• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
bude se povečala rupa . napravila vodilica i dalje bude prdekal dok opet ne kepa
 

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Na koji nacin postelat zracnost? Ona ima svoje fiksne dimenzije, utor ima isto, i ta zracnost bi se samo trebala povecavati s vremenom, ne vidim mogucnost stelanja.
A glede podmazivanja, jel dovoljno napunit je mazalicom ili bi trebalo i izvana sve namastit oko nje?

Jesi li resio ovaj problem sa kosom?
 

tduic

Član
Tu od
29 Svi 2013
Poruka
57
Nisam jos, nikako stici na selo od obaveza u gradu.
Ali nasao sam na selu susjeda s mazalicom (vidio ok mazalicu u ducanu za 180 kn, nije puno ali mi stvarno tako rijetko treba da mi se trenutno ne daje novac). Jos moram nabavit/posudit set gedorea koji su mi misteriozno nestali ove godine pa da to rastavim, ocistim, namazem, sastavim i probam.
Javit cu rezultate, hvala na brizi.
 

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Ja imam imt kosu takvu i desavalo mi se svakakvih problema ali nikad se tu kod kockice nije dimilo. Desavalo mi se da se skine onaj poklopac sa kocke, pa se ona matica izvila i lezaj ispao i tako je radila jedno vreme i nista takvo se nije desilo. Ako ti kockica nema nimalo lufta skines poklopac sa nje napred i unutra imas nazubljenu maticu sa osiguracem kroz nju. Izvadis osigurac i malo odvijes dnk ne bude isla glatko. Mazalicu pozajmis naravno, moras je malo priteci dok ne probije zapeklo i napunis malo vise da izadje na rupicama na kocki ona stara prljava mast ako je ima.
 

tduic

Član
Tu od
29 Svi 2013
Poruka
57
Hvala, nije da sam bas sve sto si napisao vizualizirao, ali cu valjda kad dodjem pred nju. :)
 

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Sve ce ti se kazati kad pogledas, na kockici napred imas poklopac koji izvijes i vidis maticu unutra i stelujes sta treba, tako ces i videti ima li zapekle masti unutra i ostalo,
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,581
Ben, ben tr ni sila, štajon za kosit je skoro pasa, pa ćeš je već regulat za drugu sezonu. :(hi):
 

tduic

Član
Tu od
29 Svi 2013
Poruka
57
Sin moj, trava u ulikah je zresla do kolina, to tribe pokositi valje valje. :))
 

andro49

Novi član
Tu od
31 Kol 2014
Poruka
10
LOMBARDINI DMB LA300 - na you tube.Pogledajte.Motor sređen, ali se kod malog gasa zatrkuje.
 

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Molim malu pomoć! Kultivator SS i pogonska prikolica će uskoro trebati nove gume. Sada su gore 5.00-12 . Felge su original LP. Molim komentar da li se na iste felge mogu montirati gume 6.5/80-12 ? S obzirom da nije velika razlika u cijeni, šira guma, možda ima bolje držanje u nagibu....
Hvala na konkretnim odgovorima.
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,378
Kod mog komsije tvornicki dosle na prikolici 6.50/80-12,a na mtk 5.00-12. Tako vozi vec 13 godina i skoro je uzeo nove isti broj na prikolicu.
 

Vrbno

Član
Tu od
1 Ožu 2014
Poruka
84
Vjerojatno su i felge na prikolici šire i guma paše original, ali ja bi širu gumu na užu felgu ako baš moram onda gume standard. Nikako ne bi stavljao a da nisu sve 4 iste.
 

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,378
siroke su te gume za ovih felgi. Imam ja jedan mtk sa 6.50/80-12 i dosta je sira felga od ove . Mislim da to ne bi valjalo.
 

ZlatkoKoronc

Novi član
Tu od
12 Ruj 2014
Poruka
4
Pozdrav svima!
Imam pitanje vezano za spojku na Labin progresu Mondial 108 sa benzinskim motorom DMB la 300.
Nedavno je zamijenjena konusna lamela, ležajevi, opruga i semerinzi.
Stara lamela je proklizavala te je pregrijala oprugu.
Nova spojka u radu odvaja savršeno i dobro prenosi okretni moment, ne proklizuje. Sa pritisnutom polugom spojka odvaja ali se izgleda preko opruge i ležaja prenosi neki okretni momenat koji uzrokuje krčanje zupčanika prilikom ubacivanja u brzinu ili uključivanja kardana.
Znate li da li novi tip spojke (višelamelasta) odvaja u potpunosti tj, ne prenosi nikakvu vrtnju na mjenjač prilikom pritisnute poluge spojke.
Srdačan pozdrav,
Zlatko
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Jel dobro nastelan hod? Po logici stvari viselamelasta bi trebala imati cak jace izrazenu tendenciju o kojoj ti govoris.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,731
Po mojem iskustvu odvaja bolje, jer joj treba manji hod nego konusnoj.

Nekaj nije na toj dobro napravljeno: vjerojatno nova obloga nije potpuno centrirana u odnosu na konus, ili nekaj ne štima s unutarnjim dijelovima. Jeste li zamijenili i onaj veliki lager između opruge i konusa kad ste mijenjali oblogu (i, koliko sam shvatil, oprugu)?
 

ZlatkoKoronc

Novi član
Tu od
12 Ruj 2014
Poruka
4
Hod je namješten tako da poluga za odvajanje ne struže po ležaju. Stvar je u tome da prilikom smanjivanja slobodnog hoda, prilikom pritiskanja ručice spojke, još se više stlači opruga spojke koja tako prenese još veći okretni moment preko opruge i ležaja.
Trenutno je hod namješten tako da uzrokuje najmanje okretanje spojničke kod pritisnute spojke, ali ovo okretanje je dovoljno da uzrokuje krčanje prilikom mijenjanja brzina.
Ako i višelamelasta tako odvaja, razmišljao sam da umjesto "druklagera" ugradim čahuru i grafitni ili brončani klizni ležaj koji bi malo kočio spojničku.

Prilikom zamjene zamijenjena su oba ležaja na spojki, stavljena nova opruga i nova obloga.
Moje mišljenje je da je unutarnji ležaj pretrom pa prenosi vrtnju, a u mjenjaču u leru nema nikakvog otpora pa se sve vrti.
 
Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,750
Kod lamelaste i kod odvajanja ipak pojedini dijelovi(opruge) ostanu u "spoju". Lezaj nema nist lufta? A radilica, jel ona ima lufta? To su mali luftovi, ali kad se zbroje....
 

Najnoviji postovi

Na vrh