• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
E narode....rece mi neko zadnje gume na labinovoj prikolici da duvam na 2 bara

e sad ja zaboravio tad pitati koliko treba prednje duvati? Ako neko zna podatak...neka veli slobodno :)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ako su zadnje od auta mozes ako su zdrave i do 2,5 bar. duvati ali za veci teret. cim izbacis teret ispusti na 2 bar. cim su vise duvane nema amortizacije pa prenosi sve na transmisiju. pod teretom spiluje.prednje originalne ne preko 2 bara

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Moze koja slika:eek::
slika pluga...
r7syur.jpg
2u5xnr8.jpg
rauk5l.jpg
2ps2h6w.jpg
10fnj8x.jpg

slika vadilice...
x0oc4w.jpg
30cas61.jpg
121qxl0.jpg

jedino nemam slike nagrnjivača.

Posljednje uređivanje:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
E narode....rece mi neko zadnje gume na labinovoj prikolici da duvam na 2 bara

e sad ja zaboravio tad pitati koliko treba prednje duvati? Ako neko zna podatak...neka veli slobodno :)

po papirima 1,5 bara.

mtd odlicno si ovo pripasao, samo bi loncin morao one da prepravlja, jedino ako se ne mogu kaciti na sinu direktno a da se skine ovaj dio na kome se okrece plug i kace org. alati.

koliko duboko moze da ore.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
koliko duboko moze da ore.

Ide na dubinu štihače,oko 20-tak cm. jer je zemlja rahla...
ovaj dio na kome se okrece plug i kace org. alati.
ja sam ga radio po orginalu,samo malo masivnije..
w1zn20.jpg

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Vidi se da je materijal dosta deblji nego na originalu. Zasto si ka pravio da se kaci na gornje sarafe?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
to sam kopirao mondiala jer nitko kod mene nije imao specijala.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Opet ja :)

Kad vec zborite oko plugova imam i ja par pitanja posto sam danas orao sa traktorceto malo.

Elem na labinu super specijalu onaj njegov obicni plug ima noz pa sa...

1) Da li taj noz po visini treba biti u ravni ispod ili iznad vrha samoga pluga i koliko?

2) Da li noz treba biti skroz primaknut samome plugu(dole u spicu) ili odmaknut i koliko?

3) Sarafi za centriranje pluga...da li ostavite da malo landara lijevo desno ili ucentrirate pa stegnete...ja obicno tako radim posto kad ostavim lufta on savija lijevo desno ko blesav tesko drzim pravac...

4) Da li postoji neki nacin da se sprijeci gomilanje trave izmedju noza i drzaca pluga

5) Kako najbolje upraviti plug? on ima gore ko zglobcic u koji se uklapa on se moze pomijerati lijevo desno. E sad kada je traktor u ravni i kad nastelujes plug ravno...on ide ravno prvu brazdu. Medjutim druga i sve ostale desni tocak upada u brazdu traktor se naginje i samim tim i plug. E sad...da li plug iscentrirati kad je traktor u brazdi i naget ili kad je na ravnom pa da i on bude naget kada se ore?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Vazda sa tobom neki problem hahaha...

1) najbolje je da noz ide 2/3 dubine brazde, nema potrebe da se skroz spusta
2) treba biti odmaknut
3) sarafi stegnuti,a prije toga uriktan da ne vuce u stranu
4) skines noz,drugacije ne
5) kad ti masina upadne u brazdu,plug naginjes tako da ti stoji pod 90° sa zemljistem.
Nadam se da sam malo pomogao.
Kod mtd-a ti je dosta dobar polozaj noza.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
broj 3.--kod mene uvijek otpušteni da plug slobodno ide,ako je dobro uštiman neće da pleše

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kod mene je obrtac pa kad ih otpustim jedna strana ide dobro druga nikako. Mozda je kod mene do onog adaptera jer su krkani lomili onaj dio gdje se steluje dubina i nije to poslije najbolje centrirano.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
@Dongfeng....hvala na odgovorima probam sutra prekosutra pa javim kako ide

@mtd...vidim kod tebe je noz spusten do ravni pluga i nakosen unaprijed...probacu i tu varijantu a i varijantu da je pravo i do 2/3 brazde...

Ja kako god da ga ustimam meni nosi lijevo desno ako ne zategnem sarafe...pa opisi malo kako ga ustimavas ako ti nije problem.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
.vidim kod tebe je noz spusten do ravni pluga

nije,to je bilo samo dok je slagan,jedno 2 prsta je podignut

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
koje ulje ide u mjenjači koliko
Tema je motokultivator labin progres ,uobičajna su dva tipa motokultivatora raširena na ovim prostorima , a ima ih više
Ova dva naraširenija imaju različite mjenjače i u njih ide raziličita količina pa i tip ulja .

vaš velečasni

Najnoviji postovi

Na vrh