• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Ovom je bilo teško pa je" odbacio višak djelova "a još ni imal ni 300 radnih sati.
DSC00224.JPG

DSC00222.JPG

DSC00220.JPG

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
imam ja probijen ACME 220, al ovakvu štetu od puknute klipnjače nisam još vidio....užas..vjerojatno zbog velike zamašne mase kod diesela. volio bih metnut takav ld 435 na svoju kopačicu, čini mi se da taj motor ne zaostaje puno za ld 450. nego ovaj karter sa rebrima jel ima veći sadržaj ulja nego onaj limeni gladak..

Posljednje uređivanje:
B

Bagudina

Guest
A ja slušam komentara da su 6ld 360 motori nepoderivi, a ovaj probio na 300 rh ? koji uzrok može biti da tako motor eksplodira ?!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A ja slušam komentara da su 6ld 360 motori nepoderivi, a ovaj probio na 300 rh ? koji uzrok može biti da tako motor eksplodira ?!
Joj daj molim te 300 sati, halo? , daj poglej kako je mastan i uništen .
Da su ga 300 sati vukli po cesti ili kroz mulj ne bi imao ogrebotine .
Bertolini?
Skini mu zaštitne limove /usmjerivače zraka pa da vidiš da se od masnoće i naslaga uopće ne vidi da ima rebra na celindru

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433

samo 300 rs, istina, al sumnjam da je greška u motoru. to se najčešće događa kod nedostatka ulja, a nešto rijeđe kod preopterečenja(pregrije se) pa može zacvikati klip u cilindrui trass, krš, lom...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Krive slušaš ;)

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371

Ne ovaj drugi je 360 ima oko 4500 radnih sati (na agregatu) .Ovaj rasipani ima manje od300 to je 6LD435 (imal sam slike ljepo poredane al kod prebacivanja sa mobit.na pc nešto se poremetilo u programu blututa ali sam napisal da je to 435)
ovaj je bio na SUPER SPECIJALU manje od 3 mjeseca imao je garanciju još 8 mj.Ali lik ga je namjerno uništil stavljal je rijetko ulje i 30%benzina.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
imam ja probijen ACME 220, al ovakvu štetu od puknute klipnjače nisam još vidio....užas..vjerojatno zbog velike zamašne mase kod diesela. volio bih metnut takav ld 435 na svoju kopačicu, čini mi se da taj motor ne zaostaje puno za ld 450. nego ovaj karter sa rebrima jel ima veći sadržaj ulja nego onaj limeni gladak..

Na limeni je lakše stavit produženje ako želiš veću količinu ulja.To se radi na SPECIJALu ako frezaš sa 15icama.Onda se obavezno produži usisna cjev ulja.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
BERTOLINI
Na limeni je lakše stavit produženje ako želiš veću količinu ulja.To se radi na SPECIJALu ako frezaš sa 15icama.Onda se obavezno produži usisna cjev ulja.
daj mi reci koje bi ulje po tebi bilo najbolje za specijala...:scratch

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433

ja imam ld530 na kopačici i dok frezam vinograd uzbrdo jako je nagnut motor pa sam razmišlajo produbit kartet sa distancom, to nije problem. samo moram na proljeće rastavit i vidjet kako produžit usisnu cijev...ako ne prije poslije generalke obavezno

B

Bagudina

Guest
ja imam ld530 na kopačici i dok frezam vinograd uzbrdo jako je nagnut motor pa sam razmišlajo produbit kartet sa distancom, to nije problem. samo moram na proljeće rastavit i vidjet kako produžit usisnu cijev...ako ne prije poslije generalke obavezno

Jeffy, aj napiši kakvo mišljenje o svojoj kopačici i motoru ld530, kako si zadovoljan, dali ima snage, kvarovi na motoru, dali bi volio da ima koji ks više, pregrijavanje, vibracije, cijena djelova, rh i generalka.
Ma zanima me kupnja slične takve kopačice ali L.P. Adria 04, ali sa motorom 6LD360, koj je ustvari ajmo reč nasljednik tog "slavnog" ld530 a u principu je 99% isti?!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zašto tebe mući nagnutost motora ?-
Ti kod frezanja možeš okretati frezu preko osi samih noževa do mjere dok remenica motora ne struže po zemlji ..odnosno spustiti raonik max. nisko .8)
Samo treba rućke prepraviti da ne moraš ruke držati iznad glave .
Bagudina , ja bi hvalil taj 530 nasva usta ali ljudi bi rekli da je to sukob interesa .

