• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator LABINPROGRES

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Apokaptus nemoj sipati ulje vise od gornje crte. Kod mene komsija, malo dalji, vec 7-8 godina freza sa labinom i radi usluzno. Uradi u sezoni vise od 2 hektara i nikada nikakvih problema, masina radi kao sat.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
ima gotovo za kupiti. međukomad pod uglom,kad se okači freza automatski je nagnuta dublje dok stroj stoji sasvim normalno.ako ti nije muka vidi negdje na početku ove teme,treba da bude.

evo našao sam. post broj 94

http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=19315&page=10

E to je super stvar...samo cisto sumljam da toga ima za kupit kod nas.

Dongfeng...ama kazem ti i u mene komsija vozi prikolicu godinama skoro pod 40 stepeni mu traktor legao. A opet meni licno prosle godine zakovo motor majstor tvrdi bas zbog toga...a sto jest jest kosio sam satima nekakvu livadu u brdu velikom. A ulja mi je bilo tacno na sredini izmedju min i max...odsad sipam preko pa sta bude bude...dok nekad ne otvorim karter i fino ispitam dokle tacno moze uzimati ulje dokle ne moze.

Cak bi mozda najbolje bilo nekad kad imadnem vremena napraviti improvizaciju kartera od pleksiglasa...isuti staro ulje usuti novo i fino lijepo izmjeriti da vidi se tacno koliko smije koliko ne smije

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Kad se malo bolje zagledas na ovu skalameriju se ova freza i ne moze zakaciti direktno. Ova kompletna masina je sastavljena iz malog miliona drugih.
125gm7o.jpg

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Trebam hitno pomoć:(
Idem sutra kupiti novu frezu za svoj Labin Mondial-8ks-1985.g
Sad lik veli u ducanu da mi treba jos neki produzetak koji kosta 340kn, jer kao inace ce freza strugati po kotacu:icon_scratch:
Dal je covjek u pravu, treba li mi to?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Netreba ako imaš male kotače 4.00-8".

Freza neće strugati niti ako imaš velike kotače 5.00-10", ali ti tada bude motor previše nagnut prema natrag.
Ako želiš frezati s velikim ili željeznim kotačima, tada bi ti preporučil da kupiš taj produžetak.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Netreba uz male kotače. Ispravil sam prijašnji tekst, da bude jasniji.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
ahahahah orem danas i ladno trznu se nekako naleti na busen i prevrnu se nisam mogo nikako na ruckama ga iskontrolisati. sreca pa sam odmah odreagovo pritirco sa strane i vratio ga.

Bem ti bosnu brdovitu nigdje livade manje od 30 stepeni nagete nemas :)

Definitivno prvi sledeci projekat je pravljenje 15 metalnih tockova da ide skroz rasiren maksimalno i nekakav adapter za plug i frezu da se mogu spustati da bude ravan fino.

Za plug je to dosta lako rijesiti a za frezu blage veze nemam kako bih prenos izveo...

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ti ces na kraju glavu izgubiti sa tim mtk nedaj Boze. Za frezu moras imati jedan zglob, a ostalo ti je samo igra.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Jebiga sranja se desavaju cak i kada covjek maksimalno pazi. A raditi se mora....tako da sta tu da se radi :)

Ide mi sad zamjena ulja....bilo je prvo 20 30 sati ne sjecam se posle generalke 15w40 za razradu pa je onda nastavljena sezona kosenja u onim vrucinama sa 20w60...sad je ovdje jedan dan hladno da se smrznes drugi vruce da izludis tako da pojma nemam sta da sipam :)

A sto se ovog zgloba tice...znaci da ide zglob ondje na osovini kao na prikolici i da se odmah savija tu prema dole a druga strana osovine da direkt se kopca na frezu? Nije to ni tesko izvesti samo me nervira cijena vraskog zgloba od 70 maraka. plus onda moram i naci nekakav adapter koji ce se na osovinu variti da se kopca na frezu...sve ukupno sa materijalom strujom obbradom itd minimalno znaci izadje 100 maraka...

kordon

Novi član
Tu od
21 Velj 2014
Poruka
3
pozdrav ljudi
cijeli dan tražim po forumu i nisam uspio naći.. pa molim da me uputite:
kakva kosa ide na labin progres 14ks dizel kakav bih kupio,
a koji nema zakretne ručke za upravljanje??
mtk mi treba najviše za kosidbu i transport, a nešto manje za frezanje
hvala

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
Nemoze ni jedna :)

Imas varijantu da kupis okretne rucke ili da prepravis neokretne imaju slike po forumu kako su to ljudi radili. A sve se kose kace na vratilo dole ispod gdje i freza tako da moraju okretati se rucke osim ako ne planiras noge kositi :)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
prvi tip labina samo nije imao okretne rucke. svi ostali su na okretnim . postpoji kosa i za stabilne rucke sto je imao kolega dex .ali i on nije dobio izgleda neki deo od nje ili nije original za labina dobio pa je morao prepravljati. to je bocna kosa na pomocnim tockovima i ima sediste .jeste dobra ali je bilo problematike. labin ima svoju original kosu koja je nazalost lose se pokazala i ima Imt novije generacije kosa koju svi hvale na labinu. to je za okretne rucke

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Kupio novu vucnu frezu:icon_anal:
Pitao sam u entradi za taj kosi nastavak da je freza automatski nize, ali nemaju to uopce...
Tako da ne znam gdje to potraziti:icon_rolleyes:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Još jedanput: uz male kotače ti netreba, pogotovo ne kosi. Probaj posuditi od nekoga toga ravnog, ali ti tada freza visi na ručkama. Ima smisla uz velike kotače i dizel motor, koji je dvaput teži od ovoga kojeg sad imaš.
Ovaj kosi bi trebal imati kardanski zglob unutra. Nikad ga nisam videl u živo.
Ak možeš, radije nabavi utege za male kotače. To ti bu uvijek dobro došlo.
Ja sam ih napravil za svojeg Maestrala, a budem i za Mondiala.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Vica ti sto hvale IMT kosu za labina vjerovatno nisu kosili sa njom. U malo sitnioj travi i tvrdjoj moras kositi u sporom rikvercu jer se izvlaci,u vecoj travi ide brzim bez problema. Po meni je samo malo bolja od orig. od labinove. Ovo ne pisem jer sam vidio kod nekog nego iz licnog iskustva. Imao sam labinovu i odmah je se rijesio,sada na novom mtk imam tu IMT i nisam nesto zadovoljan u odnosu na namontiranu gosu od gorenje mute koja kosi bolje u brzom rikvercu nego ove u sporom.

apokaptus

Član
Tu od
10 Svi 2010
Poruka
861
E tacno cu jednom sjesti u kola i doci do tebe da vidim kako to radi cudo i kako si to izveo, i ako mi se svidi ukrascu ti je :) Posto sa pika niko ko ima tu kosu ne zeli da je mijenja za labinovu

Najnoviji postovi

Na vrh