• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
Pozdrav forumasi.

Trebam vase cijenjeno misljenje, dobio sam neku kosilicu ali neznam nista o njoj.

Stajala je neko vrijeme u supi pa je puna prasine i paucine ali pali od prve, malo napumpo gorivo i opla vidi radi.
Evo nekoliko slika pa bi vas zamolio za vase cijenjeno misljene i informacije.
]

po mojoj procjeni nema se kaj tu puno znati.
takvu kosilicu samo u pevecu nades.
to je obicna samohodna strizna kosilica sa motorom od kojih 4,5-5,5ks.
koja u ovim nasim centrima kosta 3000-4000kn
nemas druge nego ju malo ocistit i deri.:gitarist:
mislim da za takve kosilice nemas djelova za getribu i to.
za motor bi se naslo.

PS.
kud guras taj šparet među ove makine :rolfer:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
jao,jel to ona kojoj se freza napred kači,to sam prvi puta vidio da je freza gurana a ne vučena
ali ako šljaka samo benzina u nju i gas

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Joj pa neko i to mora napravit ipak nemaju svi za neke makine kaj ne.

A sta sad kad je kolega doso i reko evo ti i kosi......

S

staffmen

Guest
Joj pa neko i to mora napravit ipak nemaju svi za neke makine kaj ne.

A sta sad kad je kolega doso i reko evo ti i kosi......

ma zezam se.
svako pitanje je dobro doslo.
al kazem ti.
po motoru vidis da je to iz nekog trgovackog centra tipa pevec.
za takve strojeve neces lako naci dijelove. i ne preostaje ti drugo nego zamjenit ulje natocit benzin i kosit kolko ide.
kad stane bacis ju na otpad, dobis 50kn za nju i za te novce poijes pivu i pojedes cevape. I opet ti dobro:drinkers:

a ovo da nema svako za skupe makine se slazem.
moja makina je vec oldtimer.
22 joj je godina jos me nije iznevjerila:gitarist::gitarist:
:rolfer::rolfer::rolfer:

sada da se odlucim za novi stroj naceko bi se, ko hrvatska da izade iz krize.
znaci nikako.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
za mehaniku ne znam,ali za motor nema zime,to je brigsov motor koji su jako dobri i ima djelova za njih,samo podmazuj redovito i niš se ne boj

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
za mehaniku ne znam,ali za motor nema zime,to je brigsov motor koji su jako dobri i ima djelova za njih,samo podmazuj redovito i niš se ne boj

Ma ima sitnih dijelova kao svijecica, ulje, karburator i tak i sto je moram sad prek zime ofarbat da nije tak ruzna.

A sto se tice mehanike kolega mi je tokar pa ek sta ode probam napravit drugo i vozi dalje, a ak ne sto je reko kolega staffmen u zeljezo pa s kolegom na pivu i cavape :partyman:

Da netko nezna kak se bruse nozevi na kosi jer mi se cine mnogo tupi?
Mislim na kut i neke detalje koje treba pazit!!!

S

staffmen

Guest
Ma ima sitnih dijelova kao svijecica, ulje, karburator i tak i sto je moram sad prek zime ofarbat da nije tak ruzna.

A sto se tice mehanike kolega mi je tokar pa ek sta ode probam napravit drugo i vozi dalje, a ak ne sto je reko kolega staffmen u zeljezo pa s kolegom na pivu i cavape :partyman:

Da netko nezna kak se bruse nozevi na kosi jer mi se cine mnogo tupi?
Mislim na kut i neke detalje koje treba pazit!!!

prije ostrenja nozeva pogledaj dali zubi sa donje strane po cijeloj povrsini imaju rebrasto ili samo uz rub kojih 1cm.
ako imaju po cijeloj povrsini onda uzmi brusilicu i deri.
nemas tu neki posebni kut. brusus nabolje sto znas. ne preokomito da ga jos vise ne zatupis, a niti previse na tanko da ga ne oslabis. Znaci onak umjereno i ostro.
dobro nastelaj razmak izmedu noza i ovog lista. pazi da nema lufta previse. neznam kako je tu ali na traktoru i na mtk-u noz se mora dati pomicati rukom ali ne opet da imas previse lufta.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
ja sam znao brusit sa fleksom i polir-šajbom

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
mislim da ti ova manje pali ali mogu poslužiti

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Sve nozeve brusim turpijom osim ako ima koji zub od kamena il tak nesto da je bas duboko onda znam potegnut brusilicon ali umjereno da nespalim materijal.
Na kosilici (normalnoj) sam imo otprilike 30-35 stupnjeva pa cu tak i na ovome.

