• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
.sta je to acme???
Acme je sinonim za svu tehniku iz holivuDSke industrije crtanih filmova .
80932-big.jpg

081185115X_norm.jpg

S

staffmen

Guest
al ga je ofarbao, ovome sigurno nesto fali!!!

ja imam labinprogres s 8 konja i ovakav je motor, cini mi se da i na mome pise acme....valjda je talijanski motor...sta je to acme???

acme je firma koja proizvodi motore.
danas je u suvlasnistvu lombardinija.

zato ako kupujes novi mtk sa "lombardini motorom" naprimjer benzinca sa lga280 motorom nemoj se cudit ako pise ACT280. To je isti motor samo acme ga proizvodi.

Acme i lombardini su u kompi:p:p

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
ne znam, meni se ne čini puno...ja sam za rabljene, doduše talijanske dao 200kn.
jedino ne znam koliko je čvrsto na djelu gdje su zavareni ovi profili za obruče. kod mene je profil nešto niži i još k tome spušten dublje između obruča i dodatno zavaren.
moji su ovakvi slični:
http://www.francescomarte.it/accessori/ruote.php

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Posljednje uređivanje od moderatora:
S

staffmen

Guest
moj stric ima takve kotace koje nikada ne skida sam mtk-a

ali su homemade.
felga od fice i samo su navareni ovi trokuti.
to ma na labinprogres mondialu (8ks)

mislm da je to jednosavnije napravit doma.
400 kn je dosta love

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,909
moj stric ima takve kotace koje nikada ne skida sam mtk-a

ali su homemade.
felga od fice i samo su navareni ovi trokuti.
to ma na labinprogres mondialu (8ks)

mislm da je to jednosavnije napravit doma.
400 kn je dosta love

a i još je teže naći felge od fiće,vjeruj,jer sam jedva pronašo dvije za prikolicu
mislim da ću kupiti ove jer mi se sviđaju i trebaju mi

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Acme

To je ACME motor vjervatno 12konji prečnika cilindra 90mm napravljenom po rugeriniju RD901 inače fenomenalan motor za malo jače ljude jer ima malu remenicu za paljenje .RD901(500 kubiki) je originalni motor od Super Specijal 140 trenutno koristim 2 jednom sam radio generalku nakon 19 godina rada nosio sam cilindar na strojnu obradu a tamo su me pitali zašto sam im to donesal kad je ko nov.
Taj što imaš na8 konji to je ADN37 (370kubiki)

S

staffmen

Guest
BERTOLINI

na mom labincu je acme motror ALN330WB od 327ccm
citam po internetu i vidima da je malo jaci od lombardinijevog LA300 koji se masovno ugradivao na te modele

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Tibore, deja vu.
To ti je bilo već opisano u temi Tomo Vinković, ovdje.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Super Specijal "14"

Takvih sam napravio 5-6 nisam siguran.Ovaj na slici ima12-tice moji svi 15-ice.Diferencijal 10/41 a ne smeta mu 10/43 izgubi se razlika malo više vuče prednji ali obično su prednje gume više potrošene pa ne osjeti razliku.
Diferencijal se skrati na željenu širinu i zavari .Ovaj na slici ima lanac za visinu pluga jednostavnije rješenje je mehanička ili hidroulična auto dizalica.

S

staffmen

Guest
tibore kasnis:finga:

bertolini kako to mislis ne smeta mu...
normalno da nije dobro da je tako napravljeno. Kaj ako su sve gume nove? onda trpi getriba
ak je 10/41 onda mora bit tak i to je to.
od cega sve pase diferencijal.?!

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
BERTOLINI

na mom labincu je acme motror ALN330WB od 327ccm
citam po internetu i vidima da je malo jaci od lombardinijevog LA300 koji se masovno ugradivao na te modele

Ovaj na slici je dizel od 10-14 konji a Ti imašACME benzinca ako se ne varam.LA300(lombardini agricolo) ima 6 konji .Inače svi ti motori ki se koriste na traktorimi postoje u industrijskoj verziji onda im pišu stvarnu snagu u deklaraciju a razlika je obično samo u prihvatu i ležaju izlazne osovine.

S

staffmen

Guest
Ovaj na slici je dizel od 10-14 konji a Ti imašACME benzinca ako se ne varam.LA300(lombardini agricolo) ima 6 konji .Inače svi ti motori ki se koriste na traktorimi postoje u industrijskoj verziji onda im pišu stvarnu snagu u deklaraciju a razlika je obično samo u prihvatu i ležaju izlazne osovine.

od kuda si ti doso na la 300

ja na svojemmondialu (8ks) imam ACME ALN330wb koji nema veze nikakve sa lombardinijem LA300, od kojeg je cak i malo jaci

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
slabo pratim temu o tomeku a i ovu ovdje, tako da nisam vidio.
ali tako i tako je bilo stavljeno u krivoj temi

Najnoviji postovi

Na vrh