• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja ih nikad nisam brusio jer su ovi orginalni dosta tvrdi,ja sam ih par komada odbio,popigati ih nisam uspio.Koliko mi se čini da su orginal bili oko 21 kune,tu kod mene u Karlovcu.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Koliko se vidi na ovoj drugoj slici, ti noževi su dosta deformirani. Dobro bi ih bilo demontirati, poravnati i naoštriti. Ustvari trebalo bi da kovača posijete, ako želiš dobro napraviti posao ?:(:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako to možeš izravnati kombinirkama ili malo večim klještima idi odmah po nove ...samo je pitanje gdje

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
A tako? Znači, bolje bi bilo uzet nove noževe? Moram u Sesvete. Mislim da bliže neću naći.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
uzmi taj nož . kupi jedan novi ..pa ga probaj piliti , turpijati i klepati ..ako su slično ponašaju ne kupuj ih ,,, itd dok ne nađeš prave

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Zašto kupovati nove ? Kad su ovi jako malo potrošeni, samo ih treba poravnati i dovesti u red.:icon_rolleyes:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ovo je neko pravio u garazi cim se ovako savilo. Mozes ga ispravljati koliko hoces opet ce se kriviti. Nesto slicno sam imao na traktorskoj frezi,savijali se kao od olova da su i na kraju od kamionskih feder plata mi covjek napravio nove nozeve. Sad puca osovina ali nozevima nista.

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Ok! Javim ako ih uspijem dovesti u red. Mada mogu ih ravnati samo na hladno. Pravi kovač mogao bi napraviti čudo, što se tiče kaljenja. Samo gdje ga naći?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja sam bio uzeo prošle godine 2 komada za probu,kada sam kod kuće primjetio da ih turpija skida bacil sam ih u 3pm.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Problem je sto su rijetki pravi kovaci,ovi danas naprave gore nego sto je bilo.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Što je najbolje,bio je utisnut žig goldoni

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ja sam kupio novu frezu i takvi bili na njoj,a da ocekujes nesto od tzv. rezervnih.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ovi moji orginalni su tvrdi ko vrag,nema zubiju po njima od kamenja,i stalno su oštri.Mislim da takve kvalitete ko prije više neću naći

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Što si uopće radio sa tom frezom (da su noževi toliko izsavijani), ili si je takvu kupio ? Nekako izgleda da je kamenje frezano sa njom. Malo sam skeptičan da se noževi mogu tako izsavijati, ako se radilo u donekle u normalnim uvjetima, i uz pravilno rukovanje !:icon_pray:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Na mojoj od mtk su stari nozevi,lupaju po kamenju,niti je koji pukao niti s primjeti ostecenje.

Brgud,jednostavno mehak materijal i savija se. Ovi su dobri kakvi su bili moji na traktorskoj.bili poslije jednog prolaska po uzoranoj ledini duzine 50 m.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Sad sam pročitao dvije stranice nazad, gdje pišeš da si frezao kamenje, pa nije ništa čudno onda da su noževi takvi. Ali i to je nešto dobro. Sad si ih testirao u kamenju (i mogao si se uvjeriti da su dobri, kako će se tek pokazati u zemlji, kad ih poravnaš i naoštriš).:(clap):
Sasvim je moguće (danas) kupiti loše noževe (pogotovo zamjenske), treba ih kupovati kod provjerenih trgovaca, i ne gledati da su čim jeftiniji.:(punch):
Ovo su noževi od prve ugradnje, barem bi ti trebali biti kvalitetni !

zlatko2

Član
Tu od
10 Velj 2013
Poruka
90
Da, bilo je kamenja, ali više kao šljunak. Nije kao Istra. Sada ga ima još nešto malo. Pokupili smo kolko se moglo.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
narode labin progres super special 450 kubika onaj velki...

sa okretnim ruckama je lijevo ima naprijed nazad desno spore brze

danas u oranju odjednom propade rucica naprijed nazad 1 2 R.
znaci nikad to nije jako saltano niti je pokazivao ikakav otpor, niti je bilo razlandarano sa luftom ko na drugim traktorima i odjednom krk moze ic po metra naprijed nazad a brzinu ni jednu ne prima.

sta moze biti koji kvar...koliko kostaju dijelovi...i ako ima igdje poslikano kako to izgleda...motor sam mu sam radio to mi je sad mala maca...mjenjac nikad nisam otvarao...a nemam trenutno "vremena" placat majstora pa moram sam to pokusati srediti.

Na vrh