Kad skinem noz poslikam pa stavim na uvid.

Hvala na savjetima!

;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
kaj može turpije skidat,meni su bili pretvrdi za turpiju.....:scratch

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
kaj može turpije skidat,meni su bili pretvrdi za turpiju.....:scratch

Ja sam bacio 30 turpija dok nisam popizdio i dao napavit tupiju od cementirano prekaljene šinje i imam je vec 5 godina ni da joj zub fali a skida ko blesava, istina nakon toga me dlanovi bole al nema veze.(govoim o nozu od kosilice i tak nest a i tvrdje) Nisam jos brusio ovakve nozeve pa cu vidjet reakciju na turpiju i noz.

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
Pozdrav društvo. Imam nekoliko pitanja vezanih uz motor specijala 14ks.

1. Prilikom paljenja kad je hladno (temperatura oko 0) motor upali i zatim ugasne i nebi ga više upalio nikako jedino čekati da zatopli, a inače pali bez problema od prve i ne troši ulje niti ne dimi plavo;
2. Da li netko zna na koliko se štelaju ventili? Prijatelj mi kaže na 0,25 oba ali da provjerim za svaki slučaj.

P.S. Nigdje nisam vidio na temama vezanim uz motokultivator da je netko stavio presjek diferencijala od prikolice kao ni od motora specijal 128,129 130, ili slično pa me zanima dali netko možda ima

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
a jesi prvo provjerio kako ti izgleda nafta,mene je zezalo dok sam točio na ini,a kada sam prešo na tifon nema frke

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
fiftač.. a jel poslje , kad se ugasi ...djeluje kako da nema kompresije ili samo ne dobiva naftu ?
Ventile namami na 0.15 - 0,20 , možeš i 0,25 ako ti je tako draže .
manuel imaš negdje , prelistaj temu

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
fiftač.. a jel poslje , kad se ugasi ...djeluje kako da nema kompresije ili samo ne dobiva naftu ?
Ventile namami na 0.15 - 0,20 , možeš i 0,25 ako ti je tako draže .
manuel imaš negdje , prelistaj temu

Bok Puknuti. Upravo to mi se dogodi da kad se ugasi vrtim zamašnjak ko da nema kompresije, a kad je toplo vrijeme nema problema.

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
a jesi prvo provjerio kako ti izgleda nafta,mene je zezalo dok sam točio na ini,a kada sam prešo na tifon nema frke

Nafta je u redu, nema smeća jer tankam preko sita i ne može upasti ništa u rezervoar, a i normalne je bistre boje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Vjerojatno neki od ventila privremeno zagalvi .Ili uleti naka krhotina čađe ispod njega .
KAd ti se to desi skini poklopac ventila pa vidi jel koji otvoren ...dakle probaj dal imaš zazor ili nemaš , to ne mora biti da je max. otvoren jer ga klip izgura skoro do stanja zatvoren .

fiftač

Član
Tu od
19 Lis 2010
Poruka
53
Vjerojatno neki od ventila privremeno zagalvi .Ili uleti naka krhotina čađe ispod njega .
KAd ti se to desi skini poklopac ventila pa vidi jel koji otvoren ...dakle probaj dal imaš zazor ili nemaš , to ne mora biti da je max. otvoren jer ga klip izgura skoro do stanja zatvoren .

Ako je to problem ,a velika vjerojatnost je tako što bi trebao napraviti?:confused:

Najnoviji postovi

Na vrh