrirat., dovoljno je samo napravit kupo-prodajni ugovor i ovjeriti kod javnog bilježnika, radi NAS sami da neispade koda smo traktor ukrali!, /velika većina tako to i radi., a to nije zakonski ispravno!/., ALI, ako traktor idemo po regulativi zakona kupiti - prepisati, svakako uz ovjeru kod javnoga bilježnika!, mora se ić na poreznu upravu po mjestu stanovanja prijaviti i platiti porez!!!., isto tako napominjem!, prozvana dijelatnica iz porezne uprave nije TO nikako mogla odradit - naplatit pod FUŠ!!!., jer svaki ki plati porez?, ima potvrdu - uplatnicu o uplaćenim novčićima ili od pošte, ili od banke, ili od fine., tako DA., predpostavljam da sam uspil malko pojasnit!.-
... :butthead: ...
., forumašu zbalija!., serija traktora 800., pogotovo tv-826 ima nekakov filing - manu da svi odreda bacadu hidraulično ulje i na čep kadi se toči i na mjerač ulja!., moje iskustvo i preporuka!, ULJE MORA BIT U REZERVOARU DO DOLJNJE CRTICE MJERAČA!.- :scratch ..., možda ja ponešto znam?, kada je u mome dvoru sada već četvrti po redu takov traktorić, serije 800 sa istim rezervarom i svim ovim naprvo navedenim sranjima!!!...
., aj Bog!, moj narode!, čitamo se ... :heart: ...