• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

fergomil

Aktivni član
Tu od
2 Ožu 2019
Poruka
257
Zdravo svima , nedavno sam kupio labin super special 2018 god može li neko da mi kaže zašto imam luft u ručkama nije veliki ali kada pomjeram ručke lijevo desno ima ga !
Imam takav ali 1982 sa okretljivim ručkama. U pitanju su dva zupčanika i čaura od kojih jedan ulazi u drugi. S obzirom na kvaltetu i toplinsku obradu istih, dolazi do istrošenosti zubaca pa tako i do lufta. Zamjena tih djelova je dosta skupa pa radi tako dok ne bude prevelik luft a onda slijedi zamjena.
 

Mile1978

Novi član
Tu od
9 Lis 2019
Poruka
3
Mislim da je ovde drugi sistem ima dvojni selen blok i jednu polugu koja blokira pokretanje ali ne razumijem baš gdje može biti luft ali ga ima ! Hvala na odgovoru
 

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Jel normalno da kod lda 510 onaj leptir paljenja i gašenja motora, vruć da ne možeš prst držati da se ugasi?
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,533
Topao da, ali da je toliko vruć da ga ne moreš prstima držati, nije normalno.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Leptir je na bloku, a blok je hladnjak ulja. Prije gašenja pusti motor da radi na gasu malo višem od lera par minuta. Trebal bi se koliko-toliko ohladiti.
 

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Ja sam na svome spojio sajlu od čoka, od nekog auta, mislim lade, i provukao kroz rupu pokraj one gdje prolazi poluga špere, tako da ga gasim sa sjedala. Jako jednostavno, zgodno i praktično ako moraš negdje stati na neravnom terenu. Ugasiš ga, pa samo pustiš kvačilo da ostane u brzini.
 

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
316
Znam, ali nije problem nabaviti sigurnosnu ručku i izbušiti rupe na levom delu upravljača radi SIGURNOSTI. Ta jaka mašina ume da bude ponekad veoma neprijatno nepredvidljiva na terenu.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,548
Bi svakakak, da nejde zemlja i prašina unutra.
Taj čep zatvara prostor kuplunga, gdje je druk lager, odnosno kontrolno okno.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,899
Ako uspiješ negdje kupiti bilo bi dobro, samo neznam baš da toga ima negdje za kupiti.
Ako ne nabaviš nigdje makar ju malo zaljepi kvalitetnijom diht masom da spriječiš ulaz vode.
 

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Hvala na odgovoru, našao sam shemu "spojka kućišta" od Labina super special, tamo se vidi taj čep pa ću po tome valjda moći naručiti u dućanu-servisu. Moj je inače Goldoni.
 

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Evo kupljeno I zamjenjeno, nego jedva smo odvidali onaj čep od ulja za mjenjač, jedva. Kupio novi koji je bio nešto duži, pa sam to sa brusilicom prilagodio. Sad jel prethodni bio original čep pa ta dužina odgovarajuća tko zna. Goldoni je a dio od Labina.
 

frenki1012

Član
Tu od
16 Sij 2018
Poruka
91
Evo mene opet sa pitanjima, znači da bi spojio na Goldoni 14ks vučnu prikolicu, bilo orginalnu bilo neku modficiranu trebam li ja neku međuploču ili mogu bez toga?
 
Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,559
Ja na svome labincu nisam dobio orginalnu kuku pa sam si sam napravio,samo treba paziti na visinu kopčanja i na rupe za vijke i kardane
 

Najnoviji postovi

Na vrh