• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
124 specijal , koji je to auto? :scratch to je nastalo od fiata 1100 ?
Gdje se može naći diferencijala , odnosno koplet ovjesa od 1100 ?
Fiat 124 specijal
Ovo drugo teško :scratch

800pxfiat124special.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Zaboravih Ti napisat od124specijal i tristača su mehanički identični jedino je ovjes drugačiji.Izvana nećeš vidit razliku ali jednostavno pobrojiš zube bez rastavljanja.Bilo je tristača sa dobušima.
Koliko se ja sjećam, tristač je imal tromle, a 1500 je imal šajbe.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
imam jednega dif. kod kuće i ima diskove,ali od kojega je....:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Koliko se ja sjećam, tristač je imal tromle, a 1500 je imal šajbe.
Ako misliš na PZ-a onda si u pravu.

B

BAGERISTA

Guest
Ako misliš na PZ-a onda si u pravu.

Da na njkega san mislija jer ga je stari imao,,,puna dva dana kad ga je registrira i okrenuja na krov,,,i to više puta,,,,a kupija preko,,,pa ga je mora siječ,,kad ga je uveza,,,sve spojija,sredija i satra..........:rolfer::rolfer::(,ali bitno da njemu nije bilo ništa,,,,i to kilometar od kuče..
Na novom trapu izletila spona,,....

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
na oko mi izgleda isti ko na kard. prikolici...:scratch

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
dečki trebali budete se požuriti jer takvi auti više ne završavaju po otpadima, to su već oldtimeri tu kod mene:(:D, "tristač" je tražena roba, a posebno 1500 de lux čija je mehanika bila original talijanska. a kakva je situacija sa ladom, 1200-1300 su imali doboše... taj auto je direktni nasljednik 124e

Posljednje uređivanje:
B

BAGERISTA

Guest
dečki trebali budete se požuriti jer takvi auti više ne završavaju po otpadima, to su već oldtimeri tu kod mene:(:D, "tristač" je tražena roba, a posebno 1500 de lux čija je mehanika bila original talijanska. a kakva je situacija sa ladom, 1200-1300 su imali doboše... taj auto je direktni nasljednik 124e

Ne da su traženi,,,nema više nema,,,,,,,,,,......ih nigdje..
A moj nema više,,,,evo danas princ 1000TT,prošo pored mene,,,,ajme mati moja,,,a ja s figuarom,,,,al smo si kunparili,......:rolfer::rolfer::drinkers::drinkers:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ne da su traženi,,,nema više nema,,,,,,,,,,......ih nigdje..
A moj nema više,,,,evo danas princ 1000TT,prošo pored mene,,,,ajme mati moja,,,a ja s figuarom,,,,al smo si kunparili,......:rolfer::rolfer::drinkers::drinkers:

...prinz TT veliš....tko zna možda se je vračao iz Trsta sa trapericama... :rolfer::rolfer:...

B

BAGERISTA

Guest
...prinz TT veliš....tko zna možda se je vračao iz Trsta sa trapericama... :rolfer::rolfer:...

Ako nađem sliku,,,,di smo bili zajedno na skupu ti je stavim,,,,ja mislim da je imam,,sačekaj.......................

Uploaded with ImageShack.us

:prayer::prayer::prayer:

Uploaded with ImageShack.us

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Karavan 1300i 1500 imali su doboše a1300ijedno i drugo zavisi od g. proizvodnje.
Lada 1200 ima nešto sitno drukčiji od 124SP ali 10/41i on paši kad stignem ću ga poslikat i od 124SP isto samo moran isprebacivat 10ak ton železa dok stignem do njih.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Neman više puno tih dif. možda 5-6 ostalo su druge železarije i pleharije svake vrsti drugogasmeća.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
BERTOLINI , pravio si pogonska prikolica za Tomo Vinkovic???
Jel imas neka slika?
Moze li neka informacija kako si usoglasio prenos, kakav diferencijal si iskoristio.
Pozdrav...

DANOT ono gore na 29oj stranici Ti je odgovor za omjer prijenosa prikolice za T.V. ali sam ga loše naslovio pa možda nisi skužio?

S

staffmen

Guest
evo ljudi posto je pao snjeg a ja nemam mira, odlucio sam napraviti ralicu za Labinca.
ralica je od drva. Kopca se kao freza i ostali prikljuci. Sirina je 66 (ta daska mi je prva pod ruku dosla, a i nisam htio vecu jer nisam znao kak ce e ponasat)
Daska je okrenuta konstantno u desnu stranu, tak da nema stelanja.
Ugl vrlo jednostavno za napravit.
Nisam imao namjeru radit nesto ozbiljno no za 2 sata napravio sam ralicu koja mi bez problema citi snjeg pred kucom. I to onaj mokri.
Kaj preporucate da stavim na ralicu da bude teza. Kad sad metnem ovu prevagne ju motor prema gore i onda mi je tesko konstantno dizat rucke da bi stisno ralicu na pod.
Od cega su radene ove tvornicke. Dal kod njih ima taj problem sa dizanjem na prednji kraj.
Kad cu radit pravu ralicu, zeljeznu onda cu sve cijevi napunit betonom.
Valjda ce to pomoc protiv dizanja.

Posto je ralica isprobana prije pol sata a mobitel nisam imao. Slike cu najvjerojatnije stavit sljedecih dana. A mozda okinem i koji video
evo samo da se pohvalim :finga::finga:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
]
Kad sam ravnao teren (više kamenje nego zemlje) napravio sam ralicu od cijevi peomjera 50cm prerezane po pol ,zavario hvatište u sredini i stavio bočno dvoradni hidro cilindar dvije flexi cijevi od 2m i obični kuglični vodovodni ventil na volan te sve napunio uljem.U prikolicu rezervoar od 1000l pun vode malo više na prednju stranu.Visinu sam štelal autodizalicom.Kosinu ralice sam štimal tako da zakrenem ralicu gurajuć jedan kraj u hrpu zemlje a onda zatvorim ventil i ona je fiksirana.

Na vrh