• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
vica puno hvala sve je jasno, poznam to otprilike ali je lakse iz iskustva proveriti.
samo bi ja vadio polu osovinu pa stavio plocu i olakso to seckanje to sam vadio menjo semeringe bez problema.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
vica puno hvala sve je jasno, poznam to otprilike ali je lakse iz iskustva proveriti.
samo bi ja vadio polu osovinu pa stavio plocu i olakso to seckanje to sam vadio menjo semeringe bez problema.
a jesi seko prstenove sto drze lezaj. kod nas ih nema novih moraju se praviti i to cipom na vruce da se nabiju . zbog toga sam izbegao a jos jedan razlog ima.ta stara anker ploca je drugacija na delu koji pritiska lezaj. mora da ostane bar deo koliko hvata lezaj. pa na taj navariti ladinu plocu. napisao sam dva puta bas opsirno ali ovde nece da primi i izloguje me. ja se ulogujem onda nece da me prebaci na forum. tako da su objasnjenja otisla bogu na ispovest. ako ti jos nesto bude nejasno pitaj slobodno. treba da uradi jok koju sliku jer nije mogao zbog vejavice isterati a tesno u garazi.bice i to da vidis polozaj pedale i koliko je zgodno

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
nesecam se sad tog prstena koda nema neznam bilo je davno,i na to ide ladin dobos a na njega redukciona ploca za felnu?
A sto kolega deex rece boji se sajli to je tacno,to sam ja izbacio davno pukne mi pod punom drva i ugradim 8 sipku direktno do poluga. nema vise sajli.
a razmisljam o volanu isto volim ja to da nadogradim samo da nije kosto jeste. dal je izdrzljiva glava upravljaca od lade il od tama naci?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nesecam se sad tog prstena koda nema neznam bilo je davno,i na to ide ladin dobos a na njega redukciona ploca za felnu?A sto kolega rece boji se sajli to je tacno,to sam ja izbacio davno pukne mi pod punom drva i ugradim 8 sipku direktno do poluga. nema vise sajli,

iza anker ploce ide semering pa lezaj pa onda prsten koji drzi lezaj i to se na vrelo nabija. ova je bila fakova od zadnje serije.mozda ostalo ide kako si opisao. sipka jeste jaca ali moze da pukne unutrasnja. ja kad radim hocu da bude sto sigurnije pogotovu ovom drugu jer tovari preko svake mere a ide kozjim stazama. mali ulog a sigurnost 200%. ja sam ovo smislio i uradio za dva dana sve. sta je to za duplu sigurnost . razlika je velika u sili kocenja a i predvidjena je tako

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
to da lakse koci i bolje,nego mi se cini da ja nisam vadio lezaj poluosovinu jesam dal je sve isto na starim il novim moj je 85 dal bi. uostalom nije to problem brusilica i aparat sve resava:rolfer:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
to da lakse koci i bolje,nego mi se cini da ja nisam vadio lezaj poluosovinu jesam dal je sve isto na starim il novim moj je 85 dal bi. uostalom nije to problem brusilica i aparat sve resava:rolfer:
treba da je na svim .tako je i na ladinoj. kad izvadis poluosovinu videces.po pravilu nemoguce je da taj prsten ide lako.to je princip isti kao prsten zamajca na vruce se skida.do je donja upora lezaja . ako ide lako poluosovina ce izaci sama pod teretom napolje.izvadi je van i lakse ce ti biti iseci ukrug ank. plocu i vrati. ajde bas slikaj kad budes rasturo. mozda je drugacije resen lezaj ali....... cisto sumnjam .morao bi biti zajedno na poluosovini kad je vadis

Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,886
[

mislim da to i mene čeka,lagano mi slinavi na jednoj poluosovini...
dečki,hvala na slikama,zanimljivih li rješenja ima......:lol:

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
nesecam se sad tog prstena koda nema neznam bilo je davno,i na to ide ladin dobos a na njega redukciona ploca za felnu?
A sto kolega deex rece boji se sajli to je tacno,to sam ja izbacio davno pukne mi pod punom drva i ugradim 8 sipku direktno do poluga. nema vise sajli.
a razmisljam o volanu isto volim ja to da nadogradim samo da nije kosto jeste. dal je izdrzljiva glava upravljaca od lade il od tama naci?

Pozdrav, komšija!
Što se volana tiče najlakše ti je ugraditi glavu upravljača od Lade, tristaća, 125PZ-jca, sve su iste, a ekstra su jake i izdržljive. Mada se meni čini da je PZ-jčeva ipak najkvalitetnije urađena. Kad nabavljaš glavu uzmi sve uz nju, i kardan i točak volana i vezne limove.
Što se kočnice tiče, ako je labinova prikolica, samo sajle zameniti šipkama i nema više šta da izda. Sigurnost 100%. Ja sam to uradio delimično, ostale su sajle samo koliko da pređu preko točkića do poluge, a i to sam uzeo mnogo deblje od originala.
Ako te baš zanima mogu uslikati i postaviti ovde.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,886
Pozdrav, komšija!
Što se volana tiče najlakše ti je ugraditi glavu upravljača od Lade, tristaća, 125PZ-jca, sve su iste, a ekstra su jake i izdržljive. Mada se meni čini da je PZ-jčeva ipak najkvalitetnije urađena. Kad nabavljaš glavu uzmi sve uz nju, i kardan i točak volana i vezne limove..

sve je to ok,ali gdje ih nabaviti.....:scratch
kada sam išao po otpadima tražiti felge od fiće ljudi mi se smijali,jedva našao kod grofa....

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
komso sajle sam odavno izbacio,sipke 8 direkt od papuce do anker platne,prikolica je imtova sa 16-icama. moram reci supiju na otpadu da mi ostavi neku glavu upravljaca,tesko je za pz. naci.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
komso sajle sam odavno izbacio,sipke 8 direkt od papuce do anker platne,prikolica je imtova sa 16-icama. moram reci supiju na otpadu da mi ostavi neku glavu upravljaca,tesko je za pz. naci.
slicna ti je od mercedesa 123, opel rekorda, moskvica, fiat 131, 132, ardjenta itd.. sve su na isti fazon. imao sam godinama par komada i sve skoro sam bacio na otpad. nikom nisu trebale .

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
U principu može svaka da se namesti. Ja sam koristio jedno vreme fićinu, al je nejaka i brzo strada.
Kod fićine glave je bio problem što je imala kontra smer okretanja, dok većina drugih je kako treba, al eto, ja imao fićinu na raspolaganju pa reko da se nebaci.

Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
U principu može svaka da se namesti. Ja sam koristio jedno vreme fićinu, al je nejaka i brzo strada.

dobro ficina i peglicina je bas slaba. zato sam napisao ove robusnije jer su skoro iste cak neke i jace . pa sta ko gde nadje a sve teze je pronaci ,topionice sve otkupise. ova kod nas u mitrovici pokupi svo gvozdje na 100km okolo .

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
davo mi covek od mercedesa dal 132 il123 nebitno neznam al ima pomaganje sa servom, e sad dal bi valjala bez serva nebi ga znao nasuvo.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
davo mi covek od mercedesa dal 132 il123 nebitno neznam al ima pomaganje sa servom, e sad dal bi valjala bez serva nebi ga znao nasuvo.
nece zaribati ako ima ulja ali je teze motati nego obicnu.video si kad ugasis motor koliko je te servo volane teze motati. imaju oni i obicno kuciste volana radi meko skoro ko servo.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
mislio ja to da uzmem da pravim servo na traktor,al neki kazu da nisu izdrzljivi po oranju izem li ga i auta drndaju po rupama sluze,ma obicnu neku naci za motok.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
mislio ja to da uzmem da pravim servo na traktor,al neki kazu da nisu izdrzljivi po oranju izem li ga i auta drndaju po rupama sluze,ma obicnu neku naci za motok.

za traktor to nema snage u to nemoj stavljati. tu su mnogo jace sile spram auta koje uticu . mozda od nekog tezeg dzipa mozda starijeg tipa. u krupnju komsija mi je imo od lend rovera ono je prilicno robusno uradjeno

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Pozdrav
ja imam orginal kardansku prikolicu pa ako bi neko to mogao poslikat iz malo više kuteva način na koji ste riješili dodatno učvrščivanje kardana na sredini s ležajom , jako bih bio zahvalan.......

Unaprijed zahvaljujem

nvladeta

Član
Tu od
30 Stu 2011
Poruka
59
Nema logike sinhro glavu koristiti kao mehaničku (a i šteta bi bilo), a za traktor zašto da ne. Ima ih puno ugrađenih na toma vinkovića pa služe dobro.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Pozdrav
ja imam orginal kardansku prikolicu pa ako bi neko to mogao poslikat iz malo više kuteva način na koji ste riješili dodatno učvrščivanje kardana na sredini s ležajom , jako bih bio zahvalan.......

Unaprijed zahvaljujem

stipe rado bih ti pomogao ali nemam nijedan ovde u blizini da ti slikam. u krupnju sam ziveo tamo labin kultivatora ima na stotine. sad zivim 100km odatle ali pokusacu da ti stavim slike ako nadjem brojeve tel od ljudi koji to imaju.

Najnoviji postovi

Na vrh