• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Danas predjoh 60km puta. od toga 30 natovaren 30 pun. Svo vrijeme onako malo jaci gas. Od tih 60 kilometara 10 je bilo uz jako veliko brdo, prva brza jaci gas, natovaren, 10 nizbrdo isto prva brza(jer je velika strana) prazan. Ostatak je bilo brzo sporo freza.

Potrosio mi ukupno rezervoar i po goriva za to vrijeme. Ja nisam mogo vjerovati....mnogo mi to bas....

A gume bile 2.5 bara pa su legle pofino...eto toliko se tovarilo :)

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Za takvu voznju nije puno,pa toliko bi potrosio i golf ll. Ja potrosim rezervoar u kosevini za citav dan i to je negdje od 25-30 km,a ti si imao 20km kretanja sporijeg nego kad ja kosim.
Za gume vidi koliko se mogu max duvati ako ti tako lijepe,iako je po nekakvim upustvima 2 bara

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
a legnu ko koja lovacka na 2 bara kad su kad grunes metar i po sirovije drva na nju pa reko bolje malo vise da se ne probije djegod....

a sto se tice leptira ama nije puno jebes naftu nije potrosio 200 litara pa da brinem nego dal taj leptir podesen tako da ubrizgava duze gorivo...dal to sta steti motoru?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ima tu negdje na početko teme opisano,bila je slika koja pokazuje kaj se dobiva pomicanje leptira lijevo ili desno.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
ja koliko sam shvatio pomicanje na jednu stranu skracuje a pomicanje na drugu stranu produzuje period ubrizgavanja goriva u cilindar. znaci tacka ubrizgavanja ostaje ista samo se gorivo duze ili krace upumptava....samim tim motor ga dobija vise ili manje...

ako nisam pogresno shvatio

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
@apokaptus , ne igraj se leptirom .
Položaj leptira određuje max.količinu goriva kod ubrzavanja
Primjer , kad pod teretom voziš na leru ,i onda naglo daš gas do kraja ..leptir određuje količinu goriva dok radilica ne postigne broj okretaja zadanim na regulatoru .
Važno je shvatiti da ručica gasa ne određuje količinu goriva , nego regulatoru komandra koliko vrtiti radilicu .

vaš velečasni

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
pa moj velicasni kako ja onda to da podesim da mi valja...ja sam to mrdo i ljevo i desno idealnu poziciju ne znam kako da mu nadjem...

u tehnickom manualu pise nesto poput "dok se ne pojavi dim kao pod tablici toj i toj treca kolona lijevo" a tablice tu nema :)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
u svakom slucaju je bolje da dobija manje nego vise. probaj da vratis na staro mesto ako se po boji da primetiti. uglavnom nesme biti dima ako je bez opterecenja i sve kako treba. na naglo dodavanje gasa ili vecem opterecenju izbaci crn dim dok nepostigne obrtaje i tad nestaje. jedino uzbrdo kad je jako opterecen mora dimiti ali opet umereno

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
pa ne dimi on uopste....ali kad naglo das gas pogotovo kad je opterecen onda zacadi pravo i cim ubrza masina ne cadi vise

a ovako ga mores voziti po ravnom metar i po drva na njemu samo kardan ukljucen brza pun gas vrti ko lud picis ko manit ali ne dimi... ono opet cim malo brda vidi zadimi pa vratis u kardan sporu pa onda opet more pun gas a da ne dimi...uglavnom kod naglog dodavanja gasa dimi dosta posle toga kad nabere obrtaje ne dimi nikako

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
dobro to je otprilike normalno. samo da znas da kad se vozi kardanom dosta vise trosi tako da se necudis

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
pa eto kazem ti rezervoar i po sasrkalo za 60km doduse teskih uslova tereta i sve to al nekako mi se mnogo ucinilo...jbt tolko mi ne potrosi kad citav dan orem...doduse ja vazda orem prva i slab gas...

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Zašto sa kardanom više troši ? Iskustva sa mojim labinom SS su kontra.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kolega ne znam zasto ste uopste cackali oko leptira. A koliko ce potrositi sve zavisi sta radi,nece isto potrositi za sat voznje i sat frezanja. Sta nam znaci litar gore-dole za citav dan,pa nije to FENDT 939 da za tri sata potrosi 100l
A malo odvadti sa tovarenjem jer ces brzo mijenjati lezajeve,ja sam tako nekad tovario pa sada moram mijenjati diferencijal. Ne mogu da nadjem nigdje lezajeve

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Cackao sam jer me neki vrag zeza vec pola godine a ne mogu da mu nadjem problem. Motor kad duze radi pod jacem gasu npr vozis ga pola sata na 70 80 % gasa...e posle toga vise nece da primi max obrtaje znaci das gas na 100% on ne reaguje a na srednjem gasu izgubi stari broj obrtaja i opedne mu snaga.

Radjena stublina busena honovana stavljen novi klip karike lezajevi leteci obradjivana radilica. problem ostao isti.
majstor stelovo bos pumpu moment ubrizgavanja,problem ostao isti, stelovani ventili problem ostao isti. ja cacko oko leptira problem ostao isti.

I to me tako zeza vec mjesecima. U principu kad ga vozis na pola gasa mozes ga voziti tako godinama nista. Ali jaci gas nakon duzeg vremena ga svog razmlitavi. Ne znam kako bi to opiso... snimicu nekad ako treba....slicno ko na benzincu da npr svaki 2 od 4 takta ne opali svjecica...koda klip vrti u prazno...izgubi max obrtaje i radi na jacem gasu isto ko kad bi upalio benzinca drzo gas pa mu skido kabal sa svjecica brzo i vraco...

a belaj mi je sto cesto mora da se vozi pod jacim gasom npr kad kosim moja kosa je taka da ako ne das gasa nista ne kosi spora nekakva...onda po velikim brdima kad se vozi teret nekad mora da se ide jaci gas manja brzina itd...

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kakav je filter u rezervaru.Kad sam ja moga izvadio bilo i hrđe i svašta na njemu,posle sam rezervar sa grubim peskom i tekučinom kao speskao pa oprao i novi filter.Sad radi kak treba.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
cistio sam i taj vrag neko mi je za to na forumu rekao bilo je sto kila hrdje i trunja i jada i svega unutra...ali i posle toga iste probleme imam

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dal si probao skinut cevku dovoda nafte iz rez. na boš pumpi, kako curi nafta iz rez. Da možda ne kaplje samo pa da ne dobije dovoljno posle nekog vremena.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ili da ti negdje ne vuče zrak,vidi onaj lajtung poslije pumpe ili crijevo od rezervara do pumpe,da nisu šelne slabo pritegnute.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Probacu pogledacu i to mada na izgled sva crijeva super izgledaju. a i nesto sumljam da moze biti do njih posto u principu kao sto rekoh...dok ga dobro ne zagrijes i razgasas tako na po gasa ga mozes voziti godinama. I i hladniji dok je sasvim normalno prima gas i ima snage na visokim obrtajima. tek kad se bolje ugrije pocinje zezati...a da je do crijeva valjda bi trebao uvijek tako trokirati???

Najnoviji postovi

Na vrh