• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

stef0003

Novi član
Tu od
31 Srp 2013
Poruka
2
Stigla danas nova bobina poštom: 260 kn + 30 kn dostava.

Al sam se namučio dok nisam došao do čovjeka, koji inače može nabaviti dosta dijelova za mtk povoljnije nego u servisima.
Ako kome zatreba kontakt nek se javi na pp.

Pozdrav,molim Vas da mi pošaljete broj,trebam nekih dijelova za motor honda g150,od f 400 motokultivatora,lijep pozdrav
 

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
358
dlesa idi na temu " honda f 620" tamo je ispravan link,radi se okopiji hondinog motora gx 160
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Pozdrav forumašima, ja sam novi na ovom forumu, pa da se malo nadovežem na prethodne postove koji govore o određenom problemu kod Mio Standardovih motokultivatora.
1. Mjenjenje semeringa na izlaznoj osovini, ima više načina da se to napravi evo nekoliko: - otvoriti kućišta mjenjača, izbiti sa unutarnje strane prema van kompletan prsten sa semerinzima, i montirati original gumizirane semeringe sa prstenom.
- druga varijanta je izvaditi sa unutrašnje strane samo semeringe i ubaciti dva semeringa dim. 25x42x7, možete obadva okrenuti prema unutra ili vanjdki prema van a unutarnji prema unutra. (original je dupli semering)
2. Štelanje kvačila: na upravljaču vijak za štelanje staviti na sredinu, sajlu skratiti za 10 mm, (na donji dio sajla ubaciti jedan lim savinut oko sajle). Remen mora biti određenih dimenzija, i u pravcu obadvije remenice. Kod pogonske remenice moraju biti dvije vodilice remena (limić sa gornje strane i donje). Gornja vodilica mora biti od remena 3 -4 mm, a donja 5 -7 mm, (kada je kvačilo otpušteno). Razmak od valjčića do gornjeg remena treba biti od 70 - 75 mm. Kad ste to napravili onda se proba sa odvajanjem i fino se regulira sa vijkom na upravljaču. itd.............:(nerd):
 

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
sused mi reko da pitam vamo za savjet - na motoru G150 mu se skrunio zupčanik na bregastoj, par zuba za redom i sad je kupio novu bregastu i sastavio, al kaže da motor nešto lupa, vjerojatno ventili, a dobro je uzupčio - jel bi netko mogo znati iz ovih informacija šta bi moglo biti?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
tesko bi se ovako reklo. prvo koja sila je trebala da skruni zupcanike .trebao je pregledati lezajeve na radilici ,klipnjacu .i da nije dobro uzupcen tesko bi upalio ali nebi lupao. nema o sta da zakaci ventil. ako imaju veci zazor cuje se sitno caktanje. po meni ili lezajevi ili klipnjaca ima lufta i to se cuje najvise na malo vecem gasu .oko polovine otprilike. ako je odvrtao magnet nek proveri dal se nije otpustila matica pa klima. proverite i obavezno zazor na ventilima sadposto je menjao bregastu
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Kad se tako nešto desi (treba otkriti uzrok koji je doveo do toga) a to ja ne znam (trebao bi znati onaj koji je radio sa strojem). Kod slaganja treba sve provjeriti !:icon_question:
 

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
išo sam ja gledat dok sastavlja tandrlak njegovom bratiću i oni to jako skrnavo rade za moj pojam, čak isprobavaju a da nenaspu ulje

kažu da se u gareži na glavi vidio trag ventila prije nego su je očistili, a ti ventili se izgleda nemogu štelovat pa meni to smrdi da su oslabile opruge ventila
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ko kaze da se nemogu nastelovati. sve se moze. malo mi je nelogicno da ventil udari u glavu. obicno se tu skupi dosta garezi na ventilu i okolo na glavi pa zeza i kaci pogotovu ako je motor polos i trosi ulja. nema hod jednostavno da stigne dotle ako je sve kako treba. dal su osiguraci na ventilima dobro postavljeni i dal im se nije koji otkacio. onda jedino moze ventil udariti jer opruga ga nedrzi. nisu tu jake previse opruge
 

