• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dali hoče raditi na ler gasu kad se to dogodi ?, ili treba dati 1/3 gasa a on vrti okretaje kao da je na leru?

vaš veelčasni

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
@Puknuti...ne na leru nece da se dogodi nikad. Znaci cak i kada se dogodi....od lera do pola gasa prima normalno...od pola pa na dalje samo preskace obrtaje trci nba prazno veseo

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jebeni problem , ne znam ..kreni sistemom eliminacije .

Majstori , da li je moguče da opruga ventila ne stigne zatvoriti ventil ,.oslabila od toplinskog naprezanja ? ..il zaglavi vnentil ?

Da je krivac boš pumpa ne bi imao ler kad se pošteno zagrije? , tlačni ventil
Zapravo po opisu zvuči kao nedostatak goriva ...

vaš velečasni

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Pitanje je i kako mu je nastelan ler,mozda je malo pojacan pa ga odrzava u zivotu. Nesto slicno sam imao na autu, do 3000 obrtaja radi savrseno,preko toga u mjestu nije htio dalje i gasio se na leru kad je zagrijan. Promjenio pumpu i zakucava na 5000 bez problema.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako si mijenjao vođice ventila, moguće je da je vođica ispušnog ventila sa malom tolerancijom, pa kad se ugrije blokira ventil (ne zatvara). Ili su ventili naštelovani na manji zazor od propisanog. Moguće da ne dobiva dovoljno goriva. :(whew):

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Ventile sam nastelovao po preporuci Vica clana tako da sumljam da mi nije covjek dao dobar podatak.

Vodjice ventila ventile i opruge nisam mijenjao nakon generalke to je sve staro od 85 godine

a sto se ler gasa tice sto ga neko napomenu...malo mi je jaci ler gas...tako majstor rekao da je bolje jer kao bolje se hladi motor kao rece ne valja da je na niskim obrtajima taj motor.

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
druze taj problem je sranje da nema dalje,ja sam to imo na malom labinu,kako je urađen motor i stavljeni drugi elemenat i ulažak,nece da radi ravno pa ga ubi,menjo sam tri uloska,tri dizne,sve isto -delovi su UZAS novi.nađem staru diznu koju je majstor skino i ubacim nju radi motor 80posto bolje i tako sam ga prodo,ali sve je otislo u vrag posle zamene elementa pumpe i uloska diznea moze da zeza i regulator unutra.
meni je to doklincilo a para pobaco nepitaj i najveci bauk je posle dva sata rada zakuje nova dizna. pa nebi covek uzo i sve lepo izlupo majstoru oglavu,kaze lose gorivo(nisam se vido iz belog dima kao da nema karika).

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Pokusaj jos uraditi pumpu i diznu kad si vec to sve radio. Samo me cudi kad si sve to radio zasto nisi i ventile uradio.A sto se tice ler gasa ja svog gasim na rucici gasa i evo ga fercera bez greske 25 godina,tako da mu mozes smanjiti taj ler gas.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Majstor koji je radio traktor je tada rekao da su ventili sasvim ispravni da ne pustaju bla bla da ne treba ni polirati dosjede...ja mu povjerovo...koliko sam trebao ko ce ga znati

a za ler gas mi je rekao da ne valja da radi masina na skroz malim obrtajima....kao turbina nije dovoljno efikasna da hladi a kao uljna pumpa ne nabija dovoljno pritiska da dovoljno podmazuje motor...pa sam ostavio kako je rekao covjek...sta ja znam meni je to sve nepoznato...o 2t masinama bih mogao pisati referate....4t me nikad nisu zanimale nisam se bavio njima pa sam duduk totalni za sve to.

a to za djelove...ovdje pogotovo kod nas je sve katastrofa...ja kad sam nosio na masinsku obradu motor...sve mi to oni odradili...daje mi covjek racun ja gledam ugradjeni djelovi tipa klip made in indija itd

originalni je izdrzao 27 godina...ovaj ako izdrzi trecinu od toga a da ga tri puta ne promijenim bice dobro.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
po meni je tu ili regulator obrtaja ili pumpa. e jedino jos moze se desiti i pogon pumpe da se zajeo ili breg ili prsten .uglavnom sve se vrti oko toga..pumpa hoce da luduje u nekim slucajevima kad se zagreje

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako odbacimo ventile ostaje ubrizgavanje .
Ja imam negdje jedan stari element pumpe , on je jako loš ali je sigurno dobar da vidiš barem neku razliku .
Raspitat ću se ovih dana kako bi ti ga mogao poslati ..samo da ne bude skuplja pita od tepsije.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ako ventili nepropustaju nesme imati takvih problema. i vodjice ako su lose on malo nestabilnije radi ali negubi obrtaje niti snagu toliko.da je radjeno sta oko vodjica onda bih sumnjao posto hoce da se desi kad se zagreje da koci ventil.imali smo nekoliko slucajeva na turskim motorima i bez zamene glave na jednom nije moglo proci.tolerancije lose. ovako po meni samo pumpa i regulator eventualno mogu zezati. a elementi i ulosci dizni su stvarno za otpad. zato sam se manuo vise tih malih motora

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
men danas neki lik koji cera labina sto godina kaze da odvrnem crijevo visokog pritiska od pumpe do dizne i da zakurblam kanapom jako desetak puta....kao dizna ce da strcne napolje ako je se sta nakupilo u njoj i zacepilo...pa cu probati i to vise sam postao ocajan

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ono kaj je u dizu ušlo i eventualno ju zaštopalo, iz nje ne izlazi bez rastavljanja iste
Pa da taj lik Labina i dvesto godina potera

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
on meni rece da ce da prsce iz dizne kad odvrnem crijevo i zakurblam....probam sutra pa sta bude bude ne kosta me nista :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Pazi da ti nebi palo na pamet da prstom ideš čepiti lajtung.
Nikad se nebum zaboravil kad sam to videl

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Vica zato sada kad kupis novog dobijes dijelova gotovo za generalke. Nikad ovi novi nece nadzivjeti ove stari i trajati kao oni.
Dizna nece izbaciti nista,jedino bi pumpa mogla kad se skine holender.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Probo....vjevovali ili ne iz dizne gore strcne gorivo dva tri prva puta kad se zakurbla.... vidjecemo sad kad budem radio jel to pomoglo sta mada cisto sumljam

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
to sto radis nema veze,sve to funkcionise dizna radi cuje se,al to nije to.
prico sam sa majstorom i drugarom koji radi samo kulzivatore-kaze mi covek zeznuti su ti motori za radove sa ovim nasim delovima sacuvaj boze,nemos ga ustelovati da radi ravno idealno pa se ubi.

ja sad imam ruđerinija malo izmrsi pri startu par sekundi a posle radi kao sat i dok ide nepipam nista malo ulja u rezervar ako sipam evro i teraj.

Najnoviji postovi

Na vrh