• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Nije to za tomo vinkovića :finga:
Sad sve slikam , imam novi mobitel (napokon):rolfer:
Znači, sad imaš novi image(r). :rolfer:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
jesi li možda kada mjenjao semering na poluosovini od labinove kardanske prikolice,nešto mi slinavi na jednom kotaču pa zamasti pakne.

Semering diferencijala! 4 vrste kojie imam trenutno na svojim prikolicama. Izmjena je na 2 načina.Ako imaš centralnu maticu na kotaču odvrneš je skineš 4 šerafa anker ploče i vidit ćeš vanjski semering za unutarnji moraš vadit ležaj.Izvučeš poluosovinu iležaj ide van.Kod ovog modela moraš stavit mast za ležajeve između dva semeringa.Druga vrsta (ako nema centralne matice) skineš 4 šerafa ankerploče izvučeš poluosovinu na njoj ostaje :semering ,ležaj i metalni prsten.Metalni prsten zagriješ autogenim aparatom(ali ne i poluosovinu)i izvučeš ga van.Kod te vrste obavezno promjeni ležaj uSKF-u cca 45kuna da ponovo ne skidaš.Kad vraćaš stsviš poluosovinu u škrinju 6h ili ohladi butanom,dušikom ili CO2 .Prsten zagrij na cca 80*C i iće Ti na mjesto lako.Kod ovog modela moraš stavit vlja do vrha preljeva dif.radi podmazivanja ležajeva .Druga dva modela slična su ovome.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
mogu ti odma odgovorit na ovo o motokultivatorima.
ovo na slici nije mtk super specijal!!
nemozes na specijala stavit motike za frezu.
mislim sve se moze kad se hoce ali to su gluposti jer bi definitivno bio pretezak. (on ima preko 120kg)
na slici je motokopacica adria koju proizvodi labinprogres.
mozes ju pogledati ovdje:
http://www.lombardini.hr/motokopacice/adria04.php

ja takoder imam mondiala 8ks motor ACME

kolega, zašto misliš da je težina problem. pa moj skakavac ti ima težinu preko 120 kg pa radi ko urica. problem je što na specijalu nemaš "pogonsku nogu", odnosno kod frezanja MTK bi nasjeo na trbuh. na kraju krajeva, kaj bi onda rekel na ovo čudo:
http://www.valpadana.it/sep/serie_pages/it/6699/MTZ_138.aspx

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
imaš pravo, mislio sam na mondiala, kakvog momci imaju:prayer:...SEP je samo primjer zvjeri koja ima ld510. motor kojeg ima malo koji special:supz:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
pozdrav,
da li ima netko iskustva s mjenjanjem brtve na onom leptiru od čoka na specijalu,jel se odvrnu samo ona 2 vijka ili se treba prije izbiti štift na osovinici od leptira....:scratch
lagano mi slinavi pa sam je mislio promjeniti
oh902a.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pa trebalo bi najprije taj poklopčić skinuti dole, a onda izbiti štift da se izvadi osovina na kojoj je najvjerojatnije O-ring.
Samo da se nebi kaj unutra otkopčalo, pa da onda nebudu problemi kod sastavljanja :scratch

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
to i mene brine kaj se unutra nalazi........:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
to i mene brine kaj se unutra nalazi........:scratch
Valjda bu ti probal pojasniti neko ko se sa tim susretal, mada nebi smjelo biti neznam kaj. Neko je to na neki način prikopčal, pa buš i ti. Zima je duga ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne treba vaditi štift ni lepririć .
Odvrnu se vijci i ono kaj je unutra se prepelja van . s unutarnje strane je poluga savinuta u slovo s ili z kako kome paše .
Nevolja je jer (vjerojatno) ne pušta radi brtve nego uz vijke , šupci su probušili rupe skroz do ibera .
Pa ako već mjenjaš, sjeti se kudelje kad sastavljaš .
Pločica kod donjeg vijka ima šlic , zabilježi u kojem je položaju prije skidanja .

A usput pitanje za bertolinija , kaj se podešava na toj pločici i kako podestiti regulator na 450 ?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ne treba vaditi štift ni lepririć .
Odvrnu se vijci i ono kaj je unutra se prepelja van . s unutarnje strane je poluga savinuta u slovo s ili z kako kome paše .
Nevolja je jer (vjerojatno) ne pušta radi brtve nego uz vijke , šupci su probušili rupe skroz do ibera .
Pa ako već mjenjaš, sjeti se kudelje kad sastavljaš .
Pločica kod donjeg vijka ima šlic , zabilježi u kojem je položaju prije skidanja .

A usput pitanje za bertolinija , kaj se podešava na toj pločici i kako podestiti regulator na 450 ?
A kaj onda brtvi na osovini :scratch

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
hvala na odgovoru,kolega
Ovo su 3vrste poluosovina koje sam na brzinu uspio slikat.Žuta je sa dva semeringa.Zelena sa jednim .Crveno je prsten koji drži ležaj.Kod izmjene semetinga na zelenoj izvlačiš samo poluosovinu .A ova treća(ma maticu) je najjednostavnija.
DSC00184.JPG

DSC00183.JPG

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Pitao je ze brtvu , ako mu pušta uz osovinicu nek pita za osovinicu
Pazi stvarno, a ja skoro čoveka nagovoril da rastavi pola makine :madmana:

S

staffmen

Guest
jeffy dobro velis.
moglo bi se stavit al kazem ipak je to glomazan mtk.
takoder i to kaj kazes da bi nasjeo jer je prenizak.

a lda510 motore imaju svi specijali nove linije.
vise se ne stavlja lda450 :D
kolko znam lda450 ima samo 10ks. ovaj ima 12,2ks
mislim da to puno znaci!

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
čuo sam to...navodno zbog ekoloških standarda ili tak nečeg, ne stavljaju 450tku. makar sve si mislim da još teži skakavac ne bi bio loš jer manje skače...
ja kad sam nekad imal benassijevku od 60 kg, to je skakalo do neba u zrak, sad kad radim sa ovim to je puuno manje izraženo:prayer:, jedino je problem za okretat....jedva čekam proljeće pa da vam pokažem kakav je vinograd posle frezanja. bez ijedne trvke, ali i bez motike:supz:

Najnoviji postovi

Na vrh