• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

S

staffmen

Guest
Zanima me Labinov motokultivator od 14 KS dizel.vidim ima više varijanti.koja je za preporučiti?

uzmi onog sa okretnim ruckama.
po mogucnosti motor da je lda510 mkar ces to na starijim modelima jako tesko nac. taj motor ima 12ks
ovaj koji je inace ugradivam lda450 ima 10-11ks makar svi kazu 14ks

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
uzmi onog sa okretnim ruckama.
po mogucnosti motor da je lda510 mkar ces to na starijim modelima jako tesko nac. taj motor ima 12ks
ovaj koji je inace ugradivam lda450 ima 10-11ks makar svi kazu 14ks
kako se kreću cijene tih modela

S

staffmen

Guest
kako se kreću cijene tih modela

pa cuj ovisi kako je sacuvan
otidi na njuskalo i sve ces saznat.
za 2000€ kupis posten kultivator mozda cak i sa prikolicom pogonskom
a sad kakav motor ima to morass nazvat i pitat, makar svi vecinom imaju lda450 samo ovi novijeg datuma imaju lda510 (3ld510)

nadam se da prepoznas kako izgledaju okretene a kako neokretne rucke.
okretne su ti lagano zavijene i od okrugle cijevi su a NEokretne su ti od cetvrtaste cijevi i nisu povijene nego ravne skroz

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
okretne ručke su obavezne jer želim sve priključke koristiti.e sad to sa motorom mi je zagonetka li riješit će se i to

S

staffmen

Guest
pa cuj.
ti motori lda450 se vise ne ugraduju zbog ekoloskih standarda.
al i daje se proizvode tak da do djelova ces doc bez problema ima ih na svakom cosku.
taj motor je malo slabiji od ovog koji se stavlja u danasnje modele, ali ne preslab.
on je dovoljan za to sto sluzi, ja nema labinca od "14ls" imam malog od 8, al ima ovdje puno clanova koji imaju tog velikog pa ti mogu rec da imaju i previse snage za mtk.
nemoj se nis brinut oko motora, taj motor je super.
bolje da ti nisam nis govorio pa da ne odustanes od kupnje.:lol:
salim se. ako MTD001 dode pa ce ti rec kko je on zadovoljan sa motor makar je to vec reko, pa slobodno ako imas volje prelistaj sve ove stranice i nac ces sve odgovore, jer se vecinom raspravljalo o labincima od "14" ks.
imas sve. od polozaja rucica do mjenjanja filtera, i ostalih gluposti.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
pa cuj.
al i daje se proizvode tak da do djelova ces doc bez problema ima ih na svakom cosku.
taj motor je malo slabiji od ovog koji se stavlja u danasnje modele, ali ne preslab.
on je dovoljan za to sto sluzi, ja nema labinca od "14ls" imam malog od 8, al ima ovdje puno clanova koji imaju tog velikog pa ti mogu rec da imaju i previse snage za mtk.
salim se. ako MTD001 dode pa ce ti rec kko je on zadovoljan sa motor makar je to vec reko, pa slobodno ako imas volje prelistaj sve ove stranice i nac ces sve odgovore, jer se vecinom raspravljalo o labincima od "14" ks.
budem budem

hvala ti

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Zanima me Labinov motokultivator od 14 KS dizel.vidim ima više varijanti.koja je za preporučiti?

Imaš nekoliko modela po mom iskustvu najbolji je model SUPER-SPECIJAL baš sam jutros složio jednu getribu .Ako je orginal ima na mostu koji drzi prvi ležaj poslije spojničke izlijeno pojačanje i taj se blok inače ne raspada pri prekomjernom pojačanju opterećenja što je kod TPS-a slučaj.Motor je odličan RUGGERINI RD901 on ima 90 borung djelovi su dosta skuplji ali isplati se.Motoru ne trebaš dodat ulja kod intenzivnog frezanja jer pumpa nikad ne ostaje bez ulja.Ako je orginal ima izvana na bloku getribe nekoliko vidljivih oznaka.Što se tiče ručki uzmi koje ti više paše .Ja iman oba modela ali su mi draže"fiksne".Ali nisu loši ni LDA morori.Na nekim su RUGGERINI a na drugim LDA ali nemogu se uspoređivat.Kad stignem bit će slika oštećenja i obrazloženje.
DSC00195.JPG

DSC00194.JPG

DSC00188.JPG

Prilozi

• DSC00188.JPG
    DSC00188.JPG
    26.9 KB · Pregleda: 268
S

staffmen

Guest
BERTOLINI. dal si ti registrirao motokultivator!?
cuo sam nesto o tome da se to moze registrirt.
koja je cijena?!
sta je potrebno od papira da bi mogo registrirat.
ja od svojih mtk-a nemam apsolutno nista.:roll:

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
E Seljačiću da ti i ja dam mali savjet. Ovi veći motokultivatori super specijal od labin progresa su odlični strojevi, izdržljivi i kvalitetni, izuzetno mali potrošaći, preporučio bih ti njih ako ćeš frezati zapuštenu i tvrdu zemlju, orati s njim, vaditi krumpir, vući prikolicu s teretom, oni su ti za zahtjevnije stvari. Ako ti treba stroj za pofrezati vrt za posaditi povrće i krumpir i nagrnuti krumpir ili kositi travu onda ti je i manji mondial dovoljan i bit ćeš prezadovoljan s njim.

Posljednje uređivanje:
S

staffmen

Guest
slazem e sa svime kaj si reko 21yes
ja takoder imamo to malo cudom.
al moj je vec penzioner naspram tvojeg :D 20 mu je godina a motor rastavlaj prvi put nakon 19 godina

ovo kaj se diferencijala tice istina da e malo teze kod kosenja narimjer jer moras itovremeno tiskat motor dole i skretat pa ruke trpe, ali kod frezanaj je to zakon. kad vozis frezu onda je jako lako skretat makar ne imao diferecijal.
kazem najteze je kod kosenja.
kod transporta puno zanci jer oba kotaca vuku, pa kad dodes na mekano izvuces se kolko tolko.
seljacicu a ti ako stvarno netrebas tog superspecijala onda ti preporucam mondiala al sa dizel motorom jacine 10ks. to je najjaci motor kod mondiala.
15ld400. kojeg mozes takoder nac samo na novijim modelma

21yes
dal je taj tvoj mondial novijeg datuma?!
dal ima ovaj novi izgled?!
prekrasni su mu ti novi. ajde ako nije problem stavi par slika.

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Staffmen noviji je da i meni osobno benzinac je bolji, ne dimi a kaj se tiče diferencijala nisi dobro skužio na mom kad je isključen diferencijal vuku oba kotača jednako kao na tvom a kad je uključen onda samo jedan pa je lako skretat. Imaš slike na netu, kaj ću sad bezveze slikat, isti ko i svi drugi novog tipa.

S

staffmen

Guest
ma znam ja kaj je diferencijal.
al velim nije obvezna stavka taj diferencijal.
bolji je za kosnju al za frezanje i tak i tak trebas ukljucit blokadu diferencijala.

koji motor imas gore lga280?!
kolko benge trosi po satu ako si mjerio?!
moj benzinac trosi oko 1-1,5 l dok kosim ,a kad frezam onda se to popne na 2 litre mozda i vise

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
pa cuj.

evo ovako,
što se tiče snage,ne brini,ima je dovoljno,ne fali mu je
ako ćeš koristit priključke uzmi obavezno s okretnim ručkama,to ti je kao i moj
Ovi veći motokultivatori super specijal od labin progresa i goldonija su jako teški za rad, otkidaju ruke ljudi se žale
ja ne znam kako ti ljudi rade ali ja se ne mogu požaliti na njega,jest da je težak ali to mu je ujedno i prednost,ja ga jednostavno pustim da ide sam i samo ga malo pridržavam za ručke da ne bježi lijevo-desno,da ima pravac,nema nikakovih hrvanja kao što sam vidio neke ljude
a gdje je ravno,ide doslovno sam
kada se navikneš okrećeš ga ko da je lagan ko perce
za transport dušu dao,može dosta popeljati i relativno je brz,još nije bilo brda u koje nisam izašao,što više tereta u prikolici to bolje ide
i kao što je rekao bertolini,za transport su bolji 15" kotači a za frezanje i oranje 12",po mogućnosti željezni
uglavnom,to je pravi stroj

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
e dečki vrijedni ste kao i uvijek. dok sam čitao sve postove nisam ni primjetio ovoliko odgovora.
meni u ovom slučaju nije prijeko potrebna prikolica,osim ako se u paketu nađe sve povoljno onda je nebih izbjegavao.bitno je da je mtk novije proizvodnje i da je 14ks,netreba mi neki stroj kojeg ću kupiti pa daj opet traži dijelove,popravljaj itd...

svu ostalu opremu mogu postepeno kupovati kako novac dozvoli.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
a možeš si neke i sam napraviti,budeš vidio kad vidiš koja im je cijena...:lol:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
a možeš si neke i sam napraviti,budeš vidio kad vidiš koja im je cijena...:lol:
evo sad zvao lokalnog distributera i kaže mi da je nov sa paljenjem na ključ 5400km(2700 eura) prikolica 1200 eura.plug 200 eura.freza 450 eura,kosa 600 eura (netreba mi)

za pravljenje nemam znanja a da dam nekom da pravi to je još gora varijanta jer nikad neznam hoće li to valjati,pa prepravci itd...

S

staffmen

Guest
evo sad zvao lokalnog distributera i kaže mi da je nov sa paljenjem na ključ 5400km(2700 eura) prikolica 1200 eura.plug 200 eura.freza 450 eura,kosa 600 eura (netreba mi)

za pravljenje nemam znanja a da dam nekom da pravi to je još gora varijanta jer nikad neznam hoće li to valjati,pa prepravci itd...

600 eura za kosu je puno i previse, a i plug isto

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
to stoji da je mondial bolji za nagrtanje krumpira,uži je,ali sve ostali možeš raditi s oba
ja sa svojim i orem,frezam,okapam kukuruz,vadim krumpir
Specijal kupuju ljudi koji obično nemaju (za) traktor ili im ne treba a treba im i za transport.
ne znam kaj si mislio s time
ja sam imao para i za traktor ali mi se specijel više dopao jer kuda se s njime provučem tu traktorom samo mogu sanjat
i da ne nabrajam dalje....
a i nemam toliko zemlje da mi je traktor neophodan..

Posljednje uređivanje:
Na vrh