• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Ovo je skraćeni dif.od z1300
41/10

Prilozi

• DSC00141.JPG
    DSC00141.JPG
    44.2 KB · Pregleda: 509
  • DSC00140.JPG
    DSC00140.JPG
    40.2 KB · Pregleda: 443
  • DSC00139.JPG
    DSC00139.JPG
    40.7 KB · Pregleda: 1,669

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
ovaj sam danas uredio ležaji semerinzi To je orginal prikolica je kupljena u italiji u tvornici 1976. široka je 136 cm.Jednom sam ga otvarao jer polomih kućište .Pogledaj dobro da su im srca različita .Ovaj ima manje nego mali.Kućište je manje pinjon i korona iplanerari su manji .Ali imaš ijednih i drugih 10/41 i10/43 ako napraviš pripremu možeš pripasap jednog na drugog i kratit po želji.Priprema mora bit 2/100mm dvije stote precizna .Ja sam napravio oa vodilica lifta i var(co2)ih ne nateže.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Kojeg labinca imaš? MONDIJAL ili SPECIJAL "10" ili "14"konji.
Ovog manjeg ili većeg ?

Prilozi

• DSC00146.jpg
    DSC00146.jpg
    44.6 KB · Pregleda: 393
B

Bagudina

Guest
Izgleda da čemo imati novog super uvaženog člana za motokultivatore !
Zar nije tako super uvaženi članu Puknuti ? i fino odgovori čovjeku.. dal imaš manjeg ili večeg !
:)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zar nije tako super uvaženi članu Puknuti ? i fino odgovori čovjeku.. dal imaš manjeg ili večeg !
:)
Ako pita , mora se jel- odgovoriti .
Imam specijala :mrgreen:, ne znam kaj će mu to ?

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Ta je orginal rađena u GOLDONI-ju u Italiji. Ali radio sam takve i na pogonskim prikolicama za TOMO VINKOVIĆ-a.Ova orginal je malo zafušarena. Ima anker ploču krivo okrenutu ferode naopako zavarene pa ako ulje prođe oba semeringa na osovini onda se zamaste ferode jer nisu kod skraćivanja dif.okrenuli kućište ležaja za 90 stupnjeva.
Staffmenu sam poslao upit koji motokultivator ima.Valjda sam poslao pitanje na krivu adresu ( ah ta informatika).

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
BERTOLINI , pravio si pogonska prikolica za Tomo Vinkovic???
Jel imas neka slika?
Moze li neka informacija kako si usoglasio prenos, kakav diferencijal si iskoristio.
Pozdrav...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ove poluge kočnica...to je tako original na autu ili si to sam radio. te šipke su spojene na ekscentre ručne kočnice, ili...
bum ja probal , kočnice tj ekscentir se naprave slično kao na 539.
Ako ne znaš kako to izgleda molim muhanicara da stavi sliku on je sigurno ima u pripremi .
U principu obićno se stavi šipka fi 16 i na kraju zakuje na flaf recimo cca 6 mm .
Sve ostale pedantnije kombinacije ljepše izgledaju ali je kompliciranije a ima istu funkciju .
Problem je jedino kaj treba anker ploču zakrenuti za 90 stupnjeva jer je na auta kočioni cilindar na vrhu( 12 sati) a tu treba biti na 9 sati jedna strana i 3 sata druga strana .
Anker ploča obično ne paše na rupe pa kemijaš ili okrečeš glavčinu ( kaj je po meni opet bolja ali kompliciranija solucija jer moraš sve to centrirati bla,bla,bla ) .
Dakle problem je kad procuri simering i tada ulje ne curi tj. sistem ga ne odvede na vanjsku stranu anker ploče nego podmaže kočnice .
To ovak izgleda alarmantno ali u praksi je to puno komotnje , tko na auta svaki čas gleda jel kotač mastan , na prikolici to odmah vidiš , još prije osjetiš .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
bum ja probal , kočnice tj ekscentir se naprave slično kao na 539.
Ako ne znaš kako to izgleda molim muhanicara da stavi sliku on je sigurno ima u pripremi .
Aha, i jedva čeka da ju metne ;)

Em me prca internet, em me opet prca forum, em ju ovaj neče diči :scratch
Ali evo je ipak tu :D

