ove poluge kočnica...to je tako original na autu ili si to sam radio. te šipke su spojene na ekscentre ručne kočnice, ili...
bum ja probal , kočnice tj ekscentir se naprave slično kao na 539.
Ako ne znaš kako to izgleda molim muhanicara da stavi sliku on je sigurno ima u pripremi .
U principu obićno se stavi šipka fi 16 i na kraju zakuje na flaf recimo cca 6 mm .
Sve ostale pedantnije kombinacije ljepše izgledaju ali je kompliciranije a ima istu funkciju .
Problem je jedino kaj treba anker ploču zakrenuti za 90 stupnjeva jer je na auta kočioni cilindar na vrhu( 12 sati) a tu treba biti na 9 sati jedna strana i 3 sata druga strana .
Anker ploča obično ne paše na rupe pa kemijaš ili okrečeš glavčinu ( kaj je po meni opet bolja ali kompliciranija solucija jer moraš sve to centrirati bla,bla,bla ) .
Dakle problem je kad procuri simering i tada ulje ne curi tj. sistem ga ne odvede na vanjsku stranu anker ploče nego podmaže kočnice .
To ovak izgleda alarmantno ali u praksi je to puno komotnje , tko na auta svaki čas gleda jel kotač mastan , na prikolici to odmah vidiš , još prije osjetiš .