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
mislim da je to sve dobro. došo bio do mene da mu ja na internetu nađem, a nismo našli niš. predamnom nije uspio upalit. a zašto mu je skrunilo zupčanik neznam, jest da je to izgleda mi sve aluminijsko, kolko sam vidio u mraku al opet kosilice imaju čak i plastični zupčanik pa to nebi smio biti razlog

drnda oko tog od podneva kaže

a reko je taj njegov bratić da je mislio popravit pa prodat za 1200-1300 kn, jer stoji mu bezveze, to je F600, al je motor ovaj manji, jel bi to valjalo uzet pa preprodat? to jest vrijedi li to išta više?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ako su je tako drndali i popravljali pitanje je dal vredi vise. to je nekih 150 eur otprilike koliko sam napamet izracunao. menjaci su vecinom nepoderivi. ali sta je tacno sve sa motorom i koliko uloga ima to napamet se nezna. moze da bude za malo novaca da se sredi a moze biti i krupnijih stavki. po meni se F600 uvek ima racun uzeti osim ako nije previse paprena cena
 

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
prodana je ova freza tako nepopravljena

na mjenjaču je jedini problem bio što je neko otokario kardanski izlaz za remenicu, drugo sve odlično

jednom sam bio posudio vučnu frezu od f600 od čovjeka kojem je samo ona ostala, a ostalo je poprodao i ja je skratim sa 6 na 4 noža i reko idem sad zakačit kad ono nemože, moja je f400 ali tomos motor - drugačiji su mjenjači, samo se đaba zahebavao kad nisam odma probo zakačit, a čovjek mi reko da taj priključak neće prodavat, ako namjestim to na frezu koristit ćemo se obojica.

da sam uzeo tu pokvarenu il da sam mu dao moju i doplatio pa je popravio sad bi frezo ko čovjek, a ne trčo za ovom
 

zarebac

Novi član
Tu od
28 Srp 2014
Poruka
4
poz ljudi, imam problem sa honda kultivatorom..nisam siguran ali msm da je f600(ili tako neki), stariji je uglavnom...
trebaju mi karike fi67 2*2*4, platine za njega i 2 semeringa
Gde u Sbiji mogu nabaviti te delove ? U blizini Novog Sada sam, pa ako ima tu bilo bi super..
ne zna ni majstor gde ima, pa se moram ja cimati ?
Hvala na brzom odgovoru...
Pozdav

masina bi koliko sam upucen trebala biti g200..ne znamo stvarno, ne pise nigde na njemu

MIO Standard je sve sto pise + Honda pise na motoru
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Ako je 67 mm, onda je G200, f600, ovo je to što ti treba, to su originalni dijelovi a možež nabaviti i zamjenske. AGRO-HONOR d.o.o. Beli Manastir, Kralja Tomislava 82. Servis i prodaja: OSIJEK, Vrbaska 1c, tel. 031/273-124, fax. 031/273-128, www.agro-honor.hr, E-mail:info@agro-honor.hr. Kod njih sam ja naručivao dijelove.:(happy):

20765909523640229312.jpg
 
A

antoon

Guest
Honda iz OBI-ja

Još dok je radi OBI u HR kupio sam motokultivator sa Hondinim motorom, nekakva mađarska kombinacija. Naravno, mađari su to loše sklepali pa je remen strugao o vijak koji drži zaštitni lim, remen se oštetio pa više nema transmisije tj. kopačica okreće ali kad ju spustim u zemlju stane, nema snage, remen proklizava. Zanima me koje su oznake remena ako netko zna. OBI-ja više nema servisa nema (barem ja ne znam za njega) a greška je serijska!!
 

Najnoviji postovi

Na vrh