1041433lv.jpg

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
zahvaljujem obojici:)...da,da tak sam i pretpostavljal, jer auto ima na sajlu,a sumnjam da su ti dif. rađeni specijalno za za ovu namjenu. ma ja to pitam jer je susjed nabavil šasiju i nadgradnju od onog Kiinog kamioneta pa je razmišljal da preradi na ovaj sistem da more staviti cilindar za zrak, makar nije mi jasno zakaj ne bi mogel i sistem sajli tak preraditi:scratch

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zahvaljujem obojici:)...da,da tak sam i pretpostavljal, jer auto ima na sajlu,a sumnjam da su ti dif. rađeni specijalno za za ovu namjenu. ma ja to pitam jer je susjed nabavil šasiju i nadgradnju od onog Kiinog kamioneta pa je razmišljal da preradi na ovaj sistem da more staviti cilindar za zrak, makar nije mi jasno zakaj ne bi mogel i sistem sajli tak preraditi:scratch
Pa mogao bi se , ali sistem sajeli je predviđen kao parkirna kočnica . To je jednostavno preslabo da se prenamjeni za radnu kočnicu .
Ja imam "orginal" talijansku prikolicu i ako bude prilike budem poslikal kako je skalupljeno oko mehanizma ekcentra , jer treba doštukati pakne . Oni se nisu potrudili da naprave pakne koje ne bi prerađivale .Navodno su se te prikolice radile u albaniji , možda bertolini zna bolje od kada ili koje serije .

za muhanicara , gdje ima za zdrpit šajbica i opruga koje drže pakne naslonjene na anker polču?
I dal imaš kakva spec . klješta za postavljanje istih , svaki put se štipnem kombinirkama kad to montiram , bum ih napravil (mamicu im) .

Posljednje uređivanje od moderatora:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Neznam da baš ovo paše u ovu temu al valjda se nitko neće ljutit.
Diferencijal san stavil orginal a prenos ti je
obod 36:7<=>25:18recipročno18:25<=>7xX ja sam slagao tako a možeš koristit bilo koji diferencijal koji će obodnu brzinu na gumama imat obod=Xx36x1oboda gume traktora.Kod T.V.mora obavezno bit 1:1 inače pati getriba nema se razlika gdje izgubit kao kod 14ice.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Pakne jednostavno navariš excentre isto obrusiš na željenu mjeru (čim uže da je potrebna manja poluga) ostalo žnaš.Moja prikolica od koje ste vidjeli dif. došla je direktno iz GOLDDNIja njihovim kamionom 3prikolice 3traktora i brdo priključaka sve još neocarinjeno i to 1975g.To su GOLDONI suoer specijal 144 s motorom Ruggrrini RD901 .

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Što se tiče držača pakni možeš naći tlačni feder istog prečnika ili vlačni istegneš pa odrežeš koliko trebaš.ako ne nabaviš držače na šeraf 5x50 navariš šajbicu a kontra staviš dvije matice tako sam to rješaval na abartu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Što se tiče držača pakni možeš naći tlačni feder istog prečnika ili vlačni istegneš pa odrežeš koliko trebaš.ako ne nabaviš držače na šeraf 5x50 navariš šajbicu a kontra staviš dvije matice tako sam to rješaval na abartu.
Ja ne dajem da me iznenadi , na ekcentar navarim runt koji ne dozvoli pakni da se odmane od ankera , ako treba pakna van ,ekcentar se okrene i nemaš frke .
Inprovizacija s vijkom nije ništa novo , ali znaš picajzle ..a fala bogu na forumu ih je dosta :finga:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Zaboravih Ti napisat od124specijal i tristača su mehanički identični jedino je ovjes drugačiji.Izvana nećeš vidit razliku ali jednostavno pobrojiš zube bez rastavljanja.Bilo je tristača sa dobušima.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zaboravih Ti napisat od124specijal i tristača su mehanički identični jedino je ovjes drugačiji.Izvana nećeš vidit razliku ali jednostavno pobrojiš zube bez rastavljanja.Bilo je tristača sa dobušima.
124 specijal , koji je to auto? :scratch to je nastalo od fiata 1100 ?
Gdje se može naći diferencijala , odnosno koplet ovjesa od 1100 ?

Najnoviji postovi

Na vrh