• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Deex

Član
Tu od
1 Ruj 2012
Poruka
62
da,to i mene zanima,ako može netko slike postavit...

Ja sam imao srecu da sam skidam diferencijal sa tog tristaca, uz diferencijal sam skinuo i kardan kompletno do menjaca i njegov nosac i lezaj napred sve u kompletu sa krstovima. Kod mene je ruda prikolice pravljena od rude neke dvoosovinke (verovatno svi znate kako izgleda, ide na trougao) i nastavljaju se dve sine prema zadnjim tockovima i oslanjaju se na njih.
Evo nekih slicica koje sam na brzinu napravio za kolegu mtd pa cu ih postaviti ovde jer mozda jos nekom pomognu.

Uploaded with ImageShack.us

Na poslednjoj slici se vidi kardan i diferencijal, jos malo prema napred negde ispod sedista je taj drzac kardana koji je sa 2 sarafa zavrnut na jednu poprecnu cev navarenu ispod rude. Ako bude trebalo recite da idem slikati i to

Ispravka, nisam ranije primetio, na drugoj slici se vidi i taj nosac kardana ispod sedista

Posljednje uređivanje:

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Pozdrav hvala naizlaganju , ja imam orginal prikolicu, alo ovo na drugoj slici se barem kod mene slabo ili uopće ne vidi pa ako bi neko to mogao poslikat iz malo više kuteva , jako bih bio zahvalan.......

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Evo jedan vrlo zanimljiv prikljucak za labina. a kad vec pricate o prikolicama evo jedna sa hidraulicnim klipom za kipovanje

ako je tvoja prikolica jel bi mogao da slikas kardan kako je uradjen jer kolege traze taj tip sa prenosnim lezajem kako se radi. mada vidim gresku i tu da ti prvo ide prenosni pa zglob. trebao bi zglob da ide prvo pa iza njega prenosni lezaj

Posljednje uređivanje od moderatora:

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
ako je tvoja prikolica jel bi mogao da slikas kardan kako je uradjen jer kolege traze taj tip sa prenosnim lezajem kako se radi. mada vidim gresku i tu da ti prvo ide prenosni pa zglob. trebao bi zglob da ide prvo pa iza njega prenosni lezaj

Nije ovo moja prikolica,vec sa oglasa.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Nije ovo moja prikolica,vec sa oglasa.

mislio sam da je tvoja. kad nikad neslikam ono sto ljudima prepravim ili uradim :madmana:, a sad vidim koliko je potrebno mnogima a sad nisam blizu da bih mogao slikati . :

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
bas lepe slike komso,kako je pametno covek napravio visoko bolcnove tako da ne rovi po zemlji kad kipa,al hidraulika je glavna stvar.:drinkers:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
letos sam drugu preradio kocnice na fakovoj prikolici od imt 509. genijalci stave aluminijumske pakne ,nema ih u prodaji a cesto popucaju. preradim od lade sa vec postojecim poluosovinama samo anker ploce i dobose doradim i ceo sistem sa pedalom kocnice od juga dodam a rucna preko postojece pedale ide zbog zuba za blokiranje tako da je imao dve kocnice i hidraulicnu i mehanicku i rucnu. covek prezadovoljan ,zakivaju u mestu.

vica to sam ija razmisljo uraditi jel ti sugavi paknovi nemogu se naci nigde.
ja bi ostavio mehanicku kocnicu,stim da dodam paknove i dobos od lade jel to pase i sta jos si radio.:drinkers:
nazvao sam druga sto sam mu radio kocnice na fakovoj prikolici ,slikace popodne neka resenja kako sam uradio i prepravio na ladine kocnice. od lade ti treba ceo sklop kocnica ,znaci anker ploca zajedno sa paknama ,cilindrima , sajlom rucne i dobosem. treba ti mehanizam pedala kocnice od juga45 i glavni kocioni sa bocom ulja i dve cevi kocnica od zastave ili lade duzine 2m ili duze. treba ju ti duzi brezoni za 5mm mislim da su od fiata ili lade . i dobre volje:gitarist:

Deex

Član
Tu od
1 Ruj 2012
Poruka
62
bas lepe slike komso,kako je pametno covek napravio visoko bolcnove tako da ne rovi po zemlji kad kipa,al hidraulika je glavna stvar.:drinkers:

