• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
.

A usput pitanje za bertolinija , kaj se podešava na toj pločici i kako podestiti regulator na 450 ?[/QUOTE]

Tu se štima faza ubrizgavanja Lijevo kasnije <=>desno ranije
Na osovinici je"o"ring.Nisam danas stigao poslikat taj cjeli mehanizam .Kad stignem stavit ću slike.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
.

Tu se štima faza ubrizgavanja Lijevo kasnije <=>desno ranije
Daj brzo to ispravi da ne bude tko vidio ;)
A regulator ?- tj. gdje fiksirati polugu koja ide od regulatora( od tanjura s kuglicama ) do elemeta pumpe .

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
?????????????????????????????????????????????????????????????????????
Evo idem sad potražit u radionu možda imam kakvo upustvo pa ću Ti skenirat da potvrdim svoje navode.Da ponovo utvrdimo
1 staviš radilicu i bregastu u fazu.
2 provjeriš na zamašnjaku.
3 izreguliraš količinu podlaganjem
4 fino izreguliraš na ovoj polugi(ako si je pri montaži stavio u srednji položaj)

S

staffmen

Guest
heheh deci poglete ovo.:p

kad bise ovak po selu prepelali. Kolko tu samo curica stae gore, mozda nebi ni bilo dosta mjesta za sve njih kad bi vidle kakva pila ide po cesti.
ja nesto slicno radim samo ne kopcam jos jednu ili kou ovom slucaju jos dodatne 3 prikolice nego kopcam prikolicu za camac i tak vozim camac do jezera!
ak bog da metnut cu slike kad budem ga izvlacio iz vode!
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=-Hbi4zENLHs&feature=related[/YT]

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
hahha, dobra:rolfer:. to me podsjetilo na Turke koji su se tak vozili iz Njemačke doma.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Evo idem sad potražit u radionu možda imam kakvo upustvo pa ću Ti skenirat da potvrdim svoje navode.Da ponovo utvrdimo
1 staviš radilicu i bregastu u fazu.
2 provjeriš na zamašnjaku.
3 izreguliraš količinu podlaganjem
4 fino izreguliraš na ovoj polugi(ako si je pri montaži stavio u srednji položaj)

Ti tvrdiš (pod 4)da je preko te pločice fino podešava kut pretpalenja?
Isto tako kao i količinu podlaganjen (pod 3), podlaganjem pume se podešava kut .
Uz dužno pštovanje ne želim više raspravljati o tome jer to jednostavno nije točno .

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371

!?!?!=!?!?!

DSC00186.JPG http://www.poljoprivredni-forum.com/images/smilies/icon_eyes.gifhttp://www.poljoprivredni-forum.com/images/icons/icon4.gif

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to je preveo netko tko nema poima tko je bio staljin
I to nema veze s kutom , ima s max.količinom

Ajde pokaži netko tko ima 9 stupanj engeskog da pojasni stvar

Injection pump delivery adjustment (standard)
This adjustment shall be carried out with the engine at
dynamometric brake, otherwise the resulting adjustment could be
approximate; in this case operate as it follows.
· Unloose the screws 1 and 2 by 1/4 of a turn
· Move the limiting device 3, thus the screw 2 stays in the centre of
the slot. Tighten the screws 1 and 2.
Carry out the exhaust smoke check as it follows:
· Abruptly start the accelerator at idle.
In case of a quick pickup with light exhaust smoke to the Bosch
scale index 3, this means that the limiting device is correctly
adjusted.
· In case of a slow pickup without smoke, move the limiting device
towards the left (pumping duration increase).
· In case of a rapid pickup with thick smoke (exceeding index 3 of
Bosch scale), move the limiting device towards the right (pump
duration decrease).

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Injection pump delivery adjustment (standard)
This adjustment shall be carried out with the engine at
dynamometric brake, otherwise the resulting adjustment could be
approximate; in this case operate as it follows.
· Unloose the screws 1 and 2 by 1/4 of a turn
· Move the limiting device 3, thus the screw 2 stays in the centre of
the slot. Tighten the screws 1 and 2.
Carry out the exhaust smoke check as it follows:
· Abruptly start the accelerator at idle.
In case of a quick pickup with light exhaust smoke to the Bosch
scale index 3, this means that the limiting device is correctly
adjusted.
· In case of a slow pickup without smoke, move the limiting device
towards the left (pumping duration increase).
· In case of a rapid pickup with thick smoke (exceeding index 3 of
Bosch scale), move the limiting device towards the right (pump
duration decrease).

Evo da ja probam....

Podešavanje količine dobave pumpe za ubrizgavanje(standard).
Ovo podešavanje bi se trebalo provoditi sa motorom priključenim za
dinamometričku kočnicu inače rezultati podešavanja mogu odstupati;
U tom slučaju izvršiti slijedeće.
Otpusti vijak 1 i 2 za 1/4 okreta
Pomakni graničnik 3 tako da vijak 2 ostane u centru utora. Zavrni vijke 1 i 2.
Provedi test ispuših plinova na slijedeći način:
Naglo dodaj polugu gasa;
-U slučaju promptnog reagiranja sa blagim dimom, prema Boschovoj skali indeks 3, znači da je graničnik dobro namješten.
-U slučaju blagog zaleta bez pojave dima, pomakni graničnik u lijevo(trajanje upumpavanja raste)
-U slučaju brzog reagiranja sa gustim dimom(prelazi indeks 3 na boschovoj skali), pomakni graničnik prema desno(trajanje upumpavanja pada)

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
to je preveo netko tko nema poima tko je bio staljin
I to nema veze s kutom , ima s max.količinom

Ajde pokaži netko tko ima 9 stupanj engeskog da pojasni stvar

Šteta priručnika!!
Kasnije sam svatio ti pitaš za LOMBARDINI 3LD(A)450.Mislio sam da to znaš.Ja sam objašnjaval za RD 450 ,to nisu česti motori naizgled isti ko LD samo što im pumpa stoji ukoso i blok je od gize od njega je kasnije nastal RD 85 na Al bloku. Rd ima na toj ručici samo "ćok"Veca količina goriva i excentrični pomak centra klackalice bošpumpe(ŠTIMANJE FAZE).Pumpe su CIPA ine paši niti jedan bosch element nego treba bazu pofrezat za cca 0.08.Brizgaljka paši od skoro svih modela.Gasi se na istoj ručici od gasa samo u suoritnu stranu.Utoj ručici ima kuglicu i federić .Tisu se motori proizvodili i vodom hlađeni imam jedan od brotskog agregata ali se ne vidi (od izmjenjivača rashladnog medija) niš nego iman negdi još jedan raskopan pa ću poslikat da potvrdim svoje navode.Brat takvog motora samo 10mm većeg borunga ima PASQUALI motokultivator od 15Hp pozna ih se po većem opsegu utora za konop i nijedan model nema ni pripremu za alnaser.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Jel' vaj Fordov?
Imam takvog sličnog doma, no nemrem ga pomaknuti (kotači se nedaju pomaknuti. Kak da ga "oživim"?

DA Fordov je ali je bil na opelu za USA tržište ima poluosovine ifelge ko Opel.
Ma to za njihovo tržište nikad neznaš,monoblokovi su im skoro svi isti (iste klase)samo je znak gori drugi.Pa tako morda i dif.
Odblokirat ćeš ga lako.Samo moraš znat kadi je blokiran i od čega. Ako je od stajanja malo potučeš dobuše i zavrtiš pinjon lagano polugom, ako je od vode isto tako ali malo žešće.Ako je voda u njemu skini zadnji poklopac.Po mogućnosti nemoj ništa zagrijavat ma ako se baš mora onda učini to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Mislim da su bubnjevi zarđali, jer stoji vani. Mislim da nebi trebala biti voda u difu, jer je prirubnica okrenuta na dolje. Mislil sam ga koristiti za roto kosu na MTK, no nikaj od toga. Možda bi ga jedanput iskoristil za nekaj drugo.
Nego, kak ih kratiš? Kak kratiš poluosovine?

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Mislim da su bubnjevi zarđali, jer stoji vani. Mislim da nebi trebala biti voda u difu, jer je prirubnica okrenuta na dolje. Mislil sam ga koristiti za roto kosu na MTK, no nikaj od toga. Možda bi ga jedanput iskoristil za nekaj drugo.
Nego, kak ih kratiš? Kak kratiš poluosovine?

Malo pobubaj dobuši i popustit će.
Posičeš na meru onda napraviš muško-žensko 3cm ali ubaciš na toplo-nladno poravnaš (komparator na nulu) fiksiraš i zavariš .Pazi ako variš na tokarskom da ne zgoriš staze ako ne variš TIG-om.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Zanima me Labinov motokultivator od 14 KS dizel.vidim ima više varijanti.koja je za preporučiti?

Na vrh