• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
aj Puknuti, budi u sukobu interesa i napiši nešto o ld530 ?!
LD 530 je fina naprava, početak je futurističkog pristupa projektiranju motora .
To naglašavaju njegove zaobljene linije karakterističnih proporcija i nevjerojatno fine strukture finoće odabranih matrijala .
Posebno dizajnirani spremnik goriva odaje posebnu talijansku profinjenost tipičnog sklada djevojke oskudno prekrivene ljetnom haljinom kako nosi vodu s izvora .
Taj neiscrpni motiv zanosa ispirirao je i mnoge umjetnike kroz utjecaj romantizna 19 stoljeća .
S velikim čepom dostupnih sa svih strana , na vrhu spremika dozvoljava uljevanje goriva bez potrebnih ljevaka ili sličnih pomagala - uvjek i svugdje
U taj sklad uvijen je filter zraka s centrifugalnim predfitrom sa zubastim usisnikom gdje je simbolički a dovoljno nenametljivo kroz komad prozirne mekane plastike vidljivo koliko motor grize .Zubi , simbol tvrdođe ustrajnosti i snage ...ako konj ne može pojest -ne mođe ni potegnuti .
Konstukcijski prpredeno i perfektno izbalansirano , simetralom odsjećeno na drugoj strani s ponosom stoji (u domačem riječniku dozvoliti ćete) auspuh .
Od kvalitenih matrijala izbalansirane prupusnosti zvuka odaje zvućnu harmoniju podnošljivu za najskućenije prostore i za najveća prostranstva .
Takva harmoija dozvoljava korištelje od tunelskih parcela tj. plastenika do otvorenih prostanstva visoravnih pašnjaka .
Između ta dva "organa" izmjene zraka nalazi se on , zaštićen i ponosan stoji cilindar .
Pokriven glavom lake legure idealno izbalansiran konstrukcijske propusnosti zraka za hlađenje .Stapa se u cjelinu sustava za pretvorbu enegije .
U njoj su integrirani ventili labaratorijske preciznosti sposobni podnjeti najteže zatvaranje i navječe pritiske .Šokirani i bombandirani od strane filtriranog zraka i ispušnih plinova ne odaju slabost nego ponosno stoje na vrhu motora .
Sve to djelomično zaklanja i štiti sustav namjenjen za hlađenje oklopljen kaj najača konjica srednjega vijeka s preciznim usmjerivačem zraka za hlađenje . U sustav hlađenja integriran je zamašnjak i sustav pokretanja motora .
Istanćano nenametljivo dizajnirana remenica za pokretanje , uvjek dostupna i spremna za start .
U glavnom bloku s svih strana projektirani vijci koji dozvoljavaju nevjerojatnu primjenu motora i naćina pričvršćenja .Kod kultivatora decidentno ukomponiran štitnik zaštite kartera motora .Sprema podnjeti sva naljeganja i nepažnju korisnika s druge strane kontrolirano održavti temperaturu u optimalnim granicama -čudo od komada lima .
Dostupnost uređaja za dodavanje gasa , gašenje i kontrolu ulja zadovoljava svakog korisnika ... kako visinom / težinom ,tako i stručnom osposobljenošću .
Izlazno vratilo i sustav nošenja tj. uklapanja u pogonjene inaćice raznih kultivatora , kosaćica, agregata , mješalica , cilkulara , raznih pila , izmjenjivača tplive itd dozvoljava brzi i jednostavan pristup .

Posljednje uređivanje od moderatora:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
....već te vidim kao glavnog kritičara u nekom časopisu koji objedinjuje traktorizam i fetišizam:mrgreen::mrgreen::mrgreen:. "playboyagro"

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
dobro je rekao bagudina,forum više neće biti isti.....:lol:

B

BAGERISTA

Guest
dobro je rekao bagudina,forum više neće biti isti.....:lol:

U potpunosti,,,se slažem s ovim tvojim navodom.......:lol::lol::lol::lol:neide mi tečno taj jezik,,,ali se trudim.:lol::partyman::lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
aj Puknuti, budi u sukobu interesa i napiši nešto o ld530 ?!
Oć čut kako se uštrcava gorivo i podmazuje radilica ili je to dosta za sukob?
25jf9j5.gif

B

Bagudina

Guest
Uf, još smo dobro prošli.........
a što bi tek bilo da sam ga pitao da napiše nešto o nekom večem stroju.........
gdje bi mu bio kraj......

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Uf, još smo dobro prošli.........
a što bi tek bilo da sam ga pitao da napiše nešto o nekom večem stroju.........
gdje bi mu bio kraj......

čekaj malo da uđe u štos....:D

S

staffmen

Guest
ahahaahah...
nemos vjerovat.
ko d slusam reklamu za cang slang caj...
svaka ti cast treba se toga sjetit

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Evo slike i od moja labinka, malo je drugacija od vasi ali meni vrsi posao.
Velika je ko IMT 506, nema menjac, jedna brzina napred, jedna nazad, pogon preko remeni i zategaci...

Uploaded with ImageShack.us

I home made kotaci i plug za delanje redovi

Pozdrav:mrgreen:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Nemoj me krivo shvatiti, ali IMT je puno robusniji stroj i izdržljiviji. sve super, sve 5, ali meni se ne sviđa baš ovaj remenski prijenos, a iznad svega, ovaj limeni prijenos na motike. doduše ti imaš TVa pa ti nije potreban snažan stroj:partyman:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ne svatam te krivo, IMT 506 je puno masivniji i robusniji kultivator, znam na sta mislis, poznajem je i 506tica, imam je doma (nije moja, ali stoi kod mene:D).
Kada sam kupovao ovaj kultivator , gledao sam na njega sa nedoverba, isgledao mi je nekako slabo, ali dokazao se da je kvalitetan stroj.
U ovi 5 godine koliko ga imam, par puta sam menjao sajle i par puta svjecice, drugo nista nisam dirnao, remen je jos original.
A naradio se posteno, godisnije sigurno napravim vise radni sati sa kultivator nego sa traktor, a so traktor pravim oko 150...
Prenos na remen, ali pojednostavnije nisu mogli da ga naprave za ta cena, pogon je preko 1 remen ali nikako ne proklizuje, takav pogon imaju i Honda motokultivatori (bar oni koi sam ih ja video).
Veci nije mi potreban, tu je TV, da nisam imao traktor kupio bih od oni kineski kultivatori od 20 ks, pa borio bih se so nego:mad:
Pozdrav...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
U pravu si, slažem se u potpunosti...:partyman:
pa ti jako puno radiš sa njime...znači da več imaš cca 750RS, mama mia!

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Epa uglavno se bavim sa povrtlarstvo, a u povrtlarstvo motokultivator je desna ruka:finga:, radni sati su tu negde kao sto si rekao...otprilika.
Koristim ga dosta i za megjuredna obrada, imam jos jedni uski nozevi.
Sada vec trosim treci par nozevi na freza, kad se potrosu ne kupujem novi nego imam tanjiri od traktorska tanjiraca

i samo secem i varim. To je dosta jaci matrerijal i dugo traje.
Novi original nozevi su skupi pa zato praktikujem onaj potpis na savoris:finga:
Pozdrav...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
evo,danas došli oni kotači iz oglasa.........
312zdir.jpg

rtlqpl.jpg

1042szs.jpg

B

BAGERISTA

Guest
svaka čast,,,,koliko su te došli,,,,i još kad ih budeš proba,,,ja mislim da nečeš bit razočaran,.....

Na vrh