Potpuno se slazem sa tobom, jedino me malo muci sumnja da ce zbog visine bolcnova pri vecem teretu i kipovanju prednji kraj ici u vazduh. Mtk je lagan da odrzi ravnotezu :scratch

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
bravo vica slika sve govori,uzecu ja komplet ladin diferencijal skinem kocenje a od ostalog pravim druge ludorije,a kako bi bilo da se nestavlja hidraulicna kocnica nego da na sistem rucne kacim postojece,jel nevozim ja to mnogo uglavnom po nekim strancinama skupim seno do prese i neke sitnurije. znam da hidraulicni bolje kuju ali muka mi odti cilindara ocel pustiti nece.

deex pa nece,tako su svi meni govorili kad sam nazad napravio vile da kako to nemoze da nosi,a ja im dokazo da moze ito uzbrdo,dugacka je ruda i vaga.

Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
bravo vica slika sve govori,uzecu ja komplet ladin diferencijal skinem kocenje a od ostalog pravim druge ludorije,a kako bi bilo da se nestavlja hidraulicna kocnica nego da na sistem rucne kacim postojece,jel nevozim ja to mnogo uglavnom po nekim strancinama skupim seno do prese i neke sitnurije. znam da hidraulicni bolje kuju ali muka mi odti cilindara ocel pustiti nece.

deex pa nece,tako su svi meni govorili kad sam nazad napravio vile da kako to nemoze da nosi,a ja im dokazo da moze ito uzbrdo,dugacka je ruda i vaga.

pa nepropusta ulje svaki dan ni na automobilima .to su smesne cifre koliko kostaju delovi i zato se nebrini .ostaje ti tvoja klasicna pedala kocnice koja ce ici na sajlu ladinu. moja ti je preporuka hidraulicna zato sto je sila kocenja mnogo jaca a poluge za rucnu nisu praktikovane za radnu kocnicu. sluzice i tako ali nije to to.ovako ce ti sluziti za nedaj boze otkaze hidraulicna , onda imas ovu i kao parkirna evo sad cu pokusati slike da stavim dve stomi je poslao samo da ih izokrecem ako uspem da nebude iskrivljenih vratova

Posljednje uređivanje:

Deex

Član
Tu od
1 Ruj 2012
Poruka
62

Kad sam kupio mtk kod mene je bila mehanicka kocnica na sajlu od rucne, sajla povezana na papucu i to je bila jedina kocnica. Tastu bolja nije ni trebala jer je kod njega najvece brdo bundeva. Moze to i tako da radi bez problema ali sam ja ipak zbog svoje sigurnosti uradio i jednu i drugu. Mehanicka (ili rucna) radi i bez ulja pa mi ona dodje kao rezervna ako nekim slucajem hidraulicna otkaze. Ako mi pukne sajla od te rucne, a ja nemam drugu onda nije bas prijatno u brdu. Meni je na svakom vozilu najvaznije da mogu stati kad ja hocu, sve ostalo je manje bitno.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
slika0316.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] ovo je namesten kocioni sistem od lade .slike su manje jer vip mreza nemoze da posalje na moj teleson vecu rezoluciju

u ovom sistemu ima prepravki ali to svak moze uraditi. anker ploca od lade se mora isturpijati podjednako na sve 4 rupe gde se srafi za trubu diferencijala. tamo su rupe uze , premerite pa za toliko isturpijati najlakse turpijom za lanac. staru anker plocu iseci koliko je god moguce vise da ladina anker ploca moze naleci uz nju.mora se iseci jedno parce na ladinoj anker ploci otprilike oko 6-7 cm da se moze navuci preko poluosovine.kad se provuce ponovo zavariti odsecak . ovako se mora jer je veliki problem skinuti lezaj da bi se skinula stara anker ploca i ubacila ladina. kad se pricvrste ploce sa druge strane zavariti jednu za drugu koliko je moguce. dobos se mora kod strugara skinuti otprilike za 3-4mm na delu gde dolazi do anker ploce. sad su dve pa rastojanje nije isto i nemoze leci na poluosovinu do kraja .

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh