• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator GOLDONI

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Koji ti treba: s okretnim ručkama ili s fiksnima?
Imam za oba ;)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
Hahaha! Krumpi, ma tko je tebe kaj pital :hahah:
Haha samo sa te ceko😂 pa kad se nesto dijeli jbg treba se ogrebat nikad ne znaš kad ce trebat...pre 3 dana mi je prošo mjenjač od 14ice sa kotačima ručkama svime komplet samo je motor falio za 250e se prodavalo punih 3 sata i nisam stigo...

zlatkoo

Novi član
Tu od
20 Sij 2022
Poruka
4
imam goldoni mkultivator 8 ks kad se zagrije gubi snagu,nove karike pumpa i svejedno slab

Josip Šutić

Novi član
Tu od
19 Tra 2022
Poruka
6
Društvo vidim da ste specijalci za labince pa vas molim malo zrna mudrosti u vezi motora lombardini 15ld315 neki dan sam ga nabavio (dobio na poklon ) bi je na šprici za duha (leško rotob 3) zanima me kakav je motor dali ima koje kakve mane na što da pazim i na kakav bih ga mjenjač mogao ugraditi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ako ima završetak radilice u obliku konusa B23, može na Labinprogres Mondial, Gorenje Muta (stari i novi tip), BCS, Goldoni i bilo koji manji MTK klase "8ks".

Guta

Novi član
Tu od
18 Ožu 2022
Poruka
5
Radi se o goldoni 14 ks 2007 godiste zaribao osigurac koji ne dozvoljava biranje brzina kada je ukljuceno donje vratilo . Pokusavao razradi ali ne da, da li je neko imao slicbih problema i kako ga rijesit novi sam u ovome pa nezz
IMG_20220514_181824.jpg

denben

Član
Tu od
19 Stu 2019
Poruka
68
Samo da se javim. Rijesio problem slabe kompresije. Problem je bio u predebeloj podloški izmedu cilindra I glave :)

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,180
Radi se o goldoni 14 ks 2007 godiste zaribao osigurac koji ne dozvoljava biranje brzina kada je ukljuceno donje vratilo . Pokusavao razradi ali ne da, da li je neko imao slicbih problema i kako ga rijesit novi sam u ovome pa nezz
View attachment 49691
Nisam tošno upoznat sa tim modelom,ali čini mi se da je taj osigurač tu upravo zato da onemogući biranje brzina naprijed-nazad dok je uključeno vratilo
Ako se brzine normalno šaltaju kad je vratilo isključeno,onda ne diraj ništa

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Kod modela s okretnim ručkama (i starijeg Mondial bez reverzera) postoji red uključivanja.
Ne možeš ušaltati rikverc dok je uključen kardan, ali možeš kardan dok je ušaltan rikverc (mislim da ide tim redom) inače ne bi mogel kositi čelnom kosom ili malčerom.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
Ni ja na Labincu ne mogu ubacit u rikverc ako je kardan uključen,to je ko neka zaštita.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
Ljudi su znali past pod frezu, tu kod mene je jednoga stisnula u zid...bolje da to ima

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,180
Kod mene je jedan sad pokojni ostao invalid,a i ja sam jednom pobjegao od nje iako ima zaštitu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ni ja na Labincu ne mogu ubacit u rikverc ako je kardan uključen,to je ko neka zaštita.
Probaj najprije ubaciti rikverc, pa onda uključiti frezu. To bi moralo (jer inače ne bi mogel kositi).
Kad tak postupaš, "svjestan si opasnosti" i nisi slučajno uključil kardan ;)

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,180
Baš se to meni desilo i nisam bio svjestan opasnosti
Frezao sam vinograd i malo je skrenula u trsove,isklj.kardan vrati se u rikverc
I zaboravim prebaciti u 1. uklj. kardan,gas da se ne ugasi i očekujem da kreće naprijed,kad ona nazad ,ručke u zrak,freza prema meni,a ja zbriss,sreća što sam bio mlad i spretan inače me mogla stisnuti uz stup i samljeti za čevape

• Wow
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh