• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
]
Kad sam ravnao teren (više kamenje nego zemlje) napravio sam ralicu od cijevi peomjera 50cm prerezane po pol ,zavario hvatište u sredini i stavio bočno dvoradni hidro cilindar dvije flexi cijevi od 2m i obični kuglični vodovodni ventil na volan te sve napunio uljem.U prikolicu rezervoar od 1000l pun vode malo više na prednju stranu.Visinu sam štelal autodizalicom.Kosinu ralice sam štimal tako da zakrenem ralicu gurajuć jedan kraj u hrpu zemlje a onda zatvorim ventil i ona je fiksirana.

sa kojim mtk!?
ja sam razmisljao isto tak da napravim da se vozim i da metnem neki terett u prikolicu al mislim da nebi puno pomoglo zato jer bi kotaci prikolice radili velik opor posto bi isli tam di nije ocisceno jer je veca sirina traga kotaca nego ralice, a posto nemam pogon na sve kotace mislim da to ne bi funkcioniralo.
kad bi imao mtk od 14ks sa pogonom na sve cetri onda nema sanse da ne zgura snjeg. Teret u prikolicu svi kotaci rade i peri misko.
nadam se da ce preko noci napast snjega pa da probam tu "inproviziranuralicu"

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Goldoni 14 skoro je identičan ko labinac. Ralica dolnji dio mora bit malo prema napred da ga zakopava a ne diže i utezi na kitačina .Pazi da ne otkineš motor inače znaju puknut uši na getrigi ako je ralica ispred neadekvatno prihvaćena. Neznam gdje si stavio prihvat i dal imaš okretne ručke pa prihvat iza .

S

staffmen

Guest
Goldoni 14 skoro je identičan ko labinac. Ralica dolnji dio mora bit malo prema napred da ga zakopava a ne diže i utezi na kitačina .Pazi da ne otkineš motor inače znaju puknut uši na getrigi ako je ralica ispred neadekvatno prihvaćena. Neznam gdje si stavio prihvat i dal imaš okretne ručke pa prihvat iza .

ja sam prihvat napravio na prikljucak za frezu ili kosu.
na prirubnicu kardana, tak da motor nis ne trpi.
stavio sam dva vinkla sa svake strane štafla drvenog na njima napravio rupe u razmaku serafa sa kojima se pricvrscuju prikluci a u Štaflu sam izbusio rupu di uđe vratilo. (da ne smeta)
daska se moze pomicati gore dole. (nagibati) zato jer se drzi samo na jednom torban serafu, a da se ne otkine drzi ju lanac spojen na dasku i mtk.
danas nije bilo snjega pa nisam nis radio.
ovo je samo privremeno.
druge godine ja se nadam da cu napravit pravu zeljeznu napunjenu betonom tak da nemoram dizat motor u zrak.
napred bi stavio da se moze podesavat ljevo desno a ova ruka (dio od mtka do daske, neznam kak da to nazovem) ce bit napravljen tak da bude cijev u cijevi (okrugla) jedna cijev(vanjska) ce imat rupu poprecno, a unutarnja ce imat isto rupe popreko ali više tak da kad ude jedna u drugu i metne se seraf popreko da se moze ralica naginjati ako je teren grbav.
nadam se da si me shvatio:mrgreen:

nego kak to mislis da getriba trpi ako je ralica na motoru.
imas mozda slike od tog tvog izuma?!

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Možda je kojagod slika moram pogledat u albumu pa skenirat . Polovicu cijevi(ralicu) iskoristio sam za nosač stupne građevinske dizalice a hidrauliku za fiksiranje košare na jednoj komunalnoj dizalici za piljenje grana da ju imaju u poziciji koju naštimaju.Puknuti blok getribe na kojem je čovjek imao ralicu imam negdje pa ću poslikat .Pokušao je mene kopirat ali je napravio prihvat na krivome mjestu.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Ovo se dogodi ako je motor bočno orterećen.Vidiš gdje su na tvojoj getribi kočnice tu sam imao jedan prihvat a drugi ispod na M12 šarafima.

DSC00151.JPG

DSC00153.JPG

DSC00154.JPG

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
124 specijal , koji je to auto? :scratch to je nastalo od fiata 1100 ?
Gdje se može naći diferencijala , odnosno koplet ovjesa od 1100 ?

Ovo je kostur diferencijala od 124 sport.Obrati pozornost na nosač ovjesa.

DSC00158.JPG

DSC00159.JPG

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Ovo je kostur diferencijala od 124 sport.Obrati pozornost na nosač ovjesa
čovječe,fućkaš diferencijal,ajde ti bolje poslikaj one oldtajmere...:)

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Nemam više Panoniju prodao sam je za 200e pred otprilike 6-7 godina.Ovo se vidi .2NSUa 2WIKTORIJA1HOREX BMW 500(R51/3) 1GILERA idalje je mrak pa nemožete razaznat .Iman ih 20tak.Trenutno mi ne prestavljaju neki gušt.Ja sam inače(ne baš) malo čudan.Jedno doba sam imao fazu motokultivatora ostalo ih je15ak .Bila je nedavno i faza VINKOVIĆA imam ih3 inekoliko motora za njih.....

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Postovanje forumasi.

Hitno mi treba pomoc.............

Dali netko zna koja je ovo getriba........???

Trebao bih provjerit stanje ulja jer ipak dugo godina nije radila...

S

staffmen

Guest
Ja se ne razumijem u traktorske kose pa imam pitanje za bageristu, jel ima kod tebe kamena i što se događa kad zapneš negdje, jel ima greben kose neku amortizaciju da se nakrene prema nazad da ga ne otkineš? Zašto si stavio na motokultivator labinprogres super specijal umjesto kotača frezu? Tako može više frezat? Kako se to ponaša u radu, jel te baca na ručkama jako, stavio koju slikicu motokultivatora s takvom frezom, prvi put to vidim, nisam ni znao da se to može na njemu. Ja imam mondiala 8 ks benzinca.

mogu ti odma odgovorit na ovo o motokultivatorima.
ovo na slici nije mtk super specijal!!
nemozes na specijala stavit motike za frezu.
mislim sve se moze kad se hoce ali to su gluposti jer bi definitivno bio pretezak. (on ima preko 120kg)
na slici je motokopacica adria koju proizvodi labinprogres.
mozes ju pogledati ovdje:
http://www.lombardini.hr/motokopacice/adria04.php

ja takoder imam mondiala 8ks motor ACME

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,846
Kupio bih nešto slično za voćnjak, gledam slike i nije mi jasno jel ta kosa kosi otraga iza traktora ili sa strane, meni normalno treba da ide iza traktora, a vidim i na slici da je kolega kosio voćnjak?

B

Bagudina

Guest
Baš sam mu malo sredil doboše ..nek je spreman za novo kočenje .

Puknuti ?! jes to ti ? ili ti je netko hacknuo profil pa piše umjesto tebe ?!
Ma nemogu da vjerujem da si ti nešto vlastoručno napravio i još javno pokazuješ slike?!
Pa več i vrapci na ovom forumu znaju da ti samo pišeš kritike a ništa praktično neradiš !!!!
Nemoj samo da ti ovakve stvari prijeđu u naviku !

Usput nisi dobro napravio posao..... jel ti doboši nisu termički obrađeni na 108837 stupnjeva, nisi dodao cinka, mangana, kobalta i bakra, trebao si potpiti u ulju (može i maslinovom, ), pocinčao, ugradio brembo keramičke pločice, bacio ruku kita i završio posao sa temeljnom bojom ali ne od "jupola" nego neku bolju, jer se istopi zbog nečega, usput dali si ukalkulirao sile koje se pojavljuju prilikom kočenja na ljevoj ruci dok desnom pušiš cigaru ?
i zbog svega gore navedenog, kako ti ono kažeš "bude lomova" ?!
(ovo je samo dobronamjerna kritika)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Usput nisi dobro napravio posao..... jel ti doboši nisu termički obrađeni na 108837 stupnjeva, nisi dodao cinka, mangana, kobalta i bakra, trebao si potpiti u ulju (može i maslinovom, ), pocinčao, ugradio brembo keramičke pločice, bacio ruku kita i završio posao sa temeljnom bojom ali ne od "jupola" nego neku bolju, jer se istopi zbog nečega, usput dali si ukalkulirao sile koje se pojavljuju prilikom kočenja na ljevoj ruci dok desnom pušiš cigaru ?
i zbog svega gore navedenog, kako ti ono kažeš "bude lomova" ?!
(ovo je samo dobronamjerna kritika)
Nije to za tomo vinkovića :finga:
Sad sve slikam , imam novi mobitel (napokon):rolfer:

Najnoviji postovi

Na vrh