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

staffmen

Guest
ljudi kaj mislite jer bi izdrzala specijalova getriba motor od tome vinkovica LDA100 ili cak LDA820!?

to bi bil pravi mtk. konja ko u prici, al opet i sa jos dodatnih kila!
kak bi taj tek ruke trgal:rolfer:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Jeffy, aj napiši kakvo mišljenje o svojoj kopačici i motoru ld530, kako si zadovoljan, dali ima snage, kvarovi na motoru, dali bi volio da ima koji ks više, pregrijavanje, vibracije, cijena djelova, rh i generalka.
Ma zanima me kupnja slične takve kopačice ali L.P. Adria 04, ali sa motorom 6LD360, koj je ustvari ajmo reč nasljednik tog "slavnog" ld530 a u principu je 99% isti?!

Kopačica je u mom posjedu zadnih 10 godina, kupljena je rabljena od susjeda koji imao veliki vinograd i koji je do kupnje TVa frezao vinigrad od nekih 1500 čokota, tako da se je ta freza jako puno naradila( tko zna koji set motika je na njoj jer ove sad nisu originalne). kod mene je vinograd manji ali se i do 3 puta godište freza. ona kad je kupljena promjenjene su joj karike i semeringi na nogi. jedini kvar je bila izmjena kvačila( zanimljivo je da ima mokro konusno kvačilo).
Meni snage ne fali osim možda malo kod prvog frezanja u prolječe(zemlja je ilovača), al zanemarivo, napominjem da je zahvat 108cm i u drugom prohodu motike se i ne vide iz zemlje:finga:. Prošle godine sam promjenio semeringe na vratilima i to je to. izmjena ulja je svake godine. Jednom jedini put pokazala je blage znakove pregrijavanja, al sam odmah smanjio gas( uvijek frezam pun gas) i ostavio na leru malo.
Što se tiče vibracija možda jesu izraženije nego na benzincu, al sa druge strane težina diesel motora na kopačici dosta smiruje rad(manje skače).
Ja znam da je sa MTKom puno lakše raditi al meni je on nezgrapan, jer bolje da se ja malo više umorim frezajući nego da se kasnije hvatam motike. Upravo radi toga je kopačica ne zamjenjiva:)
Motor već godinama dimi bijelo i zbog toga se spremam raditi generalku, mada se ne primjećuje da nema kompresije i uvijek iz prve pali. Vjerujem da poslije generalke će se u ostavinskoj spominjat:D.
Sve u svemu, jako zadovoljan i zahvalan stroj
Mislim da je najbitnija razlika to što 6ld360 ima izmjenjiv cilindar dok se ld530 posle 3.spec. treba piksirati

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Zašto tebe mući nagnutost motora ?-
Ti kod frezanja možeš okretati frezu preko osi samih noževa do mjere dok remenica motora ne struže po zemlji ..odnosno spustiti raonik max. nisko .8)
Samo treba rućke prepraviti da ne moraš ruke držati iznad glave .
Bagudina , ja bi hvalil taj 530 nasva usta ali ljudi bi rekli da je to sukob interesa .

ja to ne mogu potkrijepiti sa činjenicama dal meni šteti takav nagnuti rad ili ne....možda zvuči glupo ali kako ja idem u svakom redu, jednom gore, a drugi put dolje onda bi u svakom redu dva puta morao regulirati ručke, a i onaj klin(kočnicu) kojim reguliram brzinu i dubinu obrade, isto tako dok je jako tvrdo, paše mi da mi je težište motora nagnuto nad noževima, imam bolju kontrolu...
a možda je sve to i stvar navike:scratch

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja to ne mogu potkrijepiti sa činjenicama dal meni šteti takav nagnuti rad ili ne....možda zvuči glupo ali kako ja idem u svakom redu, jednom gore, a drugi put dolje onda bi u svakom redu dva puta morao regulirati ručke, a i onaj klin(kočnicu) kojim reguliram brzinu i dubinu obrade, isto tako dok je jako tvrdo, paše mi da mi je težište motora nagnuto nad noževima, imam bolju kontrolu...
a možda je sve to i stvar navike:scratch
A tak :scratch

B

Bagudina

Guest
aj Puknuti, budi u sukobu interesa i napiši nešto o ld530 ?!

Na vrh