• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Preporućio bi ti da ju zagriješ dobro pa probaj ispuštat,ako većina izađe netreba ništa ispirat,samo novi hipenol koji imaš usipaj.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako baš inzistiraš na ispiranju ulij neko ulje koje ima jaka deterđentska svojstva ....odradi dvije gredice pa mjenjaj .. nafta loše sve to otapa , naročito po zimi .
A rastavljati nemoj ni pomišljati , to je glupost .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
hidrol je takvo ulje , ..jako i lako dostupan ...koliko se sječam delta 5 je bilo nekad ako je još ima ....

Kad bi mogu sliku toga kaj izlazi postavit bilo bi lakše ....ili jednostavno ulij sad novo ulje pa opet kad krene sezona ..idi ugrij se , skuhaj vina ..i tak ..ostavi tu željezoviju i ona treba odmor .
Neš kupoval 5 litrara ulja radi takve igre ..ili bačvu hidrola .

Veču pažnju daj ulju mjenjača ..unutra zna biti gadno ..naročito ako kisne mjenjač , čuvaj MTk od kiše

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Stavit ću koju sliku u slijedečim danima. Zabrinulo me je što je to potpuno gusto i napunjeno za dvije trećine getribe. Puknuti, šta kuhano vino, pa imamo proljeće. Sad idu gemišti.:icon_jook:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
onda je kak su rekli netko natočio mast jer ulje curi , ili je to napravill neki bolesnik .

jel se klimaju noževi ? ..da nisu zavarene glavčine

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Freza je bila obnovljena, noževi su u dobrom stanju, noviji. Možda je stvarno malo ulje curilo, ili je bilo lufta na prenosu. Zbog toga bi htio to očistiti, da vidim na čemu sam. Sutra sam u Grazu, pa se javim za vikend.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Zagrijavanje se može izvesti fenom, vrelom vodom i slično. Samo malo da otopi i popusti kako bi se počelo miješati sa naftom pri okretanju. Ispustiti koliko može da iscuri, opet dodati nafte i to će 99% biti dovoljno da se očisti skoro sve.
Nasuti novo ulje koliko treba i zapjevati

"Moj auto nema volan ni kabinu,
pali se na kanap, ja na curu finu."

A

amir10

Guest
Pozdrav,imam problem sa motokultivatorom.Naime majstor mi je otvarao mjenjač par puta,bilo nekih problema.I dok je sve to napravio.Sad mi ne radi mi ona brza,freza,uopće.Eh možel mi neko objasnit u čemu je problem.Znači ima ona sporija freza,ali nema one brže,kad prebacim u nju,ne radi,ne okreće se.
Drugi je problem što su mi brzine izmijenjane,već ranije je jednom mjenjač otvaran.I bio sam naviknut na
one fabričke brzine.I od tad mi se ova freza izgubila.Brzine mi sad idu (iz sjedećeg položaja,prema naprijed ) 3,ler,1,ler,rikverc( znači ručicu za brzine gurneš skroz naprijed 3. brzina je i obrnuto )

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
To mora ici na rastavljanje kod dobrog majstora da to fino poslozi. Hoces reci da su ti sad brzine kontra od fabrickih koliko ja skontah.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
naravno da je to nemoguče za brzine ,a u vezi freze , vjerojatno je pomješao tamo nešto gdje su šnaperi z vilicu "freze" u odnosu na šnapere biranje brzina ..tamo postoji zaštita da se ne može stavii u rikverc ako je freza uključena ili nije na pravo mjesto na poluzi fiksirao vilicu

A

amir10

Guest
Pa ja brzine su mi kontra od fabričkih.To meni jaran s posla rasklapa,jer on se bavi time,zna oko toga,al nije baš ekspert.Davno mi je mijenjo neke viljuškice mislim,ne sjećam se baš dobro.Tad mi je prvi puta otvaro i pomiješo mi je te brzine.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Moj ti je savjet da nadjes nekog iskusnog i dobrog majstora da to poslozi.Taj ako jos jednom otvori nece ti radit ni to malo sto radi.Ne ide mi u glavu da je mogao tako zajefrkati da su kontra brzine. Ja sam davno imao slucaj poslije sklapanja(mjenjan neki lezaj) da mi se ler izgubio, ali rijseno za 15 min. Skinut poklopac i pomaknuta poluga gdje treba da dodje.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nađi drugog majstora koji će ti to složiti kako treba, s time da te troškove plati (sadašnji majstor:(devil):). Ili druga varijanta da ti majstor koji je već petljao po tome, napravi kako spada (ali bez ikakve naknade).:icon_axe:

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Počeo sam ispirat s naftom.....Za sada izgleda sve normalno. Možda je prijašnjem vlasniku bilo "jednostavnije" staviti vazelin. No kad sam već tu...... posliko sam i noževe, jer imam pitanje; Pošto sam prošle godine imao u zemlji dosta kamenja (navažana zemlja) , noževi su malo stradali. Mogu li se noževi brusiti sa "fleksom", recimo, postepeno, da se ne zagrijavaju.

image post

Posljednje uređivanje od moderatora:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Bome da,kad se poveća slika vidi se koliko su savijeni noževi,kao da su radili po samom kamenu.

Na vrh